Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
agnieszkaw26 fajnego masz teścia..hahahah

mi też ostatnio sąsiadka dowaliła...ogólnie od początku ciąży mi dowala ,że tyję..a ostatnio jeszcze spojrzała na moje nogi i mówi "o k....wa a jak kopyta ci utyły!"

dodam,że sama jest tłusta i ogólnie mało apetyczna!!!
ludzie mają tupet!

pozdrawiam Was dziewczyny ,wkrótce Wasza kolej ....zatem szybkich porodów i zdrowych bobasków 🙂

Ja generalnie mam gdzies co kto sądzi na temat mojego wyglądu. Niech sobie mówią co chca, jestem w ciązy i mam prawo wyglądac jak słoń, a jak urodze to znowu wrócę do formy 🙂

Jeszcze tescia mogę przełknąc bo to facet...ale najbardziej irytuje mnie zachwoanie kobiet, które same kiedyś były w ciązy.
Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka, ma 4 letniego synka , dawno się nie widziałysmy i mówi do mnie ze pewnie gruba jestem, a ja jej na to ze co już zapomniała jak sama wyglądała?? No i zmieniła temat 🙂

Wróciłam z miasta. Kupiłam sobie zapiekanke z pieczrkami , własnie się robi w piekarniku 🙂

Dziewczynki mam dzis apetyt na naleśniki, ale wyobraźcie sobie, że nigdy w życiu nie robiłam dlatego prosze Was o pomoc 🙂 jak zrobić pyszne nalesniczki , dodam że chce by były na słodko.

Gdzie się podziewa Fredeczka?????

Dziewczynki ale sobie pospałam teraz :laugh:
A co sobie będę żałować :P

Ale wiecie jak miałam super sen hmmm...
Śniła mi się Basieńka Akompf 🤪 Że pojechałam do niej ją odwiedzić i pokazali mi ją :laugh: Cudownie mieć takie sny :P

• Mamusia
Nie należy się przejmować tym co wygadują ludzie. Z doświadczenia wiem że te które mają kompleksy i zobaczą kobiete w ciąży która wcześniej była szczupła to nagle mogą jej wypominać że troche przytyła. Według mnie to z zawiści, a przecież my mamy pod serduszkiem największy skarb.

Witam Grudniówki 😘

Ale ślicznie na dworze dzisiaj u mnie jest 🙂

A ja zaczęłam dziś 36 tydzień więc 9 miesiąc 🤪 🤪 🤪

Nie mogę doczekać się tego lekarza dzisiaj normalnie 🤪

PannoNikt współczuje choróbska i kasłania, wiem coś o tym 😞 😞 😞 Na kaszel to Stodal sobie kupiłam kobiety w ciąży mogą go brać.

A dzisiaj jak o 6 mnie ból brzusia złapał to masakra, taki się zrobił napięty i twardy że szok i jeszcze Kamil tak kopał że myślałam że pęknie 🤪 na szczęście przeszło 🙂

Teraz to mnie prysznic czeka a golenie to ciężko widzę 🤨

Aaaaaaaa i dzięki za dobre słowa co do mojego wielkiego brzusia:P 😘

AgaW ja zaraz będę robić naleśniki bo mój synek je uwielbia ale ja robię tak:
-mleko
-śmietana 12%
-mąka
-sól
-jajko

Wszystko mieszam na oko bo ja nigdy nie wiem ile czego ma być ale konsystencja ma być pół gęsta pół leista, no nie wiem jak Ci to wytłumaczyć:P
A żeby były na słodko to po prostu jak się upieką smaruję je dżemem i są na słodko 😉

Dziękuję dziewczynki. Znalazłam tez na necie przepis. Cos może wyjdzie z tych moich pierwszych naleśników. Kupiłam w sklepie specjalnie przygotowany twaróg do sernika i nalesników 🙂 🙂

Dam Wam znać jak upiekę co z teych moich kulinarnych eksperymentów wyszło 🙂

• Mamusia
witajcie w piątek 🙂

dopiero teraz weszłam na brzuszek bo od rana coś we mnie wstąpiło!!!!!! już całą kuchnie posprzątałam-w szafkach zrobiłam renament, w łazience fugi wyszorowałam 🤪 , 2 prania rozwiesiłam i chyba bym sie za okna wzięła-tylko zimno troche 🤪 🤪 🤪
aaa... no i w sklepie byłam i kupiłam taki bieżnik świąteczny na ławe :P
a teraz jem kinder mleczna kanapka i zaraz znowu coś sobie wynajde do roboty 😲
dałabym sobie oklaska za to sprzątanie dzisiejsze 😁

ciekawe jak tam Wiolka u gina...

no i fredeczki brakuje... 😞

a wiecie kiedy Akompf wraca ze szpitala?
fotki Basieńki cudowne-najlepsza jest ta z językiem :P
ciesze sie, że wszystko wraca do normy i już niedługo rodzinka Akompfów będzie w komplecie 🙂
no i oklask dla pana Akompf sie jak najbardziej należy!

Laski dostałam eska od Wioli:

"HEJ. JADĘ DO SZPITALA, COŚ JEST NIE TAK Z JELITAMI CHYBA SA PEŁNE , MOŻLIWE ŻE BĘDĄ WYWOŁYWAĆ PORÓD ALBO ZROBIĄ CESARKĘ. NIE MAM ROZWARCIA.DAM ZNAĆ JAK BĘDĘ WIEDZIAŁA COŚ WIĘCEJ"

Kurcze żeby wszystko było w porządku 😞 Na pewno będzie 😉

WIARA I POZYTYWNE MYŚLENIE 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Witaj Skórka 🙂
Super że już u Ciebie wszystko w porządku i że maluszek jeszcze posiedzi u Ciebie w brzuszku 🙂

Napisz nam co dokładnie się stało że wylądowałaś w szpitalu 😉

• Mamusia
oby nam Wiolke już rozpakowali 😉

megulka no nie wiem... ja nawet żadnych skurczy nie miałam-no chyba, że były bezbolesne bo nic nie czułam
i tak apropos tabelki-mój termin sie zmienił z 20.12 na 10.12-pisałam Wam jakies 2 tyg temu- więc odpowiednie osóbki prosze o skorygowanie bo nie chce byc gdzieś tam na szarym końcu 😉 🤪