Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tak... u mnie niby coś się dzieje, a pewnie urodzę ostatnia :laugh: Jakby co to na dzisiaj jestem gotowa, wykąpana, ogolona od stóp do pach :laugh:
Ale muszę Wam powiedzieć, że ból podbrzusza nie przeszedł po ciepłym prysznicu... chociaż pewnie niepotrzebnie zaczynam się nakręcać!

Asiula to jak mąż wróci to wrzuć nam fotkę pluszaczka 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

W końcu Was nadrobiłam 🙂
No i mamy kolejną dziecinkę na świecie 🙂 Teraz to się zacznie, zobaczycie, że teraz będzie się duuużo działo. Jedne będą szły na porodówkę a drugie będą wracać :laugh:

AgnieszkaK super wiadomości od lekarza!
Wiola Maja pokazuje charakterek od urodzenia. Ale powiem Ci, że u mnie w pierwszej ciąży chyba nie obyło by się przynajmniej bez indukowania porodu, bo do cesarki szłam z rozwarciem jedynie na 1,5 cm. Teraz mimo, że ciąża prawie donoszona to nie miałam ani jednego skurczu. Więc gdyby nie cesarka, to pewnie również rodziłabym po terminie.

A ja dziś znowu miałam wizytę w szpitalu i kolejne usg. Przepływy w normie, wody również. Pozostało czekać na piątek.

Wioluś moim zdaniem każda kobieta jest inna i pewnie jest tak, że karmienie piersią zatrzymuje owulację ale, może byc też tak, że ,,jednej na milion" kobiet może to nie dotyczyc... dlatego lekarze ginekolodzy doradzają również antykoncepcje podczas karmienia piersią....bo karmienie piersią jest metoda naturalną tak jak prowadzenie kalendarzyka, stosunek przerywany itp a metody naturalne często są zawodne 🙂

AgusK super że wszystko u Ciebie w porzadku i że masz już jakieś symptomy oznaczające niebawem poród... u mnie nadal cisza, choc dziś miałam delikatniutkie pobolewanie brzuszka, ale niestety juz mi przeszło 😞

PannoNikt fajnie, że i u Ciebie OK. Już niedługo będziesz tulic swojego synka (bo to pewnie będzie synek 🙂)

Ja tez mam juz torbe do szpitala spakowaną, zawartość podobna jak u Ewy 🙂 tylko dla Maleńkiej nic nie biorę, bo juz chyba wcześniej pisałam, że u mnie w szpitalu mają wszystko niezbędne dla noworodka, musze tylko naszykowac ubranka na wyjście ze szpitala, które przywiezie mąz jak po nas przyjedzie.

Najadłam sie placków ziemniaczanych i pekam. mam ostatnio straszne jazdy na placki, raz w tygodniu co najmniej piekę hah

Wiolu jak to mój mąż określił... Majka siedziała pośladkowo, bo od urodzenia miała wszystko w d... :laugh: I taka już została, wszystko na odwrót i uparta jak nie wiem :P

Co do karmienia piersią. Karmiłam 9 miesięcy według schematu, którego cytowała Wiola. Po skończeniu karmienia dostałam pierwszy raz okresu. W ciążę nie zaszłam. Oczywiście nie polecam tej metody jako pewnej, bo trzeba bardzo pilnować swojego ciała. Z resztą od czasu do czasu wspomagaliśmy się gumkami.

AgnieszkaW już bym chciała obudzić się w piątek rano i jechać do szpitala.

Właśnie mąż pojechał kupić mi klapki pod prysznic, bo zapomniałam o nich na amen.

Emmax mnie tam nic nie ciśnie haha

Wiolka ja tez mam strasznie spuchniete stopy, zawsze miałam dużą stopę, bo 39 a teraz to chyba z 41 rozmiar noszę... ledwo mieszcze w adidasy i w cienkiej skarpetce 😞 masakra... paluchy grube że szok, juz zapomniałam jak moje kostki nad piętami wyglądają. Zreszta dłonie mam nie piekniejsze. Obrączki juz nie nosze od 3 miesięcy... porażka normalnie...

Dziewczynki (te które jeszcze się nie rozpruły ) dawno się nie mierzyłyśmy w pasie 🙂 ja własnie to uczyniłam i mam 116 cm , od ostatniego pomiaru doszło mi cm a jak tam Wasze brzuszki??

kur... wywala mnie z brzuszka 😠 😠 😠

ja mam 97- 1 cm do przodu 😉

Aga , ładnie to śmiać się z koleżanki, że ją coś uwiera 😉 :laugh: współczucia oczekuję a nie śmiechów:laugh: :laugh: :laugh:
A popuchnieta jestem od ok tygodnia, jak świnka ma rączki i nóżki:laugh:

• Mamusia
Hej dziewczynki ponownie 🙂

Ale super wieści AgnieszkoK to teraz czekamy z niecierpliwością na każdąwiadomość 🙂

PannoNikt ciesze się że u Was wszystko ok i czekamy razem z Tobą do piątku 🙂

AgnieszkoW mnie też przybył centymetr w brzuszku,ale ja mam 103 :P

A ja byłam u znajomej i z ledwością wsunełam jeden kawałek ciasta krówki,normalnie jak by mi to postawiła miesiąctemu to pewnie bym pochłonęła dwa a terazz jednym ledwo dałam rade 🤨

• Mamusia
Mnie tam też ciśnie i stopy mi też puchną co widzę po adidasach bo ciągle muszę popuszczać sznurówki! Trzeba się położyć z nóżkami uniesionymi w górę, np oprzeć je na poduszce!
Emmax postawie Ci karty ale jutro wyśle Ci maila z brzuszka z tym co wyszło bo teraz kompa okupuje moja mama przeglądając każda stronę allegro po kolei 🙂 więc się dziś pewnie do kompa nie dobije a na brzuszek wchodzę przez tel a tu na klawiaturze ciężko tyyyle pisać... Bo tego jest naprawdę dużo do przekazania :-)

• Mamusia
Mi poszedł centymert do przodu, teraz mam 107 🤪

Ja się nie mogę położyc z nóżkami na opduszkach bo wttedy Majka uciska mi na płuca i nie mogę oddychać :laugh: To ja już wolę chodzić opuchnięta niż nie oddychać :laugh: :laugh: :laugh:

Spadam obejrzeć jaką komedię albo Housa bo sie wkurzam jak mnie co chwilkę wywala z brzuszka. Zajrzę później!

Dziewczynki ja już uciekam do wanny i do łóżka bo brzusio mnie boli 😉

Jak coś się będzie dziać to dam znać dla Mittki 🙂

Trzymajcie się kochane grubaski :P Dobranoc 😘 😘 😘

hej lasencje 🙂
chcialam nadrobic te wszystkie posty ale nie dalam rady bo strasznie sie wiesza a pozniej mnie brat wygonil 😞
czy ktoras moze powiedziec w skrocie co sie dzialo przez te 2 dni
zycze milego wieczora 🙂