Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HELOŁ KOBIETY 🙂

ALE TU WESOŁO SIE POROBIŁO 🙂 WY TU GADU GADU A JA ZDĄZYŁAM UMYĆ 2 OKNA U SIEBIE W MIESZKANIU I WYPIĆ KAWE ZE SZWAGIERKĄ BO SIE WPROSIŁA :laugh: :laugh: TO CHOCIAZ SOBIE PAZNOKCIE POPIŁOWAŁAM JAK PLOTKOWAŁYSMY NA TEŚCIOWĄ HAHAH. A MOJE DZIECKO ŚPI JAK ZABITE JUZ 3 GODZINY. TYLKO CHODZE I SPRAWDZAM CZY ODDYCHA 🙂

WIOLU LENCE JUZ LEPIEJ 🙂 DZIEKI ZE PYTASZ 🙂 TROSZKE JESZCZE POKASŁUJE, ALE TO NIC W PORÓWNANIU Z PONIEDZIAŁKIEM 🙂
CIESZE SIE ŻE MAJECZCE POMAGA TA MUSTELLA 🙂

WIDZE ZE DZIŚ DZIEŃ OKLASKÓW TO JA DAM ASI BO MA MAŁO I ZA TA ZAJEBISTĄ FRYZURKĘ. FREDECZKA MA RACJE, WYGLĄDASZ O NIEBO LEPIEJ NIZ TA MODELKA .
A JESLI CHODZI O CHOROBĘ W RODZINIE TWOJEGO MĘZA TO ASIU NIE WIEM CO CI PORADZIĆ... STARAJ SIE O TYM NIE MYSLEĆ KOCHANA. WIEM, ŻE ŁATWO SIE MÓWI, ALE NIE MOŻNA ŻYĆ I KAŻDEGO DNIA ZADRĘCZAĆ SIE MYSLĄ ZE MOŻE COS ZŁEGO SPOTKAC NASZE DZIECKO....
TRZYMAJ SIĘ 🙂

PANNO NIKT ALEZ TY POMYSŁOWA 🙂 NO ALE JAK SIE MA DZIECI TO TRZEBA BYĆ BARDZO KREATYWNYM :laugh:

MITKO ZDECYDOWANIE ZAPROSZENIE NR 1
A CO SIE DZIEJE Z RACZKAMI EMILKI? CHYBA NIE DOCZYTAŁAM KTÓREGOS TWOJEGO POSTA.

EWO WSPÓŁCZUJE...NAJGORZEJ PATRZEC JAK NAS MALUSZEK CIERPI. ALE POWTARZAJ SOBIE CAŁY CZAS, ZE TE ĆWICZONKA TO DLA JEGO DOBRA - ZRESZTA PEWNIE NIE MUSZE CI TEGO MÓWIĆ BO SAMA O TYM DOSKONALE WIESZ 🙂

KAJTUCHA TWOJA MARUDA WYROŚNIE Z MARUDZENIA, ZOBACZYSZ. MOJA LENA TEZ TAKA BYŁA. NIE MOGŁAM NIC ZROBIĆ... OD PEWNEGO CZASU JUZ ZACZYNA SIE ROZGLĄDAC ZA ZABAWKAMI, ŁAPAĆ W RĄCZKI I JUZ TAK NIE POTRZEBUJE BY JA CIĄGLE NOSIĆ. POTRAFI NAWET PÓŁ GODZINY SAMA POLEŻEC W ŁÓZECZKU. NAJGORSZE BYŁY 2,5 MIESIĄCA, TERAZ Z DNIA NA DZIEŃ JEST JUZ LEPIEJ.

GOSIA MAM NADZIEJE ZE MOCNO SIE NIE POPARZYŁAŚ 😞

PICASSO ZDECYDOWANIE ODRADZAM CI JESZCZE ROZSZERZANIE DIETY. PRZECIEZ TWOJ MALUSZEK NIE MA JESZCZE NAWET 3 MIESIECY. NIE MUSISZ MU JESZCZE NIC WPROWADZAC DO DIETY. POCZYTAJ KOCHANA I NIE SPIESZ SIE 🙂

http://www.benc.pl/czytelnia/104/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-piersia/

http://www.benc.pl/czytelnia/105/schemat-zywieniowy-dla-niemowlat-karmionych-sztucznie/

WSZYSTKIE DRZEWKA ROSNĄ 🙂

• Mamusia
Oj Wiola pięknie pięknie a jaka zajebista pogoda eh wygrzała bym się na takim słoneczku 🙂

AgnieszkoW Emilka ma często zaciśnięte piąstki i tak się napina bardzo często i lekarka kazała masować rączki i nózki a jak jej to nie przejdzie to czeka nas rehavbilitacja.

Łooo matko AgnieszkoW powinnam wziąść z Ciebie przykład chociaż u mnie nie ma szans na razie żeby umyć okna,ale przynajmniej za sprzątanie się powinnam zabrać :P

A MAM PYTANIE DO DZIEWCZYN KTÓRE JUŻ MIESIĄCZKOWAŁY 🙂 CZY DOSTAŁYŚCIE ZNÓW MIESIĄCZKĘ BO MI DZIŚ MIJA MIESIĄC I CISZA 😉 NIE TO ŻEBYM SIĘ ZA NIĄ STĘSKNIŁA ALE CZY TO JEST NORMALNE???

TAK AGAK , TO JEST NORMALNE GDY KARMI SIE PIERSIĄ. MIESIĄCZKA MOŻE POJAWIC SIE RAZ, A POTEM DŁUGO, DŁUGO NIC 🙂 JA TEŻ MIAŁAM I OD TAMTEJ PORY - A TEZ BYŁO TO JUZ PONAD MIESIĄC TEMU , NIE MA 🙂NO CHOCIAŻ U MNIE TO MOŻE TA UROJONA PRZEZ MOJEGO MĘZA CIĄŻA:laugh: :laugh:

WIOLU PIEKNE WIDOKI 🙂 ALE CI ZAZDROSZCZE TEJ POGODY.

OJEJ MITTKO..MAM NADZIEJE, ŻE EMILCE POMOŻE SAMO MASOWANIE I NIE TRZEBA JEJ BĘDZIE RECHABILITOWAC.

A CO DO MOICH OKIEN TO ZOSTAŁO MI DO UMYCIA JESZCZE 5 PLUS JEDNO MAŁE W ŁAZIENCE. MAM 4 POKOJOWE MIESZKANIE I TERAZ JAK LENKA JEST NA ŚWIECIE MUSZE JE SPRZĄTAĆ NA RATY 🤪
PRZERAŻA MNIE PERSPEKTYWA PRZEPROWADZKI. NIEBAWEM ZAMIESZKAM W DOMKU O POW 200 M2 🤪 🤪 🤪 TAM TO DOPIERO BEDE 2 TYGODNIE SPRZĄTAĆ HAHAH

agnieszkaw26 ale chodzilo mi jak moj maluszek bedzie miec tak 3.5 miesiaca ... bo kaszka topowoli zaczyna zygac ...
bo mam problem moj nie jest ani na piersi ani na mleku modyfikowanym - bo go wrecz nie cierpi - karmie go mlekiem kozim - ma podobny sklad do kobiecego - a zaczelam wprowadzac kaszke bo sie przestal najadac i jadl co godzine nawet w nocy po 180 ... wiec podalam troszke kaszki i od razu dluzej spal i byl bardziej pogodniejszy ...

ale dzisiaj macie humora 🙂

powiedzcie mi czy ja tylko tak robie czy wy tez ze zbieracie juz sloiczki z deserkami i daniami dla maluszkow ... ja wszystko przez to ze czesto nie bede mu podawac bo bede sama je robic ale niekiedy dam sloiczek a naraz kupic pewna ilosc to troszke kosztuje wiec zanim zje pierwszy posilek to bede juz miec kilka - nawet 3 sloiczki dostalam 🙂

Wróciliśmy ze spacerku ale tylko 40 minut byliśmy bo piździ jak w kieleckim na dworcu 😁 😉

Ach jak mi miło dzięki dziewczynki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Wiolu ja bym cały dzień spacerowała jakbym miała takie widoki 🤪
A kupy to Kamilek robi identyczne jak opisałaś, zielone wodniste i z takim śluzem ciągnącym się 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
pikasso ja też jeszcze nie dostałam i wcale się z tego powodu nie smucę 🙂

Wiolu widoki wspaniałe no ale to w końcu Chorwacja.

Czy wasze dzieciątka juz próbują podnosić się w łożeczku z pozycji leżącej. Ale tylko tak delikatnie główkę bo nie mówię tu o takim normalnym siadaniu. Bo właśnie Antoś tak się siłował 🤪

ACH PICASSO...NIE WIEM CO W TAKIEJ SYTUACJI, NAJLEPIEJ DORADZ SIE PEDIATRY. A CO TO SŁOICZKÓW TO JESZCZE NIE KUPUJE, ALE ZAMIERZAM JAK TY SAMA ROBIC JEDZONKO LENCE A ZE SŁOICZKA DAC OD CZASU DO CZASU 😉

A JA PRZEZ TYDZIEN NIE MOGE WYCHODZIC NA SPACER ZE WZGLEDU NA CHOROBE LENY 😞 W SUMIE U MNIE POGODA I TAK DO DUPY:laugh:

NAPISAŁAM POSTA I SAMA SOBIE GO SKASOWAŁAM :laugh: :laugh: :laugh:

AGNIESZKO DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ 😘 😘 😘

KAJTUCHA AZALIĘ BIERZE SIĘ BEZ PRZERWY 🙂

• Mamusia
Gosiu Emila też się tak siłuje,do niedawna podnosiła się z jaśka i to tak sporo,a teraz już nawet jak na płaski leży to się dźwignie 🙂

Kurcze ja miałam tylko jeden okres i w tym miesiącu czekam na drugi,mam nadzieję że nie zaszaleliśmy za bardzo z mężem 🤪

JA DZIŚ RANO PISAŁAM ŻE MÓJ BARTEK TEŻ PODNOSIŁ GŁÓWKĘ Z POZYCJI LEŻĄCEJ 🙂 TAKŻE GOSIU TO NORMALNE JUŻ NASZE POCIECHY POWOLI ZACZYNAJĄ BARDZIEJ SIĘ RUSZAĆ I JESZCE TROSZKĘ A SAMYCH NA ŁÓŻKU NIE BĘDZIE MOŻNA ICH ZOSTAWIĆ :laugh: :laugh: :laugh:

DOKŁADNIE AGUSk, JA MOJĄ LENE OSTATNIO ZOSTAWIŁAM NA ŁÓZKU I POSŻŁAM DO WC , WRACAM A ONA NA BRZUCHU LERZY, A ZOSTAWIŁAM JĄ LEŻĄCĄ NA PLECKACH 🙂 W SZOKU BYŁAM.

• Mamusia
No i jeszcze dodałaś Agnieszko z tym płynem do mycia monitora :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: dobreee

Wiola Ty nas chyba chcesz bardzo zdenerwować!!! No jak możesz takie fotki wstawiać i pisać, że jest gorąco??? Nie masz sumienia kobieto! :laugh:

Pikasso ja jeszcze nie miałam miesiączki...
słoiczków jeszcze nie zbieram

Gosiu Piotrek też już dźwiga główkę do siadania 😉

AgaW no szalony jesteś, że okna myłaś :laugh:

Mittko no mam nadzieję, że nie będzie Emilce potrzebna rehabilitacja bo to nic przyjemnego.

My mamy ćwiczyć tak samo jak do tej pory bo nie za dobrze wykonywałam te ćwiczenia i dzisiaj się podszkoliłam. Za tydzień następna wizyta 😮

moj szkrab tez sie zaczyna podnosic ale tylko z pozycji pollezacej bo z plaskiego to niet ... i jak do ter pory z brzuszka na plecki przewrucil sie tylko 2 razy - ale wydaje mi sie ze to bylo nieswiadome z jego strony

• Mamusia
Dziękuję dziewczynki za odpowiedź bo ja "mądra" blondynka oczywiście wyrzuciłam instrukcje obsługi i teraz jestem zielona...
Mój robaczek śpi 🙂 a ja właśnie skończyłam robić grzaneczki do kartoflanki 🙂 teraz będę się zapychać 🙂
a no i wykupiłam sobie dziś menu diety na miesiąc o której kiedyś już pisałam. W poniedziałek zaczynam. Czekam aż mi przyślą teraz menu 🙂

• Mamusia
A moje dziecko jeszcze sie nie przekrecilo nawet z brzuszka na plecki 😞 😞 😞 😞 nie wiem czy mam sie juz zaczac martwic czy nie 😞

Majka podnosi glowke do siedzenia z pozycji półleżącej ale z leżącej jeszcze nie 😞

Kajtucha nie mam co opowiadać, zakochalam sie, wyszlam za mąż i przeprowadziłam tutaj bo mąż miał tu prace, mieszkanie i samochód, poza tym to w końcu Chorwacja hehe, studiowałam chorwacki więc wydawało mi się naturalnym przeniesienie sie tu 😉 :P Poza tym Dario musiałby zrezygnować z pracy a nie oszukujmy się to on jest żywicielem rodziny.

A JA SOBIE MYSLE TEZ O AKOMPF...DAWNO JEJ NIE BYŁO, CZY MI SIE WYDAJE???

EWO NO JESTEM SZALONA:laugh: :laugh: ALE OSTATNIO MOJE OKNA WIDZIAŁY ŚCIERKĘ ROK TEMU PRZED WIELKANOCĄ. NAPRAWDE BYŁY JUZ BRUDNE :laugh: