Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Darunia trzymaj sie tam kochana ...
Kajtucha przestalabys sie wyglupiac juz i bys urodzila :laugh: czekamy na ciebie i na dzidzie - moze juz dzis 🙂
moj skarbek przespal dzis cala noc az sie wystraszylam bo wstalam o trzeciej a tu cichutko - musialam podejsc i zobaczyc czy nic mu nie jest - az spanikowalam ... bo tak to budzil sie w nocy 2 razy a dzis cisza.
jutro idziemy do osrodka na badania kontrolne ... ciekawe ile juz przytyl - napewno sporo bo jak go nosze to zaczyna mnie reka bolec.

witajcie!

Kajtucha - nie załamuj mnie :P :P :P :P :P :P na porodówkę marsz!

Dorunia - wszystko co napisały wcześniej dziewczyny to jest to, co sama chciałabym Ci przekazać. Wierzę, że pozbierasz się do kupy i znów zaczniesz się uśmiechać! Wiem, ze to bardzo trudne, pewnie nawet nie zdaję sobie sprawy jak bardzo, ale wiara jest najważniejszą wartością jakiej trzeba się teraz oddać... Moc uścisków!

Gosiag - ale słodziak! Ami - mam szczególny sentyment dla Twojej Basi 🙂 Jest przesliczna!

A moja Basieńka za to marudna od wczoraj...nocka kiepska bo mała całą noc marudziła i nie dala mi się wyspać, nawet teraz coś przesmradza a ma sucho i cieplutko... No nic - trzeba przeczekać 🙂

hej!
Mój Aniołek śpi słodko a ja mam chwilę czasu 🙂 dla siebie:laugh: tzn sprzątnięcie domku i popranie jego ubranek!
Pikaso nie jesteś chyba jedyną panikarą na tym forum:laugh: ja wczoraj ryczałam nad tym że ma zimne łapki bo jak dotknęłam to pierwsza myśl że umarł!!! Boże jak ja go kocham 🙂 nigdy nie myślałam że można tak kogoś kochać:laugh: a przed wczoraj ryczałam bo odpadł mu pępek i miałam wrażenie że widzę ropę pod strupkiem! tak beczę od porodu z byle powodu 🙂 hormony chyba mi szaleją i tyle

hej!
Mój Aniołek śpi słodko a ja mam chwilę czasu 🙂 dla siebie:laugh: tzn sprzątnięcie domku i popranie jego ubranek!
Pikaso nie jesteś chyba jedyną panikarą na tym forum:laugh: ja wczoraj ryczałam nad tym że ma zimne łapki bo jak dotknęłam to pierwsza myśl że umarł!!! Boże jak ja go kocham 🙂 nigdy nie myślałam że można tak kogoś kochać:laugh: a przed wczoraj ryczałam bo odpadł mu pępek i miałam wrażenie że widzę ropę pod strupkiem! tak beczę od porodu z byle powodu 🙂 hormony chyba mi szaleją i tyle 🙂

• Mamusia
Cześć mamuśki 😉

W końcu mam kompa w domu i od razu zaglądam do Was 🙂

Co do karmienia to mój Bartuś ma już 3 tygodnie i wypija około 60-80ml co 2 godziny a karmienie trwa 20-25 minut.
Trochę zaczynam się niepokoić bo często mi ulewa a raczej wszystko zwraca 😞

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamuśki!

• Mamusia
Anja moja Basia je teraz (ma 7 tyg) 120ml co 2,5-3h. Przez pierwsze 2 tyg jadła co 2 h po 30, góra 60ml ale urodziła się malutka (2960g) nie wiem czy to ma jakieś znaczenie i w zasadzie od początku jest karmiona sztucznie

Ja nie wiem ile moja Lenka zjada bo karmie ją cycem, ale raczej się najada 🙂 śpi sobie smacznie w nocy czasem 5,6 godzin.

Jak zasypia przy cycu to nie trzymam jej do odbicia tylko kłade ją na boczku.

My wróciliśmy ze spacerku , zjemy obiadek i czekamy na księdza.

• Mamusia
Witajcie babeczki:*

Myślałam, że Kajtucha ma już Swojego Skarbka w ramionach, a tu lipa 😞 Robią jaja w tym szpitalu 😞 Biedulka się niepotrzebnie namęczy i podenerwuje...Buziaki dla otuchy 😘 😘 😘
Nie martw się, to juz na prawdę końcówka!

Moja Sandra też jest okropnym głodomorem! Nie potrafię podać w ml ile dokładnie zjada, ale potrafi naraz z jednego i z drugiego cyca wydoić, co zresztą widać po jej kochanych pyzach 😉 jak doi juz z drugiego to usypia przy nim, daję ją do odbicia, ona się budzi i dalej by chciała 🤢 i tak mniej więcej co trzy godzinki 🙂

Anja, a może masz jeszcze niewartościowy pokarm, musisz cierpliwie czekać i przystawiać Bartusia jak najczęściej do piersi! Jeśli chcesz go karmić piersią! Też tak miałam na początku, że Mała cały czas chciała jeść, ale ja cierpliwie mimo bolących i pękających brodawek ją przystawiałam i jadłam przynajmniej trzy posiłki dziennie i piłam duuużo wody mineralnej niegazowanej! A zobaczysz, że wkońcu mleko zacznie Ci się wytwarzać według potrzeby Małego 🙂 I on zacznie się najadać wkońcu 🙂 Właśnie szkoda, że tak szybko wprowadziłaś mleczko modyfikowane 🙂 Ale troszkę cierpliwości a na pewno Wam się uda 🙂 Musicie dotrzeć do siebie 🙂 POWODZENIA:*

Wiktor przec caly dzien jest na cycu wiec nie wiem ile zjada ale wieczoram juz nie chce cucusia nawet jesli jest w nim mleko i podaje mu butelke to przed 2 godziny potrafi wytrabic 150ml - wydaje mi sie to zaduzo ... i sie zastanawiam czy da sie dziecko przekarmic - nie ulewa mu sie ... moze czasami ale to sporadycznie - przewaznie jak dostaje po jedzeniu czykawki.

• Mamusia
mój tez po jedzeniu dostaje czkawki i męczy sie biedaczek 😞

Karolciaaaa ja karmie piersią i mały zawsze z obydwu dostaje a jak już nic nie ma to zaczyna krzyczec w niebogłosy i trzeba jeszcze dodatkowo butelke podac i tak co 4 godz średnio...
przy butli nie zasypia, dopiero jak mu sie odbije to wkładamy go do łóżeczka, lekko pobujamy i zasypia, po jakichś 3,5 h zaczyna przez sen mlaskac i to oznacza, że lada moment będzie cyca potrzebował :P

mittka też bym zjadła placka ziemn ze śmietaną...mmm...

• Mamusia
ja tez dokładnie nie wiem ile mój głodomorek potrafi zjeść bo karmie go piersią ale po 3 tygodniach przybrał 430 g. Może to nie za dużo ale po tej cholernej cesarsce jakoś nie mogę dojść do ładu z pokarmem. Lekarka powiedziała mi że maluszki teraz powinny przybierać ok 200 g tygodniowo.