Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anju masz rację -samo szczepienie mamy bardziej przeżywają, ale najgorsze to jest to, że po szczepieniu dziecko może być bardzo marudne i gorączkować. My mamy szczepienie 21 stycznia i ja już się stresuję :laugh: Także Persy trzymam kciuki...

Nie próbowałam jeszcze odkurzacza ani suszarki, ale może wypróbuję. Mój synuś prawie wcale w dzień nie chce spać. Albo chce cycola albo się rozgląda :P

Dziewczyny a puszczacie dzieciom kołysanki i czytacie im??? Ja nie mam żadnej książeczki dla Piotrusia, ale muszę się zaopatrzyć.

• Mamusia
Ja kupiłam płytę z kołysankami coby się doszkolić. Bo mało co pamiętam...ale już jest lepiej. 4 kołysanki mam obcykane...i śpiewam małej.

Co do lektury to Krzysiek czyta Madzi książkę Masaż klasyczny (bo obecnie uczy się do egzaminu). heheh i Madzia szybko zasypia przy owej książce,

• Mamusia
Anju zaraz napisze o co chodzi na NK.

Persy to się uśmiałam, czytanka dla Madzi boska :laugh: :laugh: ja mojej czytam ELLE hahahaha. A śpiewam tylko wlazł kotek na płotek bo tylko to pamiętam 🤔 :laugh:

Czy wasze dzieciaczki były szczepione w szpitalu przed wypisem? Moją zaszczepili i teraz mam wizytę dopiero 16 lutego, w sumie trochę długo bo ponad miesiąc od poprzedniej wizyty. Jak to jest w PL?

A ja się sexu nie boję bo soboe jeszcze poczekam :laugh: :laugh: :laugh: przede mną jeszcze 2,5 miecha celibatu :laugh: :laugh:

Uciełam sobie drzemkę z Lenką. Ona dalej spi więc ja wykorzystam i pójdę się wykąpać bo wyobraźcie sobie, że wczoraj zasnęłam ,,brudna" tak ją lulałam po kąpanku, że zasnełam z nią i obudziłam się o 2 w nocy :laugh:

Wiolka my też mielismy szczepionki w szpitalu i pierwsza wizyta dopiero 6 tygodni po urodzeniu Małej, a sama wczoraj poszłam ją zważyć do punktu szczepień dzieci zdrowych no i połozna przychodzi a to tez nie jako badanie, bo sprawdza czy z Lenką wszystko OK.

Ja spiewam Lence pszczółokę Maję -tata mi to śpiewał jak byłam mała 🙂
A ksiązeczki ma 3 ale jakoś jeszcze jej nie czytaliśmy , raz mąż próbował ale zaczeła płakać i na razie daliśmy spokój-woli zasypiać przy odkurzaczu:laugh:

Ja też się straszliwie boję sexu, ale mimo wszystko mam tak wielką ochotę.....

Zmykam, może potem zajrzę 😘

Witam wieczorowo 🙂

Dziewczyny zobaczcie co mojej dzidzi pojawiło się na ramieniu 😞 Jutro mykam z tym do lekarza bo to bardzo duże jest i pewnie boli Bartusia 😞 Że ja tego wcześniej nie zauważyłam 😞 [img size=374]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0088.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

AgnieszkoK takie coś powinny mieć wszystkie nasze dzieciaczki moim zdaniem to jest szczepionka moja Emilka miała już ropke a teraz ma strupek który musi sam odpaść.Tak nas informowali w szpitalu i tak miała Dominika 🙂

A my wróciliśmy z prywatnej wizyty u lekarza.Jest infekcja,ale taka zawieszona,czyli się nie rozwija dalej ale też i nie cofa.Dostaliśmy kropelki do nosa i ucha.Naszą witaminke D kazał wyrzucić do śmieci :P przepisał inna 🙂 No i co wyeliminować pierze.Przeprać pościel małej w nitkach mydlanych i tyle podwóch dniach zadzwonić powinna być już poprawa 🙂
Mam nadzieję bo bidulka się tyle męczy.

Dzięki Mittka 😘 😘

Ale dla swojego świętego spokoju pójdę i sprawdzę czy to jest to bo mnie w szpitalu nie poinformowali o takim czymś a i przy Kamilku nie miałam takiego czegoś 😉

Jeszcze raz Ci dziękuję 😘 😘 😘

Dziewczyny życzę Wam miłej i spokojnej nocki 😘 😘 😘
DOBRANOC 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Gosiu, jeszcze ode mnie najlepsze życzenia! Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze!
Kurcze ja dziś ni stąd ni zowąd dostałam temp 37 ale zbiłam paracetamolem 🙂
jutro sądny dzień... Do domu czy nie do domu...
Ciągle walczę z karmieniem małego. W nocy dawali mu mleko z butli więc nie musiał ssac bo samo leciało a z cycka mu się nie chce ciągnąć. Nygus jeden... Ile nerwów kosztuje to karmienie to się w głowie nie mieści...
W ogóle wokół rany zrobiło mi się takie czerwone ognisko... Mówią że to niby nic złego no ale jednak coś tam mam.
Teraz czekam aż moje słońce się obudzi i będę go karmić i do spania.
Dobranoc mamusie!

Jejku ... moja księzniczka ostatnio codzień zasypia o 22.30 , masakra ile ja się musze ją nalulac...

Kajtucha wszystko będzie dobrze, wejdziesz w rytm karmienia, rana się zagoi, daj sobie trochę czasu kobietko, jesteś chwilkę po porodzie...

AgaK moja Lenka też ma taki slad na ramieniu własnie po szczepionce..dziwne ze Cie w szpitalu nie poinformowali, ale jeśli się denerwujesz to idz sprawdz dla świętego spokoju 🙂

Mittko biedna ta Twoja Emilka, normalnie serce się kraje jak dziecko cierpi. Moja sąsiadka urodziła miesiac przede mną i słyszałam jak jej synek dziś wieczorem płakał , tak mocno... może go brzuszek bolał 😞 tak mi go szkoda, prawie tak mocno jak mojej Lenki 😞

Idę lulku...dobranoc mamusie 🙂

Jejku, nadrobiłam forum podczas nocnych karmien... jaka jestem ostatnio mega zmęczona! I jeszcze jakis wielki siniak mi na plecach wyszedł i nie wiem od czego 🤨 🤨 🤨
Cały czas mam wyrzuty sumienia, że ledwo wstaję w nocy do karmień i zamiast mówić do mojej kruszynki to ja zasypiam z małą na cycku 😞 mam też doła, bo ciągle ktoś mi mówi, że coś źle robię albo mogłabym robić coś inaczej przy moim dzieciątku... Wkurzam się, że odczuwam taki ogromny brak zaufania do tego co robię, do mnie, do mojego instynktu i milosci do mojego dzieciątka 😞 ryczeć mi sie chce 😞

AgnieszkoK - to na ramieniu to napewno po szczepionce na gruźlice. Mnie połozna poinformowała, że mam sie nie przestraszyć jak coś takiego mojej kruszynie wyjdzie. W szpitalu ani słowa na ten temat... a powinni informować...

Mittka - powrotu do zdrówka Wam życzę w te mroźne dni!

Gosiag - a Wam wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Byliśmy w tej przychodni i czekaliśmy na przyjęcie prawie 2 godziny! (!$%^$%&^*@#$$#!$^%^& !!!!!) Basienka zostala wczoraj zważona i zmierzona. Przybrała przez równo tydzień jakieś 400 g!! 🙂 Masakra jak ona szybko rośnie. Mierzy już 60 cm! Oczy mi wyszły jak to zobaczyłam!

Dziś na TVN mówili o 15latce i 38latku, którzy mają dziecko i sąd chce zabrać dziecko matce i umieścić w ośrodku bo jest za młoda na wychowywanie! Paranoja! A synka mają słodkiego!

Kajtucha - no szkoda, że ta żółtaczka sie pojawiła, ale lepiej być w szpitalu pod kontrolą... Łap oklaska!

Idę się położyć jeszcze, póki Basiulek śpi...

• Mamusia
Akompf dzięki za oklaska!
Wychodzimy do domku! W sumie stan zapalny rany powinien się cofnąć ale jednak ordynator zapytał mnie czy chce zostać tu czy będę ją grzała sobie w domu. Oczywiście że w domu! Oby się cofnął! A mały ma żółtaczkę wyższa, 11 bilirubiny ale przez to że nie ma mojej grupy krwi i za dwa dni mam mu zbadać gdzieś krew na żółtaczkę. Zobaczymy... Ale grunt że do domu, tam czeka pomoc :-)

Witajcie

Akompf widze, że łapią Cię takie doły jak mnie.... ale wydaje mi się, że bezpodstawnie.
Przeciez dbamy o swoje dzieciątka, sam fakt , że przybierają na wadze, że rosną juz o czymś świadczy..
Ja tez nie rozmawiam do Lenki w czasie nocnych karmień...
A głupia gadką ludzi się nie przejmuj.
Mi tez ostatnio jak byłam u rodziców zaczeli prawic morały - ,,nie trzymaj jej tak, uważaj na główkę, a może za cienko ubrana..." bla bla bla... powiedziałam w końcu, że jak nie przestaną to nie będę do nich przyjeżdzać i się skończyły głupie uwagi.
Łap ode mnie oklaska i głowa do góry. To wszystko to pewnie zmęczenie, nieprzespane noce i w dodatku obowiązki domowe. Tobie pewnie tak jak mi nikt nie pomaga a chcesz wszystko zrobić-posprzatać, ugotować jakiś obiad, zając się Małą, ale czasem się nie da i człowiek się frustruje..

A moja Lenka wczoraj zasneła o 22.30 ale tylko na chwilkę, dała mi dosłownie napisać posta i obudziła się ... na dobre zasnęła dopiero o północy 😞 ale spała do 5.00 🙂

Teraz tez śpi a ja jem sniadanko.

Miłego dnia mamuski.

Jednak się nie położyłam... Zrobiłam sobie śniadanko bo mi kiszki marsza grają...

Kajtucha! To super, ze wychodzisz! Całuję Was gorąco, Ty nasza ostatnia grudniówko!

Agnieszkaw - dzieki za oklaska! Pewnie masz rację, jest tak jak piszesz... Właśnie najbardziej mnie wkurza to prawienie morałów, tylko ja nie mogę się odezwać bo będę miała na pieńku a wolałabym nie... Zobaczymy jak długo wytrzymam! Nawet nie mogę powiedzieć, ze moja córcia bywa marudna bo odrazu oburzenie, że narzekam(!?) i że nie mam co narzekac skoro Basia tyle śpi itd. itp. (choć to tylko stwierdzenie a nie narzekanie) postanowilam nic nie mówić, skoro każde moje słowo jest źle odbierane... Ale taka postawa udziela mi się, bo wszystko jest krytykowane i zaczynam wątpić w swoje racje... i siły...

Fajnie macie, ze wasze dzieciątka śpia tak dlugo. moja Basia śpi max 3 godzinki... zawsze dziwnym trafem budzi sie jak mama je :P :P :P

• Mamusia
Cześć laseczki!

Co tu tak depresyjnie z samego rana? Po pupce dostaniecie 😉

Ja wczoraj pierwszy raz wykompałam moją malutką sama i jestem z siebie dumna jak paw heheh. Wolę ja sama kąmpac bo jak widziałam jak ją teściowa trzyma i przekręca to o mało zawału nie dostałam. Biedna jest chora i musi siedzieć z dala od Majki ale tak przynajmniej nie ma jej tutaj sesesese.

Dziewczynki ja nie wiem czy ja taka despotyczna jestem ale jak przyjeżdża tu do mnei rodzinka męża, szczególnie bratowa to mnie szlag trafia i nie mam ochoty otwierać drzwi, wczoraj mi Majkę obudziła kuźwa, a jak mała zaczęła płakać to tak ją zaczęłą trzepać jak wyszłam do kuchni że zaczęłam krzyczeć na nią co ona robi mi z dzieckiem 😲 . 😲 😲 :laugh: :laugh: pewnie trochę przesadzam ale nie mogę patrzeć jak niektórzy próbują bawić moje dziecko :P Coż ja się już czuję specjalistą we wszystkim hehehehhe. Głupia baba ze mnie :laugh: :laugh: :laugh: NIE PRZEJMUJCIE SIĘ KRYTYKĄ, MI JEDNYM UCHEM WPADAJĄ TE MĄDROŚCI A DRUGIM WYLATUJĄ. DAJCIE SOBIE TROCHĘ LUZU! 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Kajtucha super, że wychodzicie do domku 🙂

Akompf nie łam się!!! Nie przejmuj się gadaniem innych. Jesteś dla Basi najlepszą mamusią na świecie 🙂

Mittko buziaki dla Ciebie i Emilki i szybkiego powrotu do zdrowia 😘

AgaK idź do lekarza jeśli się denerwujesz. Mi też w szpitalu mówili, że jak wyskoczy coś takiego to mam się nie przejmować i nic z tym nie robić nawet jak ropa będzie leciała.

Wiola ma rację -trochę luzu! Ja nawet mamie nie pozwoliłam wczoraj wziąć Piotrusia na ręce. Oczywiście jak wyszłam do łazienki to się nie powstrzymała i go wzięła, a on w ryk. No, ale wystarczyło tylko moje spojrzenie i leżał znowu na łóżku :laugh:

Więcej wiary w swoje siły kochane! To my jesteśmy dla swoich dzieci najważniejsze i wiemy co dla nich najlepsze!

• Mamusia
WITAM MOJE GRUDNIOWECZKI 🙂KAJTUSIU JESZCZE RAZ GRATULUJE DOCZEKAŁAS SIE TERAZ DPIERO SIE ZACZNIE 🙂ALE SAME POZYTYWY DO WAS KIERUJE 🙂MACIE RACJE DZIEWCZYNY NIEPRZEJMUJCIE SIE TYMI DOBRYMI RADAMI JA JAK MIAŁAM 18LAT SAMA ROBIŁAM WEDŁUG SWEGO UZNANIA TO CO NAJLEPSZE DLA MOJEJ CORKI PRÓBA BŁEDÓW I POWODZEN...OBYDWIE ZDAŁYSMY TEN TEST A UWIERZCIE FULL RODZINKI CHCIAŁO MNA KIEROWAC WYSTARCZY STANOWCZE NIE I KROPKA 🙂MOGE WAS PROSIC O UZUPEŁNIONA TABELKE???DZIEKI MIŁEGO DNIA.....

Masz rację Ewo, to my jestesmy dla naszych dzieci najważniejsze 🙂

A moja córeczka cały czas wisi na cycu ... niedługo mi odpadną brodawki :laugh:

Doruniu ja nie mam tabelki, a też bym z chęcią zobaczyła...