Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja tez mam linię negra 😞
Moja Lenka śpi a ja maluję sobie paznokcie.

Aguś śłodki uśmiech ma Bartuś, moja Niunia tez sie usmiecha przez sem, ale nie zdązyłam jeszcze tego sfotografowac.

• Mamusia
dzisiaj u nas dzień marudy! Ami zobaczyłam Twoje fotki i złożyłam matę edukacyjną i mój synek jest zachwycony. leży wpatrzony w pszczółkę i uśmiecha się słodziutko :laugh:

AgaK cudne zdjęcie, słodziutki uśmiech 🙂 poluję żeby zrobić takie Piotrkowi, ale jeszcze mi się nie udało hehe.

Właśnie też miałam Was pytać o tą linię na brzuchu bo też mi jeszcze nie zeszła.

Co do pieluch to póki co używam Pampers, ale za to przerzuciliśmy się na chusteczki Dada zielone. Bardziej nam odpowiadają niż chusteczki Bambino i Pampers.

Lecę się bawić z synkiem 🙂

slyszalam ze pieluszki z lidla sa bardziej miekkie od tych z biedronki ale nie mam jak ich wyprubowac bo nie mam lidla w swoim miescie a 20km nie oplaca sie tluc autobusem aby je wyprubowac

Hej mamusie!

Ja wczoraj miałam mały meksyk z moja Basią. Płakała cały czas a gdy w końcu zasneła spała 6 godzin!!! Normalnie śpi max 3-4 i to już jest szok... a dzis pieknie... ładniej pije z cyca, szybko zasypia i chyba skumała o co chodzi z dniem i nocą bo w nocy kładę ją do łóżeczka i zasypia sobie grzecznie... za to koło 6-7 rano hop do łóżka rodziców 🙂 hehehe

Nie wiem co można by zrobić, żeby dzidzia chciała pić z cyca...

AgnieszkoK - ja używam dada od początku i tak jak pisze picasso czasami sie kupka moze bokiem wylać 🙂 Ale przy sporych ilościach... Tez je miętolę zanim założę na dupcie ale ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona 🙂

Dziś męzulek ma wywiadówkę i rade pedagogiczna wiec wróci późno - muszę małą sama wykąpać.. wiec uciekam 🙂

Aha! Dziękuję za miłe słowa w kierunku Basienki 🙂 zarówno na brzuszku jak i na NK 🙂

Buziaki!!!

Witam Kobietki 🙂

Dzisiaj mój skarb kończy miesiąc 🤪 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Byłam z Małym u lekarza, leciutko przeziębiony jest stąd ta flegma zalegająca w gardziołku 🤨 Leki 60 zł ech...

Pisałyście o pomocy mężów, mój pomaga mi ile może i w domu zrobi i przy małym bo ja to nie mam czasu czasami na nic bo mały wisi przy cycu, zresztą wiecie jak to jest 😉

KAJTUCHA GRATULUJE SYNKA! WRESZCIE MASZ SWOJE MALEŃSTWO PRZY SOBIE, BUZIAKI DLA CIEBIE I MAŁEGO 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

MOja Majka w końcu zasnęła po całym dniu marudzenia 😞 no i mam kolejny problem, zielona kupka ze śluzem, kuźwa jak nie jedno to drugie. Wiecie co to dokładnie oznacza, bo w necie piszą wszystko i nic, zaznaczę, że nic w diecie nie zmieniłam? Marwie się 😞 😞 😞

Hej. Mam pytanie do Akompf 🙂

Orientujesz się może ile kosztuje aparat fotograficzny firmy FUJI S 5600??? Parametry: 5.1 MEGAPIXELS 57xTotalZoom (10xOptical 5.7xDigital) 1/2.5" Super CCD HR RPProcessor 🙂

Z góry dzięki za odpowiedź 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Wiolu, zielone śluzowate kupki zdarzają się nawet jak się nie zmienia diety, chociaż efektów po wprowadzeniu nowego produktu do diety trzeba i tak wypatrywać od 3 do 5 dni, więc ciężko wyczaić na co maluch się pręży, jęczy i stęka. Maję pewnie bolał dziś brzuszek, stąd też zielona kupka. Jak się będzie utrzymywac dlużej to możesz się martwic, a jak jednorazowy "wybryk" to nic się nie dzieje, po prostu coś jej stanęło w poprzek i ciężko jej się trawiło.

Dziewczyny, ja też mam jeszcze tę linię, ale ona znika nawet do pół roku. Moja przekroczyła poziom pępka, więc u mnie to już w ogóle wygląda paskudnie. Ale za o nie mam nigdzie żadnych rozstępów, więc i tak się cieszę 🤪

moja linia siega az prawie do piersi 🥴 wiec wygladam jak przeceta na pol ...
z moja dzidzia jest chyba cos nie tak ... przez sen niekiedy strasznie placze i niekiedy budzi sie z krzykiem - nie wiem czy to moze byc przez to bo ostatnio puscily mi nerwy bo juz nie wytrzymalam i krzyklam kilka razy na niego ... czuje sie zle z tym - ze zrobilam sie zla mama dla swego synka 🤨

• Mamusia
Witam wieczornie.
Oddalam znowu małego. Rana mi się czerwona zrobiła i nie mogę siadać żeby się nie babrało bo inaczej nie wypiszą mnie w czwartek jak będzie brzydka. A na dodatek plecy mnie strasznie bolą bo anastezjolog az cztery razy próbował mi się wbić igłą ze znieczuleniem. Nie byłam w stanie nawet przewinąć małego tak mnie kręgosłup bolał. Jestem okropna egoistka bo patrzę tylko na siebie a nie na synka ale spoko, doła nie mam 🙂 a na leżąco nic koło niego nie zrobię. Jutro ostatni dzień tej meczarni... Idę spać bo jestem znowu na prochach. Dobranoc

• Mamusia
Ja nie mam tej linii. Załamałam się dzisiaj, przezyłam kryzys i pękałam, poryczałam się jak głupia mojemu mężowi przez skype a co on biedak może zrobic.... 😞 😞 😞 Mam nadzieję, że ta zielona kupka nie oznacza nietolerancji laktozy bo wtedy to ja już nie miałabym co jeść 🤨 🤔 Dzięki Marta za odpowiedź. Cieżko mi dzisiaj 😞 😞 😞 😞

Sorki, że tak marudzę 😞

• Mamusia
Wiolu, ja Cię świetnie rozumiem, jak mi mama pojechała to wyłam 3 dni, praktycznie bez przerwy, nawet łzy mi kapały na Natkę jak ją karmiłam :/ A Mała mi dała wtedy tak popalic, że szkoda gadać, zresztą codziennie mi daje dobrze w skórę. Wstaje kazdego dnia z nadzieją, że będzie grzeczniejsza odrobinę 🙂
I tak jak dziewczyny pisały, nie zjesz, nie posprzątasz, poprasujesz na raty...ech

Trzymaj się i wyczekuj męża, chociaż jeszcze to potrwa...

Picasso moja Nati przez sen jęczy i się pręży, a to przechodzi w płacz. Przez to malo sypia, bardzo mało. Tylko ja miałam obawy, co do wspomnianej przez Wiolę nietolerancji laktozy (ale u mnie nie było zielonych kup) ale właściwie do dzisiaj nie wiem czy to aby nie to, czy tylko niedojrzały układ pokarmowy. Ech...
Dobranoc 🙂

Mamusie życzę Wam miłej nocki w miarę przespanej 🙂

Wiolu głowa do góry 🙂 Wpadniesz w rytm i zobaczysz będziesz z siebie bardzo zadowolona i dumna że jesteś dobrą matką i kochającą żoną 🙂 Musisz wmówić sobie DAM RADĘ 🙂 🙂 🙂A będzie wszystko ok 😉

Dobranoc mamusie 😘 😘 😘

AgnieszkoK - odpisałam Ci na nk 🙂
Wiolka - a te kupki odrazu sa zielone? Bo zielone sie też robią po jakimś czasie jak maja kontakt z tlenem i wtedy zmieniają kolor z żółtego na zielony. A śluz może byc normalnym objawem dojrzewania układu pokarmowego... Wiem jak ciężko jest się nie nakręcać, bo sama ciągle coś wymyślam... dobrze, ze mój mąż zachowuje zdrowy rozsądek...

A my jutro z samego rana na kontrolę do lekarza - ze względu na wcześniactwo jeździmy na patologie noworodków

Już się pogubiłam... czy moja Basieńka jest jedynym wześniakiem wśród grudniowych dzieci?

Dobranoc wszystkim!! 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

Wiola może to dziwnie zabrzmi ale ja się wcale nie przęjełam zieloną kupką tylko że u mnie wiedziałam że to była reakcja na to co zjadłam.Następna kupka była już normalna i mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie.Dasz rade kochana 😘

U nas nocka jak zwykle czyli do polowy ok a potem taka sobie 🙂
Ale już się lekko przyzwyczaiłam 🙂
Mnie też została ta linia i to teraz barziej widoczna niż w ciąży.

• Mamusia
Witam poraz pierwszy z rana odkad jestem na forum 🤪
No kajtucha nareszcie....:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Slodki ten twoj maluszek 😘 😘 😘

A ja wlasnie ululalam mala po nocce dlatego tez postanaowilam zagladnac poza ttym musialam sprawdzic co kajtuska:laugh:
:laugh: :laugh:

Mam do was pytanie czy bola was zeby???????????? ja od niedawna mam bol wszystkich zebow 🤢 moze za malo nabialu jem i dlatego a mala doi mleko ze hoho,co myslicie???

milego dnia dziewczynki ja ide troche lulu:P :P

• Mamusia
Hej laski!

Dzięki za wsparcie, jesteście niezastąpione. 😘 😘 😘

Akompf ta kupka od razu była zielona i śluzowata, okropne. Na szczęście dzisiaj jest już normalna żółciutka, jeszcze tylko jakieś resztki były w nocy i tyle. Chwała Bogu 🙂

Mittka Majka nie mogła na nic zareagować bo ja nic nie zjadłam innego niż zwykle 🤢

Nocka była rewelacyjna, mogę sie nawet pokusic o stwierdzenie, że się wyspałam :laugh: :laugh: a Majeczka troszkę pojadła i dalej kima 🙂

Akompf MartyEr Natalka też jest wcześniakiem.