Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zgryz Lenka śpi w łóżeczku, nad ranem ją biorę do łóżka bo chcę ją trochę mieć przy sobie, ale nie jest to zbyt wygodne, w dzień też śpi w łóżeczku, generalnie jast grzeczna tylko popołudniami się włącza i sobie trochę marudzi nie płacze tylko tak eeee woła:laugh: no i dzisiaj rano o 6 się tak właśnie włączyła, ale jak na razie mam luzik i nawet w dzień się mogę przespac przy mojej Biedroneczce, oby jej nie przechwalić 😉

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zgryz ja używam marimera bo tam można watke włożyć a dość często się to wymienia więc lepiej mi jest tego używać.To jest coś jak sopelek.

Kajtucha super że rozeszło się po kościach i nie trzeba było do szpitala jechać.Nareszcie możesz się nacieszyć synkiem 🙂

Witajcie

Ja tez karmie na żądanie, a że Lenka w dzień bardzo często żąda , więc spędza przy cycu bardzo dużo czasu, mniej więcej co godzinę, chyba że sobie śpi wtedy moje cyce odpoczywają 🙂
W nocy budzi się co 3,4 godziny. Potrafi tez przespać 5,6 godzin, ale to niestety rzadkość.
Dzis na przykład noc rewelacyjna. Mała budziła się o 2 potem o 6 i spałyśmy do 9.40 🙂

Zgryz mówisz ze zasypiasz jak Bartus doi cysia a mnie się wydaje ze on też przysypia i nie najada się porządnie, zaspokaja tylko pierwszy głód i śpi.
Może spróbuj go budzic , zeby się najadł to wtedy będzie spał dłużej...

Kajtucha ja tez sobie kupiłam staniki do karmienia większe niż nosze i za małe na mnie 🙂
Fajnie że masz cycki jak arbuzy, przystawiaj Szymka jak najczęsciej do cyccucha żebyś nie dostała zapalenia, bo w 3,4 dobie jest nawał pokarmu i nie trudno o to.

A aspirator mam taki http://www.allegro.pl/item873208101_nose_frida_aspirator_do_nosa_14_filtrow_etui_sklp.html jest rewelacyjny 🙂 wyciaga wszystkie gluty z noska 🙂

Emmax moja Lenka tez spi w łózeczku, nad ranem tez ją biorę do siebie, bo też tesknie za nią 🙂
Dziś juz kończy miesiąc i wydaje mi się, że juz wie że ma spać w łózeczku i koniec 🙂 od pierwszego dnia tam śpi 🙂
A w dzień dla urozmaicenia kładę ją spać w wózku, tak mi poradziła położna, żeby dziecko odróżniało dzień od nocy 🙂

• Mamusia
Zgryz ten marimer kosztował 26zł
http://www.allegro.pl/item879626235_aspirator_do_nosa_dla_dzieci_marimer.html

One wszystkie działają na tej samej zasadzie tylko w tych jednych są właśnie filtry i jak się skończą trzeba kupić a do mojego wkładam watke i już 🙂

Witam mamusie 🙂

Kajtucha biedactwo ty się nacierpisz 😞 Życzę aby szybko się wszystko wygoiło i abyś mogła bez problemu zajmować się Szymonkiem 😘 😘

A ja dziewczyny walczę od wczoraj z moja głową 😞 Tak mnie nap... że masakra 😠 Tabletek żadnych nie chcę brać bo wiadomo że karmię 😞 I jak tu temu załagodzić 😞
Szczerze mówiąc wole te wszystkie dolegliwości ciążowe niż ten okropny ból głowy, a w ciąży głowa mnie nie bolała więc cudownie było być w ciąży 😉 😉

Ja tez mojego Bartka karmię na żądanie choć dokarmiam go sztucznie ale to maksymalnie 2 razy po 120 ml dziennie a reszta to cycuś 🙂

Witam. Chwila tylko dla mnie 🙂 Marika śpi, Maja ogląda bajkę 🙂
Marikę karmię kiedy tylko ona chce. Średnio to jest co 2-2,5 godziny. W nocy ma przerwę 5-6 godzinną. Dziś np. nakarmiłam ją o 23.00 a potem o 5.00

Teraz w sumie mija dwie godziny od ostatniego karmienia, ale śpi, nie zamierzam jej budzić, zwłaszcza, że mam przed sobą gorący kubek herbaty 🙂

AgnieszkoK bardzo współczuję Ci bólu głowy :/
Kajtucha głowa do góry, będzie dobrze. Pamiętaj, że pozytywne nastawienie jest najważniejsze! Jeśli będziesz się dołować to o wiele dłużej będziesz wracać do siebie.

• Mamusia
Witam

Kajtucha bardzo sie cieszę że minęły Ci dolegliwości i nie musiałaś jechać do szpitala. Masz buziaka na pocieszenie 😘

Doruniu ja mam tabelkę tylko nie uzupełnioną bo nie byłam w stanie nabieżąco wstawiać dane naszych maleństw. Wstawię taką jaką mam a jeżeli dziewczyny podadzą mi brakujące dane to ja uaktualnię

Agnieszko możesz poratować sie paracetamolem. Można go brać jak sie karmi ale w granicach rozsądku.

Ja też Antosia karmię gdy tylko chce ale go jeszcze dokarmiam butlą bo mój pokarm mu nie wystarcza. A głodomor z niego jest nie samowity 🤪

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa! Kochane jesteście!
Była u nas położna i powiedziała że to bakterie jakieś i w szpitalu je złapałam... Dlatego tak chętnie mnie puścili do domu bo bali się sepsy... Przypisała mi spray antybakteryjny i liście kapusty 🙂 kategorycznie zabroniła grzania bo ciepło roznosi bakterie. Tak więc widzicie jak mnie porobili... Życie...
A mały w pierwszej kąpieli jak ryba w wodzie, nawet nie pisknąl 🙂 nic grzeczniutki taki jak aniołek!

Niestety Gosiu paracetamol na te bóle głowy nie działa bo jest za słaby 😞

Musze go przezwyciężyć naturalnymi sposobami 🤨
Przespałam się troszkę razem z Bartkiem i troszkę pomogło choć gdzieś tam jeszcze ćmi mi głowa 😉

• Mamusia
Oooo...teraz dopiero zobaczyłam iż 4.12 urodziły się trzy dziewczynki i wszystkie mają imiona na "M":P 🙂

A ja dziś byłam na szczepieniu. Zdecydowałam się na wersję "4 w jednym". O dziwo Madzia płakała tylko w momencie ukłucia. Mam nadzieje iż nie będzie mi gorączkowała. Póki co śpi... 🙂

Julio wysłałam Ci zaproszenie na NK 🙂

Moja Lenka przy cycu 🙂 znowu zażądała :laugh:

Byłysmy na spacerku, ale mroźno... ach jak ja nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy nie noszą czapek... masakra

AgaK współczuję Ci tych bóli głowy.. Moja mama tak cierpi około 3 razy w miesiącu, ma migreny, biedna..czasem aż wymiotuje z bólu 😞

Julia ja tez wysłałam Tobie zaproszenie 🙂

Agnieszko ja podejrzewam że to też mogą być migrenowe bóle głowy 😞 Będę musiała iść do lekarza i zbadać się ale dopiero jak wiosna przyjdzie bo teraz nie mam ochoty latać po doktorkach :P