Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kupuje Gerbera i Hippa przede wszystkim. Chociaż tak naprawdę patrzę na rodzaj obiadku a nie na firmę. Hehe...zresztą i tak Madzia nie jest chętna w temacie słoiczków więc próbuje różnych coby jej przypasować smakowo.

A oto fotka zrobiona dzisiaj o poranku... 🙂

PICASSO ABSOLUTNIE NIE CHODZI MI O ŻADNE WYŚCIGI W TEMACIE POSTÓW. MIAŁAM NA MYSLI BARDZIEJ TO , IŻ TAK DŁUGO JUZ TU JESTEM I ŻE JESTEM BARDZO AKTYWNĄ BRZUSZKOWĄ MAMĄ NA FORUM 🙂

PERSY MADZIA JEST SŁODZIUTKA 🙂

A TAK ŚPI MOJA DZIDZIA
[URL=http://img135.imageshack.us/i/dsc07079640x480.jpg/][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/4126/dsc07079640x480.jpg[/IMG][/URL]

A TAK SIĘ WOŻĘ PO MIEŚCIE 😁
[URL=http://img710.imageshack.us/i/dsc07054640x480.jpg/][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/1342/dsc07054640x480.jpg[/IMG][/URL]

A TU Z MOJĄ MAMUSIĄ
[URL=http://img135.imageshack.us/i/dsc07044640x4802.jpg/][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/5566/dsc07044640x4802.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
cześć laski!

U nas też pada od rana 😠

Łazienka już prawie skończona, zostały jeszcze szczegóły, ale można się już kąpać 🤪

Laski co tak skreślacie pracujące mamuśki??? Ja nie zamierzam rezygnować z forum po powrocie do pracy 😜

AgaW słodko sobie śpiocha Lenusia 🙂 No i ta bransoletka... no mała modnisia, cudnie!!! 🙂
Co do diety to zupełnie inaczej rozszerza się dietę dziecka karmionego piersią, a zupełnie inaczej karmionego sztucznym mlekiem 😉 Mam taką fajną rozpiskę z bebiko 😉 W zasadzie dzieci karmione piersią nie powinny jeszcze dostawać nawet jabłuszka 😁
Lenka fajnie się wozi po mieście 😁 No i Ty wyglądasz super 😉

Persy Madzia super już sama siedzi 🙂 No i daj znać jak zareagowała na mięsko!

AgaK fajnie, że udał Wam się grill 🙂
Z Bartusia zdolny chłopak!

Aniu no to niezła imprezka!

Mittko wklejaj nam tu szybko zdjęcie kiecki 🙂

Pikasso jak mi się marzy ognicho!!!

Wiola no coś mało udany dzień wczoraj miałaś. Mam nadzieję, że dziś już lepiej i że pogodziliście się z mężem 🙂
No i nadal Ci zazdroszczę widoków 😜

Skóreczko no z krupnikiem to się wstrzymaj 😁 😁 😁

NO TO SUPER EWUNIU, ŻE NADAL BEDZIESZ Z NAMI 🙂 TRZYMAM CIE ZA SŁOWO 🙂

A JA JEM WŁASNIE FASOLKE SMAŻONĄ W BUŁCE TARTEJ A MĄZ LULA LENKE 🙂

mnie tez nie chozilo o zadne wyscigi 😁
ognicho bylo male ale zawsze to cos a robilismy je przed domem 🙂
wlasnie wrocilismy od sasiadow ... ale maja fajna coreczke - o miesiac mlodsza od wikiego i takie fajne czarne wloski i oczka a ma na imie emilka 🙂
pogoda taka sobie raz pada raz nie a pozniej leje ale sasiad bliziutko wiec postanowilismy sobie zabrac mlodego na rece i pojsc do nich 🙂
jak kiedys bedziemy robic foty to wam pokaze jaka bedzie miec panne 😁

• Mamusia
Jesteie moje drogie kolezanki!

Dzisiaj bylismy w Bosnie i Hercegowinie na zakupach, tzn. bylismy w Hercegowinie, do Bosni mamy za daleko 😁 😜

W koncu kupilam sobie pare ciuszkow i okazalo sie ze dupa mi sie zmniejszyla o 2 rozmiary przez ostatnie poltorej miesiaca!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Kupilismy tez Majce co nieco i prezenty na Komunie swieta, odezwe sie pozniej bo ide mlodej dac jesc!

Buzka!

Słodkie te wasze dziewczynki 🙂 Lenka i Madzia macie buziaczki od cioci 🙂

Co do jedzonka to dziś Mikołaj dostał kurczaczka z warzywami z Gerberka. Jadł ale był niezadowolony. Nie ma jak owoce 🙂 Dzis rano Gruszka Wiliamsa zniknęła ze słoiczka 🙂
Podobnie jak Persy daję Gerberka i Hippa. Czasem z Bobo Fruita 🙂
Ewo ja cie nie skreslam...pewnie mnie bedzie mniej tu niz ciebie...no bo neta nie bede miała 😞 Ale dosyc tych smutków na dzis dzien!

• Mamusia
Persy jakim schematem sie kierujesz i czy juz na stale wprowadzilas Madzi jakas potrawe? Ile czekasz miedzy posilkam? Tak Cie wypytuje bo daleko przede mna jestes przede mna w rozrzeszaniu diety 😉 🙂

Dziewczynki sa slodziasne, Majka tez dostala na chrzest taka bransoletke z wygrawerowanym imieniem 🙂

Oj jak ja bym sobie poszla na ognicho gdzies w lesie, kielbachy, piwko i dobre towarzycho, zyc nie umierac 😁

Ewa pogodzilam sie bo przeciez musial sie do mnie odezwac w czasie zakupow, zreszta to byla klotnia o pierdole taka ze hej!

Jak zapomnialam sie odniesc do jakiegos postu to pardon!

hej laski!!!!!!!!
kurde ale mnie długo nie było, stęskniłam się za wami 🙂 tak jakoś czasu mało miałam, całe te przygotowania do wyjazdu zajmują tyle czasu a z dzieckiem to potrójnie : ) więc my już z powrotem w Norwegii od tygodnia i kurde teraz to wszystko już sama muszę robić bo Paweł w pracy całe dnie 🙂
byliśmy dziś na szczepieniu, mój biedak dostał dwa wkłucia 😞jedno na pneumokoki i drugie Di-Per-Te 😞sadyści mały płakał mi przez 10 minut, ale cóż wiem że trzeba!
kurde dziewczyny czy jeszcze któraś karmi cycem czy już tylko ja zostałam
🙂 widzę że wszystkie rozszerzacie dietę maluchom 🙂 a ja może dałam małemu z 5 łyżeczek jakiegoś przecierku 🙂 no i raz my kaszki ze 3 razy 🙂
maluch mój urósł od urodzenia 17cm, cieszy mnie to ale i tak jest malutki bo ma tylko 64cm,
oj już się obudził i mamusia musi lecieć!
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
buziaki dla maluszków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

MĄŻ ŚPI, LENKA ŚPI A MAMA NA BRZUSZKU 🙂

WITAJ EDYTO, DAWNO CIĘ TU NIE BYŁO.
U NAS JEST JESZCZE TROSZKĘ KARMIĄCYCH PIERSIĄ MAM. JA , AGAK, EWA, KAJTUCHA, PANNANIKT... MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE ZAPOMNIAŁAM O ŻADNEJ.. JEŚLI TAK TO PRZEPRASZAM ☺️

POCZYTALAM TROSZKĘ O ROZSZERZANIU DIETY W KOŃCU JAK LULKAŁAM LENKĘ I CO NIECO SIĘ DOWIEDZIAŁAM 🙂

IDE PO COŚ DO ZJEDZENIA.

Aga26 ty masz duzo postów a ja mam dwa profile 😉 Tylko na jeden wedrzec sie nie da 😜 No trudno, czasem trzeba zacząć wszystko od nowa, wiec postów mam na razie ponad trzysta.

W ogóle u mnie zwariowany dzien 🙃 🙃 🙃 🙃 Kiedys wam napisze o co chodzi, ale na razie sama musze sie z tym oswoic 🙃 🙃 🙃 🙃

Mikołaj zasnął tak jak go połozyłam, tak był zmęczony. Dzieci sa cudne. Musza w dzien spac bo jak nie to marudzą i marudza.

Mój P. robi własnie grilla na patelni 😁 😁 😁 bo pogoda nas z dworu przegoniła 😠

Dziewczyny a ja wtawie wam foti mojego dziecka. Jakie było malusie a jak mi urosło! Człowiek tak czasem wspomina te pierwsze dni z dzidziusiem. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Wlasnie dalam mlodej bananka i nie smakowal jej wogole! 😲 😮 😲 😮

Czy wy juz podajecie mleko nastepne bo ja juz glupieje, Majka konczy jutro 5 misiecy a powinno sie podawac nastepne od 6 czyli teraz czy dopiero za miesiac jak bedzie miala skonczone 6?? 🙃 🙃 🙃 🙃

Witam 🙂
Ja już po zakupach. Na ebay-u 😁 😁 Majka mi wyrasta z ciuchów i trzeba było troszkę ją zaopatrzeć 😉

Też dzisiaj przypominałam sobie co w jakiej kolejności podawać małej 😉

Persy ale Madzia jest silna 🤪 Moja siada z pozycji pół leżącej np. w bujaku, ale tak w łóżeczku to jeszcze by nie dała rady 😉
AgnieszkoW nieźle się wozi Twoja panienka 😁 My wkrótce też będziemy się tak wozić 😉
Skóreczko o kurcze jaka różnica 🤪 Ja również jak patrzę na zdjęcia Mariki to nie mogę uwierzyć, że już tyle urosła!
Edyto witaj 🙂 Super, że znowu jesteś!
Wiolu pochwal się, co kupiłaś!!! Z Ciebie chyba niedługo wieszak zostanie skoro tak chudniesz!

HEJ BABSZTYLKI 🙂

AGUŚW ALE TWOJA LENKA TO LASKA 🤪 A JAK ŚPI TO TAKI Z NIEJ SŁODKI ANIOŁEK 🙂 🙂ALE TY WYGLĄDASZ ŚLICZNIE 🙂

SKÓRECZKO ALE MIKOŁAJEK MALUTKI BYŁ W TYM ROŻKU 😉 TAKI OKRUSZEK 😁

JA DAJĘ JESZCZE MLECZKO POCZĄTKOWE ALE JUŻ TAK POD KONIEC MAJA ZACZNĘ DAWAĆ MU NASTĘPNE 🙂

WIOLU SUPER ŻE ZAKUPY SIĘ UDAŁY 🙂 LICZĘ NA TO ŻE SIĘ NA TU POCHWALISZ ZDOBYCZAMI 😜

EDYTKO WITAK PONOWNIE 🙂

MASZ RACJE SKÓRECZKO, DZIECI JAK ŚPIĄCE TO STRASZNIE MARUDNE...
I MASZ JAK W BANKU, ZE UMRE Z CIEKAWOŚCI CO TAM SIE U CIEBIE WYDARZYŁO 😁 😁

IDE KAPAC LENKE 🙂

• Mamusia
Jutro porobie fotki ale nic takiego nie kupilam, 😉 😜

No ja tez tak myslalam, ze skoncze te zapasy i zaczne jej podawac nastepne 🙂 pewnie wyjdzie tak pod koniec maja 🙂

Ide jesc antriczoke 🤪 chyba sie tak nazywa poo polsku 😁 😁 😁