Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzeszczydło hehe 😁 😁 😁

Emmax to ja 157cm a waga 49kg 😮 i wszyscy mówią ze za mało. Biedulko musisz jakos zaczac nadrabiac. Miałam kiedys anemie, wazyłam 42kg 😞 To było straszne dla mnie 😞 😞Ale zalazo pomogło 🙂

P.S. Brzydka pogoda ale ide chyba na spacerek!

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

EMMAX TO STRASZNA CHUDZINKA Z CIEBIE 🤢 MOJA NAJNIŻSZA WAGA W DOROSŁYM ŻYCIU TO 52-54 KILO ALE TO BYŁO JESZCZE PRZED CIĄŻĄ Z KAMILKIEM A TERAZ PONIŻEJ 65 COŚ NIE MOGĘ SPAŚĆ CHOĆ CHCIAŁABYM WAŻYĆ 60 NIE MNIEJ NIE WIĘCEJ 😉 DODAM ŻE MÓJ WZROST TO 164 CM 😉

gosiu, własnie nie robiłam nic, moja najwieksza waga to 57 kg, jak miałam problemy rodzinne to w ciągu 3 tygodniu samo spadło do 49, później przytyłam do 53 i zaszłam w ciążę, przytyłam 17 no a teraz przy karmieniu piersią spadło do 48, zaraz po porodzie sporo zrzuciłam przez nerwy związane ze zdrowiem Lenki, i to chyba dlatego tak poszło, Dodam, że nie czuję się dobrze z taką wagą, tak ok 55 kg wtedy czuję sie ok 🙂

• Mamusia
Skórko wrzeszczydło to jest bardzo delikatnie powiedziane, bo od piątku to ma diabełka za skórą 😠 Mam tylko ciszę jak śpi a reszta dnia to są przenikliwe wrzaski jak by go ktoś obdzierał ze skóry. Ale u mamusi na rączkach jest spokój 😁

A my siedzimy na razie w domu bo Antoś śpi. Może później go trochę przewietrzę

Gosiu moja kolezanka swoje bliźniaki nazywa Wrzaskunami 🙂 To na miarę Gwiezdnych Wojen hihi
A ja zaczne sie ubierac i to dosc grubo, ale i tak czekam na moje szczeście, które poszło spac.

mozecie oddawac te zbedne kilogramy 😉

lenka własnie slicznie zjadła jabłuszko, chyba przyzwyczaiła sie do smaku 🙂

ewo załatwiłas ta opieke

A wczoraj wieczorem to tak sie usmiałam. Kupiłam przecierek z Bobovity Jabłuszko z dynią. Mój P. jak sie dopadł to myslalam, ze nic małemu nie zostanie. A Mikołaj tak patrzał na słoiczek, nie mógł uwierzyc ze tata mu podbiera 😁 😁 😁
Dobrze, ze w lodówce były zapasy i Mikołaj miał co zjesc 😁 😁 😁

faktycznie pustki 😞
ja trochę odpoczęłam przy lence bo śpi, a teraz muszę zabrać się za wypicię ochydnej smekty i lakcitu, bleeeee, no i czeka na mnie cała sterta prasowania ale dzisiaj nie dam rady, za słaba jestem 😉

HEJ LASENCJE 😜 😁

POZDRÓWKA OD EMSI- EMILKI 🙂 U NIEJ WSZYSTKO OK 🙂 🙂 🙂 DZIDZIA JUŻ DAJE O SOBIE ZNAĆ
🙂 DO OKOŁO TYGODNIA POWINNA JUŻ SIĘ U WAS POJAWIĆ 🙂 🙂 🙂 CAŁUSKI DLA WAS I WASZYCH MALEŃSTW 😘 😘

nic nie zalatwilam z dentysta 😠 kolejki az po granice mam zadzwonic i sie umowic tak bedzie szybciej i termin bedzie blizszy ... zadzwonie to sie dowiem ile mam jeszcze cierpiec ... jeden zab przestal boles zaczal drugi eehhh i to tak jak go tylko naciskam - czyli chodze caly czas z buzia otwarta 😁 a slinie sie jak moj wikus 🤪
co takie pustki ... ja wlasnie robie obiadek i miedzy czasie troszke sprzatam bo wkoncu usnol ... myslalam ze nigdy to nie nastapi - taka maruda z niego dzisiaj ze szok ....
pozyczcie mi tego dzwoneczka jak sie obudzi 😜

ale nudy, siedze sama bo Lenusia śpi, moim towarzyszem jest tylko komputer 😜

dokładnie rok temu zrobiłam test i pokazał 2 kreseczki, z których kilka miesięcy później wykluło sie moje malutkie szczęście 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Emmax to dokładnie tak jak u mnie dwie kreseczki pojawiły się dokładnie w tym samym czasie. Pamiętam ten dzień to była sobota a tydzień później mój starszy syn miał komunię 🙃

Picasso a ten dzwoneczek tylko pozornie uspakaja Antosia bo gdy ja się nim przestaje interesować to i tak marudzi 😁

• Mamusia
hej!

My już po szczepieniu. Mój Miś był dziś bardzo dzielny, zapłakał przez 3 sekundy i spokój 🙂 Waży już 7650 🙂 Pani doktor kazała już codziennie dawać zupki i zagęszczać je kaszką.
No i niestety nasza pani doktor pracuje tylko do końca maja 😞 Szkoda bo fajna z niej babka i chciałabym żeby dalej prowadziła Piotrusia, no ale trudno.

No i idą Piterowi ząbki 🙂

Wczoraj miałam ostatni dzień macierzyńskiego i dziś powinnam być już w pracy. Póki co mam 2 tygodnie zwolnienia. W czwartek idziemy na rehabilitację i zobaczę czy rehabilitantka wypisze mi jakiś świstek na podstawie którego dostanę opiekę. Więc dam Wam znać w czwartek jak się sprawy mają 😉 Tak czy siak opieki nie wezmę 60 dni bo od 1 lipca i tak już muszę być w pracy.

• Mamusia
Emmax szybko czas leci, prawda? Dopiero co robiłyśmy wszystkie testy, a tu już takie duże nasze bąble 🙂

Pikasso to szkoda, że nic nie załatwiłaś 😠 Oby udało Ci się szybko zarejestrować!

Gosiu fajny musi być ten dzwoneczek 😉

oj Ewo, szybko, zdecydowanie zbyt szybko 😞 😞 😞
Bardzo cieszę się , że mam już lenkę, ale przyznam, że okres ciąży to jeden z najwspanialszych okresów w moim zyciu, i zawsze będę wspominac go z sentymentem 🙂
a dzisiaj to ja się czuję tak samo jak na początku ciąży, zawroty głowy, mdłości itp. hehe, to chyba tak dla wspominki mi się zrobio 😁