Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

nie no... nie wytrzymam ze śmiechu, otwieram lodówkę, a tam się światło pali, a ja w takim szoku, że przez całą noc się tak paliło i nikt nie wyłączył 🙃 🤪 😲 😮

a podobna sytuacja była jakiś tydzień temu, ja mam zwykłą kuchenkę, co się zapałkami podpala, a mama ma kuchenkę z iskrą (nie potrzeba zapałek) i moja siostra postawiła czajnik z wodą i chce podpalić gaz, a ja tak myślę kiedy ona zapałki znajdzie 🤪 🙃 😁

• Mamusia
Emmax ona je większości to co my,śniadania już jada ze mną czyli albo jest to kromeczka z szynką,albo serkiem topionym lub płatki kukurydziane na mleku 🙂
Na obiadek to zupki,pomidorową rosołek,ostatnio jadła nawet kotleta z piersi bez panierki buraczki ostatnio spróbowała ogórka kiszonego domowej roboty,ale nie zrobił furory 🙂 paróweczke cielęcą.No i to chyba wsio z takich kontrowersyjnych potraw 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,
Trochę poczytałam, ale znowu nie wszystko, jak zwykle za dużo tego 😁

Co do tych nieszczęsnych nocników, to hmm... kiedyś przeczytałam, że do roku czasu można sobie dac spokój, bo dziecko jest nieświadome, że się załatwia na nocnik. Myślę, że to zależy od dziecka i oczywiście od sytuacji, więc wcale się nie dziwie Aniusi, że wysadza Małą. Ja pewnie bym już też zaczęła wysadzać, ale nie zakupiłam jeszcze nocnika i nie po drodze mi do sklepu. Poza tym aż się tego boję, bo moja dziunia raczej będzie się załatwiała w locie, ledwo za nią nadążam, a co dopiero jak przyjdzie mi ją zabawiać przy nocniku, żeby nie wstała. Ech życie. A tak na marginesie u listopadówek jedna z dziewczyn wysadza na nocnik do kupkania od chyba 2mca, więc ...

Natalia wczoraj dziabnęła mnie do krwi w tego samego sutka dwa razy w ciągu dnia. Piecze mnie od wczoraj. Coś czuję, że w tym tygodniu zakupię mm, bo tak długo nie pociągne, a musze miec przecież czas na przyzwyczajenie, może jej nie posmakuje i co, wtedy będę ugotowana na miękko. Boże nawet nie wiem jak się przygotowuje mm 🤢

A tak w ogóle z innej beczki, z informacją dla karmiących nieokresujących. Włąsnie w piątek dostałam swój pierwszy okres, bo te poprzednie niergularne trzy trwały może ze trzy dni i były bardzo skąpe. Natalia śpi całą noc, więc stąd okres. Ale zaskoczyła mnie jego ilość, ekstra obfita, podpaski i grube tampony na około godzinę wystarczały mi do wczoraj, dopiero dzisiaj już zelżał :/ Nawet teściówce poplamiłam pościel, bo ją odwiedziliśmy w weekend :/ Normalnie czuje się jak nastolatka w piątej klasie podstawówki, kiedy to godzina lekcyjna nie starczała mi na podpaskę i wiecznie zostawiałam plamy na krzesle, a wstyd był, że szkoda gadać.
Oby i Wam nie trafił się taki mega obfity.

I nic więcej nie napiszę, bo moja niunia już właśnie wstaje, więc idę znowu dać sutka na pożarcie lwu.

Całsuki :*

mittka 🤪 🤪 🤪 🤪 to ja jakachś bujna dupa jestem 😁 😁

uciekam bo wstała zajrzę póxniej jak nie zamarznę

buziaczki dla wszystkich i miłego popołudnioa 😘

MOJA LENKA UWIELBIA CMOKAC KISZONE OGÓRKI 🙂 OCZYWIŚCIE TE CO A ZROBIE, BO TE ZE SKLEPU TO SŁONE JAK DIABLI 😁

EMMAX MASZ COŚ DO BLONDYNEK 😁 😁 😁 😁 ???

PICASSO DOBRE Z TĄ LODÓWKĄ ...

AMI ALE CI ZAZDROSZCZĘ TYLU GODZIN SNU..

Emmax przepraszam, że Cie uraziłam tym postem i przepraszam inne dziewczyny. Odniosłam takie wrażenie (już teraz wiem, że niepotrzebnie), że robie źle, że robi kupę w ten nocnik. Przpraszam raz jeszcze.
Ostatnio byłam z Amelką u pediatry (innej, bo moja na urlopie) i tak mnie zjechała, że Amelka je danonki i nie pije mleka. Jakbym była temu winna, że nie lubi i od jakiegoś czasu czuje się ze wszystkim źle, że źle ją karmie, źle że sadzam itp.
Obiecuje, że nie uniose się już tak nigdy. Mam nadzieje, że wybaczycie i Ty Emmax też

MARTO MNIE BARTEK TEŻ JUŻ UGRYZŁ ŻE AŻ KREW POLECIAŁA 🤢 OWSZEM DO TEGO JESZCZE ZADRAPAŁAM SOBIE SUTKA BO JAK UGRYZŁ TO AŻ WSTAŁAM Z BÓLU 🤢 BÓL CZUŁAM NAWET W KOŃCACH PALCÓW OD NÓG I O MAŁO SIĘ NIE POSIKAŁAM 😁 😁 😁

POKASSO UŚMIAŁAM SIĘ Z TWOJEGO POSTA 😁 😁 😁 😁

ANIUSIA SKARBIE JEŻELI AMELKA JE DANONKI BO NIE PIJE MLEKA TO NIECH DALEJ JE 🙂
KOCHANA TY JESTEŚ JEJ MAMUSIĄ I JEŻELI AMELCE NIC NIE JEST TO NIC NIE ZMIENIAJ 🙂
A CO DO NOCNICZKA TO SADZAJ JĄ JEŻELI JUŻ SIĘ TEGO NAUCZYŁA I NIKT NA PRAWDĘ CIĘ ZA TO NIE POTĘPIA WIĘC NIE MASZ ZA CO PRZEPRASZAĆ BYNAJMNIEJ MNIE 🙂

No ja wiem że ma być cisza na temat nocników ale ja MUSZĘ się wypowiedzieć bo pęknę 😁 😁 😁
Po przeczytaniu ostatnich UWAGA 11 stron od mojego ostatniego posta (wreszcie jest co czytać)
muszę stwierdzić że najbardziej podzielam zdanie emmax a posty aanniiuussii były wręcz PRZYKRE 🤢 🤢 🤢 emmax nikogo nie obraziła i za każdym razem podkreślała że każda mama zrobi jak uważa 🙂

A Z ROSOŁEM NAPISZĘ TYLKO TROCHĘ PÓŹNIEJ BO TERAZ MUSZĘ PO MAJONEZ LECIEĆ DO SAŁATKI POROWEJ 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 A ROSÓŁ GOTOWAŁA SMOCZYCA NIE JA 😁

pikasso leje z Twojego posta o lodówce 🤪 😁 😁 😁
aanniiuussiiaa już ok 😘
kopnie mnie ktoś do tego sklepu? 😁
martoer współczuje Ci tak obfitych miesiączek 😞 już sobie wyobrażam co w podstawówce przeżywałaś 😞
No to ja też bojna dupa jestem z dawaniem nowości małemu 🤪 🤢

• Mamusia
ja już jadłam wszystko przy karmieniu! wszystko!!! a nie sory, jakoś nie mam zaufania do surowego mięsa, tzn nigdy nie jadłam np tatara ale metkę lubię łososiową i przy karmieniu jeszcze jej nie tknęłam.
Jezu moja maruda mnie wykońcczy.. spał 2 razy po pół godziny i non stop ryczy wiec sie nie rozpisze

KAJTUCHA JA UWIELBIAM METKĘ CEBULOWĄ I JUŻ JĄ JADŁAM KARMIĄC PIERSIĄ 🙂 BARTUSIOWI NIC NIE BYŁO WIĘC U MNIE JUŻ WSZYSTKO KRÓLUJE W MENU 🙂 NAWET DOŚĆ PIKANTNE POTRAWY 🙂 🙂 🙂

ANUSIA WAŻNE , ŻE POTRAFISZ PRZEPROSIĆ 🙂
JA SWOJEJ LENIE TEZ DAJĘ DANONKI ODKĄD SKOŃCZYŁA 7 MIESIĘCY I JAKOŚ NIC JEJ NIE JEST.
MOIM ZDANIEM KAŻDA MATKA WIE CO JEST DOBRE DLA JEJ DZIECKA I ŻADNA NORMALNA MATKA NA PEWNO DZIECKU KRZYWDY NIE ZROBI
MITTKO TOBIE TO BY SIĘ DOPIERO DOSTAŁO OD TEJ PEDIATRY ANUSI ZA TO CO DAJESZ JESC EMILCE 😁

A CO SIE DZIEJE Z GOSIĄG ?? DAWNO JEJ NIE BYŁO...

JA TAM TEZ JEM WSZYSTKO CO MOŻNA I TEZ LUBIĘ PIKANTNE POTRAWY 🙂

ASKA POWIEDZ CHOLERO O CO CHODZI Z TYM ROSOŁEM... NA PEWNO TESCIOWA UGOTOWAŁA NA KURZE A TY Z TEGO CO PAMIETAM GOTUJESZ NA KOSTKACH I VEGECIE BO TWÓJ MĄZ NIE TOLERUJE KUR.. ZGADŁAM 😁
TEŻ BYM CHCIAŁA BYC WIEPRZEM 😁 😁 😁 😁

I CIEKAWE CO TAM U SKÓRKI... ?

Ale się rozpisałyście 😁 i kto napisał, że forum mało osób odwiedza 🙂
zapraszam do gry http://www.nurya.pl/Main/Thief/Teahouse/39023/?w=pl-world1
http://www.nurya.pl/Main/Thief/Teahouse/21477/?w=pl-world1 🙂

NO WŁAŚNIE GDZIE NASZA GOSIAG??? 😞 GOSIU ODEZWIJ SIĘ 🤔 🤔

JA TEŻ CHCĘ BYĆ WIEPRZEM W PRZYSZŁYM WCIELENIU 🙂

NA TEMAT DANONKÓW TO MI MOJA PEDIATRA POWIEDZIAŁA ŻE DOPIERO PO 12 MIESIĄCU NIBY MOŻNA DAWAĆ ALE JA TAK TO JEDNYM UCHEM WPUŚCIŁAM A DRUGIM WYPUŚCIŁAM 🙂

AŚKA PISZ NAM O CO CHODZIŁO Z TYM ROSOŁEM 😁 😁 😁