Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nadrobiłam czytanie 🙂
I nie wiem co miałam już napisać.
Mittka wszystkiego naj z okazji studniówki. Wypiję herbatkę za Wasze zdrówko 😉

A ja założyłam małej płaszcz, kalosze, zapoatrzyłyśmy się w parasole i pognałyśmy do miasta.
Jestem wykończona zakupami. Musiałam jej kupić spodnie a to nie jest sprawa prosta, bo Maja jest szczupła w talii, także namierzyłyśmy się trochę. Kupiłam jej jeszcze 3 bluzki i tunikę. Także troszeczkę poprawiłyśmy stan jej szafy, choć jeszcze sporo trzeba dokupić, bo wyrasta mi dziewczyna 🤨

Dla siebie też szukałam spodni. Przymierzyłam jedne, ale moje kochane stwierdziło, że mam w nich dużą pupę 🤪

Ja już po kąpieli ale uciekam spać bo już mi się oczy kleją 🙂 🙂 🙂 Jeszcze zmówię paciorek za duszę synka Gosi i za samą Gosie 😞 😞 Do jutra kochane grubaski :P :P :P :P

• Mamusia
Dzień dobry Kochane

Wczoraj nie dałam rady wejść na forum byłam wykończona po zebraniu w szkole syna. Wyszłam z domu o 16.30 wróciłam przed 20-tą i to ze zebrania świetlicowego urwałam się cichaczem bo już padałam na twarz.
Nadrobiłam zaległości, troszkę tego było i nie pamiętam co chciałam napisać 😞 😞.
Majaczy mi się tylko jakaś pani Amfisbena ze Szczecina, która nie ma o czym z nami rozmawiać bo niby za mdłe jesteśmy - nie chce niech nie rozmawia i tyle. Żyjemy w wolnym kraju każdy ma prawo do własnych przekonań, religii i takich tam, a my za nią płakać też nie będziemy 😆 😆 😆

Tak, wakacje się skończyły,, do szkoły czas, do której młody chciał już iść o 7-mej 😁 😁. Ciekawe kiedy jego entuzjazm odrobinę się zmniejszy bądź zniknie ??

Idę dzisiaj do miasta rozejrzeć się za jakimiś koszulkami nocnymi , szlafrokiem i kapciami (bo ja na boso po domku mykam) - tak żeby mieć do szpitala już gotowe bo to kurcze zleci jak z bicza strzelił.
15 kolejna wizyta u gina ciekawe czym teraz mnie zaskoczy 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Witajcie Grudnióweczki!!

Wiolka - przepis na naleśniki zapiekane wg mojej zawartości lodówki i weny twórczej 🙂 :
mięso mielone podsmażasz z cebulką pokrojoną w kostkę, dodajesz paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę, fasolkę czerowną z puszki, przyprawy takie jak oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka, bazylia, tymianek (w ciązy należy go unikać więc nie dodawałam) oraz posiekane pieczarki i koncentrat pomidorowy. W ten sposób powstaje farsz. Smażysz naleśniki nalewając ciasto na suchą patelnie zdjętą z ognia - wtedy równomiernie sie rozlewają :P. Na naleśniki potrzebujesz ok. 1 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, 1 jajko, plus trochę soli, plus mąka. Ciasto nie za gęste ale też nie zbyt lejące. Na gotowe naleśniki układasz farsz, zawijasz i układasz w naczyniu do zapieczenia. Wszstko posypujesz żółtym serem i zalewasz sosem śmietanowym - śmietana plus jajko rozmerdane na zimno - mozna dodać starty ser. Wstawiasz do piekarnika na jakieś 20 minut w temp. 180-200 stopni. MNIAM! Mój mężunio jeszcze przez godzinę po obiedzie powtarzał: zaje..e!!!! hehehhehe 🤪 🤪

Spodnie ciążowe kupiłam dwie pary w 2-3 miesiącu (nie pamiętam) i są całkiem spoko jeszcze. Co prawda dupsko mi wszerz urosło trochę ale spodnie nadal ładnie leżą abstrahując od wielkości dupska 🤪 . Brzusio jak wiadomo urósł ale elastyczny pas daje rade. Podejrzewam, ze szybciej sie przetrą niż będa za ciasne 🙂 spodnie kupiłam w C&A.

Gosiag - maleństwo śliczne!

AgnieszkaW - Twoja pociecha jaki nosek ma zadarty 🙂) hehehe tez będzie ciacho! 🙂

Ktos_wyjątkowy - witamy w naszym gronie 🙂

Mittka- spóźnione życzenia studniówkowe :]

PannaNikt- Niektóre rozmiary spodni dla małych kobietek i facecików to jest jakaś żenada - tu macie racje. Powszechna jest proporcja długości nóg i szerokości w pasie a szyją te ciuchy nie wioadomo dla kogo ;/. Paiętam jeszcze kilka(naście) lat temu jak sama sie nieźle musiałam nabiegac za spodniami dla siebie, bo chuda byłam jak palec (a nie to co teraz) a wysoka. A moja bratowa to pół osiedla zjechała, żeby znaleźć spodnie dla swojego syna.

Wstawię kilka zdjęć wózeczka za kilka minutek :P

Jesteśmy naprawde zadowoleni z zakupu, wózek wydaje sie być solidny ale wiadomo, ze większość wyjdzie w praniu 🙂 Już sie nie mogę doczekać!!!! 🙂 hhehhe

Jedna rada dziewczynki (o ile mogę się wymądrzać troche w tej materii) - szukajcie wózka z porządną gondolą. W ziemie trzeba będzie włożyć maleństwo opatulone w śpiworek, kombinezonik, kocyk itd, sporo miejsca to zajmuje a niektóre gondole sa za wąskie! Albo mają przewężenia po środku długości - nie wiadomo po co.

To tyle, zdjęcia za chwilę 🙂

Agnieszko - a ile to dni jeszcze? (pamięć mam dobrą tylko, zę krótką :P )

zdjęcia wózka: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC_0289.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />