Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszko wypluj te słowa bo na takie rozsypywanie to jest za wcześnie. Lepiej niech te nasze maluszki będą w nas jak najdłużej.

A jescze chciałam Was spytać czy jak kucacie to też macie takie dziwne parcie na krocze. Kurcze bo ja nie pamiętam czy jak byłam w pierwszej ciąży to też tak miałam, to było tak dawno. A jest to dość dziwne uczucie 🥴

kurde mittka mam nadzieję, że się wszystko unormuje 🥴

Ewa tez chyba kupię ta komodę, bo też mam strasznie mało miejsca w mieszkaniu 😠

he, he właśnie dostałam instrukcje prania ubranek od mamusi:laugh: koniecznie mam dobrze wysuszyć i wyprasować, babie 30 lat mówi, że ma pranie dobrze wysuszyć, ale się uśmiałam, no dobrze, że to moja mama a nie teściowa:laugh: :laugh: :laugh:

no mówię wam taka gigantka, że szok, ale i tak jest najkochańsza, chce dobrze, wlazłaby nam do tyłka, nawet herbatkę posłodzi, a jak czasem z czymś wyskoczy to masakra:laugh: :laugh: :laugh:

właśnie mamusia suszy, ale chyba nie jest świadoma tego, że ja też:laugh: :laugh: :laugh: normalnie mnie powaliła na łopatki:laugh: :laugh: :laugh:

mittka, a miałaś już kiedyś takie krwawienia przy nadżerce, bo ja miałam nadżerkę 2 razy zamrażaną, ale krwawień nigdy nie miałam 🤔

• Mamusia
no to dobrze Emmax, że mama Ci wszystko wytłumaczyła :laugh:

Ale ta komoda wielka... hehehe :laugh:
Ja do tej pory małam 2 szafki po babci męża i jakieś 2 ledwo trzymające się kupy więc miałam niezły gratownik w pokoju, a rzeczy i tak się nie mieściły. Teraz mamy komodę i zamawiamy wielką szafę i żadnych mebli więcej. Do szafy musimy się zmieścić we dwójkę no i komoda dla synka. Ale się rozpisałam hehe, ale jak się z czegoś cieszę to muszę o tym pogadać 😉
W końcu od ponad roku mieszkania tutaj mam tak jak chciałam i się jaram 🙂 🙂 🙂

no kochane są te mamuśki, normalnie siedzę i się śmieję w głos z niej:laugh: przejęła się bo jej najmłodsza córunia w ciąży i to w dodatku 5 lat po ślubie i martwi się kobiecina:laugh:

Aga nie wiem co Ci napisać 😞

• Mamusia
emmax gratuluje troskliwej mamy 🙂
moja jest taka, że jak wyjechałam do Wiednia w wieku 19 lat to dzwoniła i pytała czy zjadłam śniadanie 🙃
ale mamy chyba takie są :P

a ja niedawno wstałam i zabrałam sie za obiadokolacje, Skarbek bedzie za godzinke 🙂

mittka trzymaj sie kochana 😘

gosiag ja też tak mam jak kucam

a jak już narzekamy na samopoczucie to ja też sie poskarże: otóż mnie już od kilku dni bolą po prawej stronie na dole żebra, to taki ostry kłujący ból i nie wiem czy to maleństwo tam nóżki wkłada czy jakieś zapalenie żeber mam no ale z drugiej strony Bartka czuje raczej na dole brzuszka, poniżej pępka...
wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg 🤢

jak myślicie co to jest?

oj Ewa u mnie może być ciekawie:laugh: ja obawiam się tego, że będę mamusią umoralniającą, zboczenie zawodowe:laugh: :laugh: :laugh:

Ostatnio od siostrzenicy usłyszałam, ciocia moja Pani jest gorsza od Ciebie, jak powie, że mamy coś zrobić to koniec trzeba i już:laugh: :laugh: :laugh: tez mnie powaliła, ale ogólnie to i tak jestem jej ulubioną ciocią 😉

No Ewa my na pewno takie same będziemy jak nasze mamy haha
a jeszcze mi sie przypomniało jak mój tata zawsze zimą sprawdzał czy mam założone rajstopy hahah bo ja bardzo ne lubie nosić pod spodnie rajstop... i musiałam je ubierać , a jak juz ubrałam to tatus mi je podciągał pod same cycki (których wtedy jeszcze nie miałam , zresztą teraz też nie mam hahah ) i do tej pory ja już stara baba a on zimą się pyta ,,Aguś rajstopy załozyłaś" ale juz nie podciąga mi bluzki bo sie chyba wstydzi hahah

No

Aguś przepraszam jeśli Cię zaboli moje pytanie, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj tylko zignoruj moją ciekawość...bo tak mnie gryzie na co Twoja mama zmarła, Ty jesteś rok odemnie tylko starsza, to chyba mama Twoja młoda była jak odeszła... przepraszam, jeśli Cie uraziłam tym pytaniem, ale czasem moja ciekawość nie zna granic 😞

• Mamusia
Emmax tak z samej nadżerki nie miałam,ale po wizycie u gina na początku ciąży się zdarzało tylko potem już się uspokoiła ta moja wredota a teraz to nie wiem co się stało.

O tak mamusie są the best czasami jak coś palną to szok 😁 tak jak moja te okna mi chciała myć :P