Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

ufff dopchałam się do kompa, mąż w domu to kolejka, ale jutro w pracy więc cały dzień na brzuszku, a co tam:laugh:

Fajna rozmowa na poziomie XXI wieku plama po farbowaniu włosów-wariatki:laugh:

A ja dzisiaj leżę na kanapie i nic nie robię, a na obiad tez mam pyzy z mięsem Agnieszko:laugh:

Co do badania to mnie tylko 1 raz w ciąży nie badał, więc pewnie w czwartek przyjemność, ale cóż można się przyzwyczaić, w szpitalu cała rzesza będzie nam zaglądała:laugh: :laugh: :laugh:

Akompf koniecznie się odezwij jak wrócisz 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej lasencje ja już w domku 🙂 🙂 Pazurki zrobione, a szwagierka teraz chodzi jak jak by do niej szczelali bo ręce cały czas w górze trzyma :laugh: :laugh: :laugh:
Mittka super że zaczyna się u Ciebie wszystko normować 🙂
A ja mam taką szafeczkę jaką Asiula nam pokazała tylko też nie narożnikową tylko normalną :P :P
Asula jest mi przykro że i Twojej mamusi nie ma przy Tobie 😞 😞
A co do badania to ja jestem badana raz na 4 wizyty a tak same usg mam robione 😉 😉
A co do ubrań to ja mam 3 pary spodni, 2 miałam jeszcze z pierwszej ciąży a jedne sobie dokupiłam 🙂 a ja zawsze lubiłam szerokie swetry więc nie mam problemu z tym
Gosiu2301 to super że i u Ciebie jest wszystko w porządki :laugh:
Ewuniu w dwóch postach pomyliłaś mnie z AgąW ale nie szkodzi :P
AgaW uśmiałam się z tej historyjki o farbowaniu włosów :laugh: Ale niektóre baby sobie zmyślają :laugh: :laugh:
Akompf życzę udanej wizyty i brzusio do góry 🙃
A dalej nie pamiętam co miałam napisać :P :P :P

Uff.. My już po wizycie u dentysty. Mała była dzielna. Siadła na fotel i pokazała ząbki. Niestety jeden do leczenia i teraz pani czymś tam posmarowała. Niunia dostała naklejkę i wyszła z gabinetu radosna. A teraz siedzi i płacze, bo dziś nie może pić soków i jeść słodyczy. Dla niej to tortura 🙂

Agnieszka26 pocieszę Cię, że ja tylko dwa razy widziałam dzidzię na usg. Trzeci raz zobaczę dopiero 9 listopada.

Rzeczywiście 3 trymestr przynosi nam różne rewelacje. Nie zapeszając to ja oprócz kręgosłupa nie narzekam jeszcze na nic. Oczywiście paciorkowiec często spędza mi sen z powiek, ale musi być dobrze.

Jeśli chodzi o ubrania, to mam 3 pary spodni, za to z ubraniem czegoś na górę pojawia się problem i to jeśli chodzi o bluzki jak i swetry.
Na szczęście kurtki kupować nie muszę, bo tu wystarczy mi jakiś gruby sweter, na który obecnie poluję 😉

Dzidzia dziś jakaś spokojna i prawie nie kopie :/

Ewo ja też zauważyłam, że nas pomyliłaś, ale nic nie mówiłam, bo tak własnie przypuszczalam, że i tak wiesz dokogo sie zwracasz 🙂

AgaK i Mittka Wasze dzidzie się telepatycznie zmówiły i czkają sobie...

A ja sobie oglądam bajkę Spiąca królewna haha

mittka z aga to swatacie swoje posiechy:laugh:
ale by były jaja jakby się tak kiedyś spotkali i faktycznie coś by z tego było:laugh:

ja po obiadku teraz spadam na sklepy, będę później ale śpiochów i pajaców już nie będę kupować:laugh:

• Mamusia
Akompf co do norm glukozowych to ja mam takie:

na czczo 65 mg/dl

obciązenie 75 g glukozy:
po godzinie 109 mg/dl, norma brzebo potem bedzie mniej do zrzucenia 🤪 ja jestem obecnie 6,5 kg na plusie :P

też mam problemy z garderbą 😞 jedne jeansy i 2-3 bluzki ale jak sie chłodniej zrobi to mam swetro-płaszczyk kupiony jeszcze w tamtym roku i jest taki odcinany pod biustem więc bedzie w sam raz, póki co jest jeszcze gorąco i śmigam do pracy na krótki rękawek