Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania fajnie że wstawiłaś zdjęcia , porodówka i sala wyglądaja świetnie. U mnie są dwa pokoje które można wynająć za 70 zł i może tam spać też mąż. Fajne jest to że w tym pokoju jest prysznic nie trzeba nigdzie chodzić i masz cały pokój dla siebie i maluszka, zawsze jak przyjdą goście to będą mogli swobodnie podziwiać dzieciaczka. Są tylko 2 pokoje i nie wiem czy mi się uda bo nie ma rezerwacji dopiero po porodzie jesli jest wolny to możesz powiedziec że go chcesz.

• Mamusia
reszta fotek jest kiepskiej jakości więc nie bede wstawiac. Aha, poznałam polke położna-dała mi książeczke-katalog z wszystkimi położnymi które pracują w szpitalu i kurcze wiecie co? teraz położne mają dodatkowe kursy pokończone np. akupunktury, aromaterapii, reiki, a jedna nawet indywidualnie prowadzi gimnastyke z elementami tańca brzucha

🙂 kurcze ale fajnie :P
znowu sie podjarałam 🤪

• Mamusia
megulka ja też moge tzw. rodzinny pokój wynając, ale to kosztuje 50 euro za dobe i w sumie to tylko rodzice sie maluszkiem zajmują-oczywiście położne pomagają ale już nie można oddac dziecka na noc na sale dla noworodków

zgryz pisała o porodzie w wodzie-ja też sie zastanawiałam ale jeszcze dziś dokładnie sie wypytałam i to jest tak, że jak rodzisz to jesteś cały czas w tejsamej wodzie -jest ona tylko podgrzewana a nie zmieniana i jeśli coś sie przydarzy to w "tym" jesteś cały czas-aż do końca, no i krew, wody płodowe...
ja chyba jednak z tego sposobu zrezygnuje i chyba postaram sie urodzic na klęcząco...

• Mamusia
U mnie łóżeczko już stoi patrze na nie i nie moge się doczekać żeby malutka w nim spała. Teraz to już jest trudno się doczekać zwłaszcza że cały czas widze łóżeczko. Pościel mam różową, mój mąża kupił ostatnio różową wanienkę dla małej dziewczynki nigdy dosyć różowego. 😆

• Mamusia
witam kochane grudniuweczki 🙂jak ten czas leci jeszcze kawałek zostało,juz z górki bedzie u mnie dwie kolezanki 7list urodziły dziewczynki jedna wazyła4100 i 55długa.....a druga 3700 i 51długa widze ze w tym roku przewaga dziewczynek 🙂a odnas któras urodziła wczesniaka???bo czytałam tak przeskakujac forum i niewiem czy dobrze skojarzyłam???pozdrawiam was dziewczynki 🙂