Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No ładnie się dzieje na forum!!! 🤪
Ja już mam dosyć pocenia się, nie wiem jak ja jeszcze jutro wytrzymam 😞 Wszędzie pisze że po 3 dniach gorączki jak nie przechodzi to do lekarza trzeba się zgłosić, jutro 3 dzień 🤨 Tak się zastanawiam czy do gina nie zadzwonić jutro bo martwię się czy gorączka na Małego nie działa, choć w 3 trymestrze to nie powinno nic się dziać 🤨
Uciekam pocić się dalej 😠
Spokojnej nocki Grudniówki 😘

Oj dziewuszki...

Dobrze, że Agnieszka84 sie nie wepchała w kolejkę 😁 Niech sobie jej synuś jeszcze posiedzi w cieplutkim, milutkim brzusiu!

A ja czekam na ostatnie procenty Dextera i zaraz bedziemy oglądać :P

Pewnie długo jeszcze nie pojde spać, ale jutro sobie pośpimy 😁

Ciekawe co nam się będzie śniło po całym dniu wrażeń 😁 Prawda?

Ale się cieszę, że Marta urodziła 😁 heheh

Dobranoc!

A jeszcze jestem na chwilę...

Asiula - ale pocisz się bo masz gorączkę cały czas? Czy pocisz się tylko w nocy?

Ja w nocy się budzę bo mi gorąco i czuję, że sie do mnie piżama klei ale jak wstane to już jest okej...

Żebyś żadnego chorubska nie złapała!

akompf to jest na pewno choróbsko 😞 pocę się prawie cały czas biorę Panadol i przechodzi gorączka na kilka godzin po czym znowu się pojawia no i kaszel przestraszny ale też Stodal sobie kupiłam.
W czwartek mam wizytę u swojej lekarki 1 kontaktu pewnie antybiotyk będę miała 🤨
Tylko się zastanawiam czy jutro w takich warunkach dam radę przetrwać 🤨

No ja już wróciłam ale widzę że Mittka przekazała Wam wieści no to już nie będę powtarzać 😉
Najważniejsze że jeszcze maluszek pogrzeję się w brzuszkowym inkubatorku 🙂
Dobra laski zmykam do mężusia plecki mu umyć a potem namiętnie go zmolestować :laugh: :laugh: :laugh:

Dobranoc 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dziewczynki,

Wpadłam na chwilę, bo oczywiście 200 rzeczy do zrobienia 😁

Tak na początek to doradzam tylko - śpijcie ile możecie jeszcze 😁 Z wrażenia sen nie przychodzi, a później przychodzi schiza nasłuchiwania oddechu i zrywania się na każde drobne stęknięcie 😁

Rewelacji z porodu sprzedawać Wam nie będę, bo... bo nie 😁
Powiem tylko, że uwinęłam się szybko, bo w 6 godz., w tym tylko jakieś 10min na porodówce z bólami partymi. AKompf pls nie bój się nacięcia, nie boli, piecze tylko.
Skurcze miałam w domu od 19.00, regularne - z częstotliwością 5-7min trwające od 40 do 60sek., czyli tzw. twardniejący brzuch z bólem brzucha w dole. A sam ból brzucha w dole miałam wcześniej od przynajmniej 24godz, stąd też dwukrotna wizyta na KTG i USG, które jak na złość nie wykazały rozpoczętej akcji porodowej. Z badań wyszłam o 18, a już od 19 były regularne skurcze, więc uwaga, żeby Was maszyny nie zrobily w balona 😁

I tak na koniec zostawiłam sobie mojego małego słodkiego potworka z dołeczkami w policzkach 😁
Natunia urodziła się mała (co też miałam wcześniej zdiagnozowane przy USG), więc może dlatego wyszlo 23dni przed terminem. Ale lekarz powiedział, że jest normalana jak na ten tydzień. Ważyła 2360gr, 47cm. Dostała 10pkt w skali Abg. Wszystkie ubranka 50 i 56 za duże 😁
Skwierczy jak baranek, no i te dołeczki jak się usmiecha 😁 rozwalają mnie po prostu. Z karmieniem nie ma problemu. Przez pierwsze 12godz. do 24, maluch może nie jeść, więc żebyście sie czasem nie denerowały.
A w piatek wracamy jeszcze do szpitala na kontrolę, bo może wystąpić żółtaczka, bo tu rzadko występuje w śródziemnomorskiej rasie.
Zdjęcia na razie nie mogę wstawić, bo nie mam głowy do zmniejszania, poczekam aż mój mąż się dośpi, bo dzisiaj dał mi pospać w nocy, a sam zabawiał 😁 więc teraz zamiana.
Aaaaaaa bym zapomniała, mój mąż spisał się dzielenie przy porodzie, jestem mega dumna, nawet zaglądał od przodu (chociaż zabroniłam!), bo już się nie mógł doczekać czarnych włosów 😁 nawet ani przez sekundę nie wymiękł, jeszcze mi pomagał. Ja wymiękłam, co prawda lekarz powiedział, że byłam dzielna i dobrze współpracowałam 😁 😁 😁 😁

Dzień dobry 🙂

Widzę że jestem druga dziś zaraz po Marcie 🙂
Martuniu jak czytałam Twojego posta to aż drżałam z wrażenia, jejku kochana jak ja Ci zazdroszczę, że masz już maleńką przy sobie. Moja póki co tylko mnie obtłukuje od środka haha
Gratuluję Ci i męzuniowi serdecznie i Tobie Martuniu przede wszystkim , jesteś dzielną kobietką 🙂 Oklask ode mnie na dobry początek nowego zycia w Twoim życiu 🙂

Natalka faktycznie malutka, ale najważniejsze , że zdrowa.

A ja od 5 rano już nie mogę spać .... :/ wstałam, bo zgłodniałam.

Miłego dnia dziewuszki.

• Mamusia
Oj dziewczyny ale tu się wczoraj działo! Martusiu jeszcze raz serdeczne gratulacje dla Ciebie i męża z okazji narodzin córeczki 🙂 Kurcze ale Was wzięło dziewczyny teraz czekam na wieści od Wioli może dzisiaj po wczorajszych przygodach na forum coś się u Niej ruszy! trzymam kciuki buziaki dla Was i miłego dnia:laugh: :laugh: :laugh:

cześć dziewczyny 🙂

ja też już na nogach, no prawie bo jeszcze w łóżku:laugh:

Marta serdeczne gratulacje, super, że wszystko ok z Tobą i Małą Niunią 🙂

Aga to dobrze, że ty w całości, ale nam wczoraj dałas popalić:laugh:

Teraz to chyba przez całą noc będę konttrolowac co się u nas dzieje i czy się jakieś info n ie pojawia:laugh:

• Mamusia
jesli trzeba sniadanie zrobic, lub obiad i posprzatac to dobrze sie czuje i mi nie pomoze leniuch ale jak juz chce wyjsc to juz sie martwi.. wkurza mnie to...

on byl wychowany ze nic nie musial robic mieszkal w domu z rodzicami bratem i 2 babciami i kazda robila cos z aniego a ja teraz sie musze meczyc bo on nic nie zrobi...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Martusia o jak Ty szybciutko z nami jesteś 🙂
Super że u Was wszystko dobrze,jacie aż się popłakałam z tego Twojego szczęścia 🙃 Dużo zdrówka dla Was i niech mała rośnie na potęge 😘 😘

Agnieszko dobrze że u Ciebie sie uspokoiło,ale kurcze zaczyna się u Ciebie tak jak u mnie za pierwszym razem do pierwszej mnie skurcze męczyły a potem wszystko przechodziło.Czekam do wieczora i mów czy historia się powtorzy czy nie 🙂
A tego Twojego D to chyba osobiście przyjade kopnąć w d... Ty masz leżeć a obiadkiem to niech on szanowny się zajmie,korona mu z głowy nie spadnie a przy okazji nauczy się troche życia.Kochana nie ucz go dziadostwa musi se chłopak radzić w życiu :P 😁

No ale się rozpisałam :P u mnie nocka nawet nawet ostatnio coś dobrze śpie 🙂 pogoda za oknem paskudna,więc pewnie dziś łóżeczkowe party sobie zrobie 🙂

Witam Grudniówki 🙂
Spać nie mogę choć może ze 3 godziny w nocy pospałam 🤨 na szczęście ominęła mnie poranna gorączka i poty jaki luksus 🤪

MartoEr tak pięknie piszesz o swojej córci że aż mi się łezka w oku zakręciła ☺️ Gratuluję jeszcze raz łap buziaki dla Ciebie i Córci i oklaska za dzielność 😘 😘

Aga no co za typ, to mój Waldi jest leń, ale coś mi tam pomoże, ale na każdą prośbę jest "zaraz", które jak słyszę to kur... dostaję 😠

Mamusie nie wychowujcie swoich synków na nic nie potrafiących w domu zrobić facetów 😉

• Mamusia
No przydało by się i Tobie nakopać :P

Kobieto nie sprzątaj!!! powiedz mu co ma zrobić i tyle,ja bym go troche przetrzymała i z porządkami i z obiadem jak zgłodnieje to wtedy może się ruszy.

Eh nie rozumiem tego chłopa mój jak usłyszał że chce się brać za okna i generalne porządki na święta to mi powiedział że natychmiast wraca do domu i mam siedzieć na dupie i niczego nie ruszać :P

Asiula znaczy że te wszystkie specyfiki zaczynają pomagać i teraz będzie już tylko coraz lepiej.Leż w łóżeczku i odpoczywaj 😘 😘