Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja też uciekam do wyrka, bo zaraz się z m pokłócę, zachciało mi się kakao a on mi mówi jak ty wymyślasz, no nerwa dostałam, leży jak słoń a mleka mu się nie chce zagotować 😠 😠 😠

do jutra 😘

Kurcze, wszystkie żyjemy teraz narodzinami Natalki! Martusia! Masz przecudną, prześliczną, przesłodką córeczkę!!!! 🤪 🤪 🤪 Nie możemy się teraz z mężuniem doczekać aż się nasza Basieńka urodzi!!! Ale lepiej niech sobie siedzi jeszcze do 2 stycznia najlepiej 😁 Bo tak jesteśmy umówione z Emmax :P

Ja już wykąpana 🙂 Uciekam na film, zajrze w przerwie na reklamę 😁

Widzę, ze narobiłam ochoty na kakao naszym Grudniówkom 🙂 Ja potrafiłam sie obudziś przez niedosyt czekolady a teraz na kolację ugotowałam kilka ziemniaczków w mundurkach i zjedliśmy je ze sledzikiem w śmietanie 🙃 🙃 🙃 🙃

Coś mi dziś odbija 🙂

Znów mam ochote na kakao 😁

• Mamusia
Mi już brzuch twardnieje czasami jest jak kamień. Dziewczyny was też czasami łapią jakby skurcze na dole brzucha, bo mnie coraz częściej. Ostatnio w nocy cały czas boli mnie krocze i nie moge spać. Może to juz przygotowuje mnie do porodu, najgorsze jest to że do kaca nie wiadomo kiedy zacznie sie poród nie wiem czy jechać teraz do szkoły bo nie chciałabym rodzić w innym mieście.

Dziewczyny, już dawno nie mierzyłyśmy brzuszków 🙂

Ja robiłam to przed chwilą i mam brzuszek na 102 cm, tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio się mierzyłyśmy :P

Megulka jak coś się zacznie dziać, to będziesz wiedzieć, zobaczysz, tego nie da się jakoś przegapić.
Ja mam przeczucie, że zacznę rodzić wcześniej, choć bardzo chciałabym dotrwać do 1go grudnia 🤨

• Mamusia
Ja mam 106cm 😲 😲 😲 ale mi urosl!!!!! PannoNikt Mittka to sobie zapisuje, kiedy mierzylysmy brzuszki 🤪

Cos mi dziwnie teraz, ciezko powiedziec o co chodzi 😮
mala sie prezy i przeciaga straszliwie, jak nigdy o tej porze ale skorczy niet 🤢

Ide sie polozyc, moze da mi zasnac :laugh:

Dobrej nocki! Do juterka!

Widzę, ze ponowne mierzenie 😁

Otóż pierwsze bylo 02.10, kolejne 16.10 oraz 27.10.

Od ostatniego mierzenia urosłam 1 cm w brzusiu czyli mam 124 cm 😁 no i nic nie przytyłam. Ale nadal jestem najcięższą grudniówką :P Właśnie zauważyłam, że przez 11 dni (miedzy 16 a 27) przytyłam 5 kg 😠 nie dziwne, że sie rozstępy pojawiają 😠

Uciekam do łóżeczka!

Dobranoc wszystkim mamusiom! Śpijcie spokojnie... albo poprostu chociaż śpijcie 😁 😘 😘 😘 😘

Dzień dobry 🙂

Melduję się w dwupaku bez boleści i skurczy brak 🙂

Nocka nie należy do najlepszych bo obudziłam się o 3.30 i do 5.30 nie spałam a o 7 wstałam 😉

Miłego dzionka Wam życzę a teraz zmykam małego do zerówki zawieźć 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

U mmie nocka taka sobie,najlepiej to by mi się spało od 6 a tu przed 7 trzeba już wstawać 🤨

Brzuszki ja mam zapisane były mierzone 26 października i ja jak sobie zmierzyłam to mam 102 tak jak miałam poprzednio,nic mi nie urósł 🥴 możliwe to??

Ide sobie bułeczke na śniadanko zrobić i biore się za przelewy rachunkowe bo już dawno powinnam to zrobić :P Będę zaglądać do Was.

• Mamusia
Witam Was

Marto, Natalka jest po prostu cudowna. Tylko się w niej zakochać.

Jak ostatnio się mierzyłam to w brzuszku miałam 121 cm czyli od ostatniego mierzenia jakieś 4 cm do przodu. A waga 13 kg do przodu w tym jakieś 2,5 maluszek. Na razie może być i nie jest tak źle:laugh:

Moja nocka nie należała do cudownych strasznie miałam twardy brzuch i bardzo bolał. Nie mogłam się w ogóle zmienić pozycji. Myślałam że się wykończę. Ale tak po godzinie tych męczarni samo przeszło i teraz jest już wszystko w porządku.

• Mamusia
Czesc dziewczyny, widzę ze same ranne ptaszki 🙂
Ja dzis nie spałam za dobrze , liczyłam dzis swoje wizyty w toalecie na siusiu bylo ich 6 🙂 od 2 w nocy co godzinę. Ide do lekarza w związku z tym może coś troche jest nie tak. I chyba pojdę odespać..
Z tymi skurczami to ja sama nie wiem, czy to stawianie sie brzucha liczyć jako skurcz, czyli jak robi się twardy?? bo jesli tak to ostatnio liczyłam i były co 10 minut mniej więcej a potem przeszły, nie były bolesne więc dałam sobie spokoj