Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sto lat dla synka Gosi

Aj dzieje się wśród nas, oj dzieje... Czuję, że troszkę tych grudniowych maluszków zawita na świecie już w listopadzie 🙂

A ja tak obserwuje swój brzuch i zdaje mi się, że się obniżył, ale pewna nie jestem 😉

Ami zdawaj nam relacje na bieżąco 🙂

cześć dziewczynki 🙂

ja tak późno bo niby na zakupach byłam, kupiłam tylko przewijak, oczywiście decyzja z wózkiem nadal w miejscu stoi, masakra jakaś, ja się chyba nigdy nie zdecyduję, aż sama zła na siebie jestem 😠
zastanawiamy się jeszcze nad kupnem łóżeczka, bo to które otrzymaliśmy w spadku nie podoba nam się, ale jak podjąć decyzję? 😉

Ami masz zakaz rodzenia przed Wiolką:laugh:

Gosiu serdeczne życzenia dla synka 😘

Agnieszko, nawet nie zamierzam się tym przejmować :P
W poprzedniej ciąży obniżył mi się 2 tygodnie wcześniej, więc teraz pewnie podobnie 😉

Emmax wcale nie dziwię się, że nie wiesz co wybrać, z resztą idealnego wózka nie ma, więc tym bardziej znaleźć taki, który ma więcej dla nas zalet niż wad 😉

• Mamusia
Emmax ja tez kupiłam nowe łóżeczko bo jak zaczęłam oglądać to po moim synku to też mi się przestało podobać:laugh:
Teraz tylko czekam na przesyłkę i jeszcze muszę kupić pościel i mogę powiedzieć że już mam wszystko.

Gosiu serdeczne życzenia dla Kamilka 😘 😘

Gosiu2301 to i my jesteśmy zadowolone że Kamilek się cieszy 😘 😘

Kuźwa muszę iść do sklepu po masełko a tak mi się nie chce przez tę bolącą pachwinę bo chodzę jak kaczka :laugh: 😠

mam 2 opcje, mutsy transporter za ok 1600 lub x-lander xa z 2008 r za ok 1200, oczywiście do każdego trzeba dokupić torbę, do x-landera adaptery do fotelika, mutsy jest dużo lżejszy i mniejszy po złożeniu, generalnie bardziej podoba mi się mutsy tylko ta cena mnie trochę hamuje 😠

ehhhh szkoda gadać 😠

Ja już wróciłam od lekarza, jakiś wirus mi się przypałętał 😠 dostałam Bioparox i Flawamed na 2 dni co ma mi w odkrztuszaniu pomóc, zobaczymy jak to będzie 🤨

Aguś świetne czapki, ta świąteczna wymiata:P

Gosiu wszystkiego najlepszego dla Kamilka 😘
(Ależ mi się to imię podoba!) 🤪 🙂

Dziewczynki dziękuję bardzo za komentarze na NK 🙂 jestescie niesamowiete 🙂

Emmax ja polecam szczerze Xlanderka Xa 🙂

Co do łóżeczka to już w przyszłym tygodniu na pewno kupimy, bo mój męzula zaczął się stresować, po tym jak pokazałam mu Natalkę Marty haha juz wie, że to nie przelewki i trzeba iść po łóżeczko, czekamy tylko na wpływ na konto a to dopiero 15. A łóżeczko upatrzyłam w sklepie w moim mieście, kosztuje 360 zł z szufladą, śliczne jest , jak kupie to wstawie fotki.

Byłam w mieście, ale oczywiście nic sobie nie kupiłam , bo siku mi sie zachciało i wróciłam do domku z samym chlebkiem i wędlinką. A teraz gotuje pomidorówkę.

Gosiu ja równiez przyłączam się do życzeń urodzinowych dla Kamilka. Niech rosnie silby, zdrowy i mądry 🙂 i niech spełnia się wszystkie jego marzenia :*

Asiulka bierz lekarstwa i do wyrka, na pewno będzie OK 🙂

Akompf od kilku dni rozumiem Cię co miałaś na mysli pisząc nam, że boli Cię kość łonowa. Mam to , masakra po prostu , czasem to az kłuje ;/

Dziewczyny mam wiadomość od DagiM 🙂

"Leżę na porodówce i jeszcze nic nie wiem 😞
Młody waży 2900, zmniejszyła się ilość wód płodowych. Jutro decyzja 🙂
Pozdrawiam i całuję 😘 "

No to czekamy na następnego maluszka 🤪

• Mamusia
Agnieszko czapeczki są super a w szczególności ta świąteczna 😉

Ami po Twoich objawach to wszystko wskazuje że będziesz następna do rozpakowania. Ale fajnie. Ja też już chcę 🙃

Ewo czekamy na wieści. Mam nadzieje że te Twoje opuchlizny to nic poważnego 😉

No i nie przyszedł... Co za paskud! Rodzice się denerwują, ja odchodze od zmysłów... Gdzies sobie z kumplem pewnie polazł i nie raczył sie nawet zameldować... Ale bedzie miał SZLAAAAABAAAAAANNN!!!! Jak moja Baska mi będzie robic takie numery to chyba wyjde z siebie i stane obok!

Kajtucha - 😁 hehehe

Ewa - bede tu filować na wieści od Ciebie...

Emmax - no to masz twardy orzech do zgryzienia! Poczytaj sobie opinie na temat każdego z nich... Niestety nie pomogę w wyborze bo juz dawno kupiłam innej marki 😁

Ale kilka z naszych Grudniówek mają już X-Landery, więc się podpytaj 😁 (nie pamietam które, bo za dużo juz tych marek się tu przewijało)

AgnieszkaW - no to współczuję... Mi o dziwo przeszły te bóle, w nocy nawet momentami nic nie boli 😁 Nawet przy obracaniu ze zdrętwiałego boku... 😁

Zobaczymy która pierwsza: DagiM, Ami, czy Wiolka? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Agnieszko84 mnie własnie ostatnio zaczeła pobolewac głowa, nie za mocno, ale jednak...

Dagi trzymamy kciuki 🙂 a synuś myśle że w sam raz 🙂 ani za duzy ani za mały 🙂

Akopmf nie denerwuj się , niedłgo będziesz się musiała o swoją małą troszczyć.