Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dlatego właśnie się najbardziej boję że tez będzie coś nie tak i może dojść do komplikacji 😞
Ale z drugiej strony nie możemy z góry zakładać że będzie coś nie tak tylko trzeba być pozytywnie nastawionym a czas pokaże swoje 😉

Ojej, biedna listopadówka 😞 alez się przeraziłam , mam nadzieję, że juz żadna tak nie będzie sie męczyć.

Co do mandarynek to tez zjadam ich co dzień z kilogram, do tego banany ze dwa i jakieś 4 jabłka hahah 🙂

Akompf Ty mnie normalnie rozwalasz z tym kakaem hahah kakaowa cięzarówka 🙂

Emmax wszystko jest możliwe 😉

Bywa tak że raz na jakąś ilość porodów jest na prawdę bardzo źle że kobieta nie może urodzić albo maleństwo było pępowiną owinięte i lekarze czekali do ostatniej chwili tak jak właśnie pisze Emmax ale cóż musimy im zaufać bo nie każdy taki musi być.

• Mamusia
a do mnie dzisiaj przyszła paczka z łóżeczkiem. No i nie mogłam się powstrzymać żeby go nie złożyć 🤪
I juz stoi na swoim miejscu

No rzeczywiście biedna ta listopadówka. Mam tylko nadzieję że my będziemy rozpakowywać się bez komplikacji

lekarze do ostatniej chwili czekają z cc a później dzieją się takie rzeczy, bo co jest ważne pieniądze, ale na to nic nie poradzimy, oni kierują się swoimi prawami 😠

a to fakt, że życie pisze różne scenariusze nawet te najgorsze, ale przeciez nie można siedzieć i mysleć o najgorszym, więc u wszystkich przyszłych mamuś będzie dobrze, głowa do góry 🙂

Wiecie co, moja kolezanka straciła dziecko w 9 miesiącu. Ono juz nie żyło w brzuszku.. nie wiem dokładnie co tam się działo, bo nie chciałam się tak dopytywac, podobno było owinięte pępowiną. Najgorsze jest to, że jeszcze to dzieciątko rodziła SN. Tragedia 😞

Ja tez idę do wanny.

Aga znam tez taki przypadek, podobno jak dziecko umrze w brzuszku to nie moga robić cesarki, ale nie wiem z jakiego powodu, tylko muszą wywołać poród naturalny, ehhh różne są przypadki w życiu.

Wiecie co mnie denerwuje? Że tak jak Emmax pisze, zwlekają z cesarkami, bo chodzi o pieniądze.Podobno każdy szpital w jakiś sposób musi rozliczać się z NFZ z ilości wykonywanych cesarek.
I czasem jest tak, że pacjentka ma cesarkę na życzenie, dając w łapę lekarzowi a on już nie ma problemu z wymyśleniem powodu dlaczego w taki sposób ciąża musiała zostać rozwiązana. I przez takie coś inne kobiety, które powinny jak najbardziej mieć cesarkę muszą ryzykować w sposób naturalny 😠

Przepraszam dziewczynki, wiem że nie powinnam Was i siebie denerwowac takimi historiami. Wybaczcie.
Juz nie będę.

Musimy byc pozytywnie nastawione. Wszystko będzie dobrze. Posapiepmy, pokrzyczymy , poprzemy i maluszki będą z nami.

Ja tez juz po kąpieli. Mąż mnie wkurza bo mnie woła spać, a ja jeszcze nie chce spać , bo się krece na tym łózku i zasnąc nie moge, więc wolę sobie posiadzieć na necie.