Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Szczerze mowiac to ta moja ciaza wydaje sie nieskonczona tygodnie ida bardzo powoli ale odkad dostalam pierwsze kopniaczki od maluszka czas zaczal uplywac nieco szybciej i zawsze z usmiechem 😉

Problemy z oddychaniem pojawily mi sie ok 17 tygodnia to chyba dlatego ze moj brzuszek wcale tak szybko nie rosnie a maluszek sie rozpycha tym bardziej ze uciska mi na pluca a ja wczesniej palilam papierosy wiec tez to jakos wplywa na problemy z oddychaniem..Ale jak narazie lekarz powiedzial ze brzuch wcale nie musi byc wielki rosnie tyle ile musi dla wygody maluszka a ze jestem szczupla to nie widze ze sporo sie powiekszyl niz sprzed ciazy 😉

Ruchy maluszka poczulam w 20 tyg juz nie mogla sie doczekac... Nasz skarb kopnal mamusie i dal znac o sobie tatusiowi dokladnie godzine przed wizyta u lekarza 😉 Swietne uczucie 😉 To tak jakby pileczka obijala mi sie od srodka... ruchy te sa bardzo delikatne.... Ale odkad poczulam pierwszego kopniaczka moj skarbek zaczal wywijac swietne fikolki 😉 Czasem jak siedze w pracy a maluszek zacznie skakac tak konczy po ok 10 min ale mam wtedy usmiechnieta buzke 😉

W poniedzialek idziemy na 20 tyg USG zeby sprawdzic czy z maluszkiem jest wszystko w porzadku (mam nadzieje ze wszystko bedzie w jak najlepszym) i przy okazji to kolejna szansa na podgladniecie jak rosnie jak sie rusza... i czy to chlopczyk czy dziewczynka. Teraz bede mogla zaczac szalec z zakupami bo jak do tej pory mam tylko kila rzeczy w bialym kolorze, kocyki buteleczki itp...

Pozdrawiam wszystkie mamusie 😉

• Mamusia
To dzisiaj ja Was przywitam pierwsza 🙂

Bezsenna, ciężka noc 😞. Jak tylko zdążyłam odpłynąć to coś mnie wybijało ze snu, a od godziny 4 o śnie nie było mowy. Kuba przyszedł do sypialni zaświecił mi latarką po oczach i powiedział - Mamo miałem zły sen a ty zawsze coś na to pomożesz.Po czym młody wśliznął się do naszego łóżka. Poczekałam aż zaśnie ale mnie w pośrodku było stanowczo za gorąco więc opuściłam ich urocze towarzystwo. Chłopaki twardo śpią przytuleni do siebie. 🙂

• Mamusia
dzien dobry to ja Was przywitam druga... maly nie daje spac od 5.. a co do damiana to chrapie ze pewnie tylko go slychac na pietrze 🙂 jedziemy dzis na zakupy, juz sie moge doczekac 🙂 ide sobie zrobic sniadanie i bede go budzic bo zanim wstanie to minie pol godziny 🙂 DagiM lepsze swiecenie po oczach latarka niz skakanie po tobie, przerabialam to kiedys z moja chrzesnica 🙂 zycze Wam milego dzionka.. uwaajcie na siebie... buziaki

No to ja będę trzecia 🙂

Witam kobietki 🙂

Dziś mamy z męzulkiem rocznicę ślubu - pierwszą 🙂 dostałam super śliczny, wielki bukiet róż 🙂
Na 9 szykujemy się do kościółka.
Wieczorkiem na jakąs kolacyjkę idziemy (no chyba że wcześniej mi sie zachce , to pójdziemy na obiad).

Brzuszek już nie boli tak jak wczoraj. Czuję jeszcze delikatny ból, ale to naprawde nic w porównaniu z wczorajszym. Najważniejsze że niunia daje o sobie znać. Wczoraj wieczorem kopała chyba z 10 minut i dziś rano tez , więc chyba jest wszystko OK. W środę mam to usg 4D więc na pewno wypytam się lekarza co to za bóle.

Miłego dnia

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

Agnieszkaw wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego męża jeszcze wielu wspólnie spedzonych lat Wam życze 🙂

A ja ostatnio nawet dobrze śpie i do kibelka o 4 nad ranem nie biegam 🤪 córa moja też twardo śpi i pewnie jeszcze pośpi z godzinke jak to ona potrafi 🙂

• Mamusia
Witam! 🙂

Akompf noo jeszcze 1,5 tyg i mnie dogonisz hehe 🙂 ja dzisiaj 23+1 🙂

Body 13zl + przesylka? ehh wole juz miec za to 5 par calych :P
te drugie juz bardziej zachecaja :P 🙂 co prawda mam juz body skompletowane z dlugim i krotkim rekawem. Jeszcze potrzebuje bez rekawkow 2 pary chociaz sie zastanawiam czy w to miejsce lepiej nie kupic jednych z dlugim i jednych z krotkim rekawkiem?

DagiM musi to fajnie wygladac jak dwa chlopy spia tak slodko 🙂

Marcin juz o 8 jechal do kumpla pomoc mu lawete naprawiac, zawsze jakis grosz wpadnie a przy okazji sobie z tym kumplem pogada to troche mu moze przemowi do glowy, bo kumpel calkiem rozsadny i z szacunkiem do kobiet jest.
no i kupil mi przy okazji telefon 🙂 bo bylam bez 😞

• Mamusia
Mnie budzi pęcherz o 6.00. To już stało się rytuałem. Dzidzia od 7.00 sprzedała mi kilka kopniaków (pewnie głodna była...). Sniadanko zostało zjedzone, a teraz przymierzam się do wyruszenia na miasto. Chcę pojechać pod Stadion poszukać bielizny dla siebie. Bo krucho u mnie z cyckonoszami:P

• Mamusia
No ja cały czas poluje na sportowe...bo teraz w takich mi sie najlepiej chodzi. Do karmienia to kupie później bo jeszcze nie wiem ile "bidony" mi urosną. :laugh:

Moja koleżanka przed ciążą nosiła rozmiar duże D a pod koniec ciąży miała G 🤔

DZIEŃ DOBRY GRUDNIÓWECZKI 🙂 🙂 🙂

AGNIESZKOW26 100 LAT DLA CIEBIE I TWOJEGO MĘŻULKA ABYŚCIE TYCH ROCZNIC ŚLUBU MIELI JAK NAJWIĘCEJ 🙂 🙂 TO SUPER ŻE JUŻ WSZYSTKO DOBRZE Z TWOIM BRZUSIEM 😆 😆 😆

JA STANIKÓW PO DOMU W OGÓLE NIE NOSZĘ BO MOJE BRODAWKI STRASZNIE SĄ WRAŻLIWE NA JAKI KOLWIEK DOTYK 😠 😠

A U MNIE NOCKI TO SĄ RÓŻNIE RAZ PRZEŚPIĘ A RAZ MUSZĘ ZE DWA RAZY IŚĆ DO TOALETY SIUSIU ZROBIĆ 😉 😉 😉

• Mamusia
a mnie się siara jeszcze nie pokazała...

a fredeczka pytałaś tego sprzedawcy jaki kolor wózka ma??bo akurat na tej aukcji został tylko jeden do kupienia a on tam ma full kolorów no chyba że jedzie i kupuje taki jak ty chcesz i dopiero wysyła ale warto go zapytać czy będzie dostępny taki kolor jak byś chciała.A kolor napewno będzie pasował i do chłopca i do dziewczynki 🙂

• Mamusia
aha i jeszcze w jakim rozmiarze kupujecie kombinezon zimowy? bo ja myslalam zeby 62 ale tak sobie mysle,ze przeciez i tak malenstwo na poczatku bedzie w nim tylko al po dluzszym namysle, jakby sie urodzilo 56cm powiedzmy to juz musze odrazu kupic nowy i sama nie wiem... hmm... mam dylemat