Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Akompf gratuluje córy! Same dziewczyny...to pewnie u mnie będzie fajfus 😁
Niestety zakup laptopa nie udał się, za to byłam na deserze jogurtowo-lodowym i teraz dzidzia koziołkuje (chyba z radości iż dostała taką dawkę słodkiego). Hehe

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Akompf!
Gratuluję córeczki :laugh: !!! Super!!!
Tylko szkoda, że musiałaś tak się wymęczyć w tym tłumie 🤨

My wróciliśmy z muzeum. Potem małe zakupy i poszliśmy nad morze. Piękna pogoda, więc troszkę sobie posiedzieliśmy.
A teraz chyba się położę póki mała z tatusiem oglądają bajki :P

Dziewczyny a mnie dziś od około godz 14 boli brzuch. Dzwoniłam do mojej gin bo się przestraszyłam, bo takie dziwne bóle jak podczas miesiączki .... ona mi powiedziała ze mam nie panikować, jeśli nie plamię , tylko wziąć nospę i przeczekać i jeśli ból będzie się nasilał to najwyżej jutro do szpitala podjechac 😞 martwię się żeby nic się nie stało, bo w sumie troszkę mi przeszło, ale i tak boli i mało dzis czułam niunię 😞

Akomf super że dołączyłas do grona mamusiek córeczek 🙂 Coraż więcej płci pięknej u grudniówek 🙂

• Mamusia
Hej kochane ponownie 🙂

Akompf gratuluję córeczki 🤪 Ale co się biedna musiałaś nadenerwować to Twoje niestety u nas w polsce to nie potrafią czasem niczego zorganizować powinni się domyślić że będzie takie zainteresowanie i jakoś to poukładać eh szkoda słów.

Dziewczyny śliczne te Wasze ciuszki 🙂

Agnieszkaw odpoczywaj dużo i jeśli Cię tylko coś zaniepokoi to jedź do szpitala chodźby dla świętego spokoju.

NO DZIEWCZYNY ZADZIWIACIE MNIE 🙂 🙂 JA WCHODZĘ NA FORUM Z MYŚLĄ ŻE Z 10 STRON BĘDĘ MUSIAŁA NADROBIĆ A TU TYLKO JEDNA 🤪 🤪 🤪
AGNIESZKOW NIE DENERWUJ SIĘ TYLKO I DUŻO ODPOCZYWAJ A JEŻELI BÓL NIE PRZEJDZIE TO JEDŹ NATYCHMIAST DO SZPITALA 😞 😞

No staram się nie denerwować 😞 dziwny jest ten ból, jak siedze to nie boli, jak wstanę to czuję... jeszcze przed zażyciem nospy to miałam takie jakby skurcze co pare minut 😞 niby moja gin kazała się nie denerwowac, ale jakos się boję. Pierwszy raz mnie boli brzuch w ciązy 😞

• Mamusia
Agnieszka26 ja już miałam takie ataki w ciąży. Dwa razy. Pojechałam na ostry dyżur - okazało się że z dzidzią wszystko OK. Doktor zaleciła oszczędny tryb życia przez kilka dni - leżenie + nospa. I przeszło... Za drugim razem zastosowałam się do poprzednich zaleceń.
Tak więc myślę iż wszystko będzie dobrze...odpoczywaj i bierz nospę.
Ale oczywiście dla uspokojenia siebie możesz pojechać do szpitala. Rozumiem Ciebie. Wiem jaki to stres.

AgnieszkoW - mnie tez czasami pobolewa brzuszek jak na miesiaczkę ale nie panikuję, bo nic strasznego sie nie dzieje. A skurcze które odczuwasz to napewno te, o których pisała Fredeczka - tzw. skurcze braxtona-hicksa. Myślę, że wszystko jest ok ale moze dla własnego spokoju jedź do szpitala. Twoje zdenerwowanie nie służy maleństwu 🤢

Wszystkim Wam dziekuję za gratulacje! Jak się dzis okazało - niemożliwe stało się możliwe... Konrad zamienił się w Konstancję.. a Konstancja w Basię 🙂 Mąż sam się zaczął zastanawiać nad innym imieniem. Konstancja nadal nam się bardzo podoba ale boimy się, że zdrobnienia, które się pojawią(a napewno się pojawią) będą miały mało wspólnego z imieniem, które wybraliśmy. Myśleliśmy i myśleliśmy i będzie Basia 🙂, Barbara, Baśka. 🤪

• Mamusia
Trzymam kciuki Agnieszko obyś spokojnie przespała noc.

U nas jutro w domu mają być demokratyczne wybory imienia dla nowego członka rodziny. Na przewodniczącego komitetu wyborczego jednogłośnie został wybrany nasz pierworodny (staramy się go wciągać w życie nienarodzonego dziecka, żeby czuł się ważny - w końcu jest starszym bratem), każdy z nas (mąż, syn i ja) mamy na kartce wypisać 3 propozycje imion męskich, później mała prezentacja i wybory.Może być ciekawie 😁

• Mamusia
Akompf oba imiona są ładne 🙂 kurcze jaki to ciężki wybór wybrać imie 🤪

Agnieszkow tak jak dziewczyny tu mówią dużo leż i bierz nospe i obserwuj czy nie ma żadnych plamień ale moim zdaniem powinno być wszystko w porządku.Może po prostu za dużo się dziś namęczyłaś??