Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

cześć dziewczyneczki 🙂

melduję się w całości:laugh:
Agusiaw wczoraj na wizycie dostałam dokładne instrukcje co i jak jak zacznie się coś dziać, i tak: jak mi odejdą wody, lub skurcze co 10 min będę, lub zacznę krwawić 🤪 jeśli nie będę czuła ruchów dziecka lub staną się zbyt intensywne to wtedy na ktg mam jechać, no i jeśli nie urodzę to tydzień po terminie do szpitala na wywołanie 🤪

w ogóle mój lekarz to wczoraj mnie rozbroił, normalnie czułam się jak na kawce z kolegą, cały czas żartował, nawet chciał mi nożyczki pokazać, którymi ściąga się szwy, ale nie znalazł, no myślałam, że go tam walnę zaraz, no i zaświadczenie do becikowego mam przyjść po "to sobie powspominamy", jak to ujął 🙃 no i na odchodne z uśmiechem to do zobaczenia pani Kasiu w szpitalu, haha juz nie moge się doczekać 🤪

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Krwawienie powinno ustać po 3 tygodniach... jeśli wcześniej się zatrzyma, to znaczy, że trzrba brać leki na obkurczanie macicy 🤨

Emmax, super, że masz takiego lekarza 🤪

tylko ze ja mam miec robiona cesarke tylko jeszcze nie jest ustalone kiedy a lekarz w szpitalu powiedzial zebym sie zglosila gdy przyjdzie termin - a ja nie chce lezec w weekend jak nic nie bedzie sie dziac.
Kajtucha to dobrze ze znalazlas ta karte ciazy jak by nie bylo tam jest szystko napisane

• Mamusia
Gosiag trzymaj się, a my trzymamy kciuki żeby było szybko 🙂
Kajtucha ja wczoraj przeszłam sie po schodach na drugie piętro 4 razy do góry i na dół czyli jak by na 8 piętro i na dół i nic;( tylko wieczorem przez jakąs godzinę tak mnie pikało w kroczu jak szpilkami, bardzo nieprzyjemnie.
Alejak tobie odszedł czop to moze to zadziała

• Mamusia
a ja dzis znowu robie pzygotowania do porodu 🙂 tzn do pozostawienia rodzinki na kilka dni samych, poprasowałam córce ubrania na kilka dni do szkoły, zabieram sie za zrobienie listy co ma robić i załatwić pod moją nieobecność 🙂 itp. chce mu tez wydrukować i przygotować wszystkie papierki do rejestracji dziecka, do ubezpieczenia i becikowego. Moze to znak ze cos się bedzie działo...?

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂
ponad 50 dtron do nadrabiana - nie dam rady...

A jesli chodzi o krwawienia to ja w pon bede 2 tyg po porodzie a krwawie nadal i to z tego co wiem jest normalne?

Ale ta moja Wiki to cwaniara 🙂 spala, poszlam zrobic sniaadanko to sie obudzila, wzielam ja na rece i bujalam to sie usmiechala pod noskiem, dalam ja do dziadka to placz, wzielam na rece to sie smieje. hehe kochana jest 🙂