Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

No to super , że Gosia juz po wszystkim 🙂
Niezłego klocuszka urodziła, w końcu ktos pobił Piotrusia Ewy, bo do tej pory to chyba on był najcięższy (czy sie mylę?).
A sama Ewa pamiętam pisała o tym 🙂

A ja posprzatałam kuchnie na picuś glancuś, pomyłam szafki na górze... dobrze, że mi kiedyś moja ,,wspaniała" teściowa doradziła, aby wyłożyć szfki gazetami, bo tam i tak nie widac, że leżą, a potem tylko się gazete wyrzuci a szafki praktycznie czyste są. Więc dziewczynki układajcie gazety, zaoszczędzicie sobie pracy 🙂

No i wstawiłam rosołek, mmmmm jak pachnie...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Akompf śliczna ta twoja córeczka!
Kajtucha wszystkiego naj, naj. A ja tez wczoraj 4 razy na 2:na 2 hi i nic. A byłam dzis jednak u lekarza zeby się upewnic czy wszystko ok i czy moze wudzi jakies rozwarcie hi, a on mi mowi ze jeszce musze poczekac bo szyjka jeszce nie gotowa...buuu

• Mamusia
Dzięki Zgryz!
Ja już wyczyściłam na błysk kafelki w łazience, a w sumie całą łazienkę od góry do dołu. I co? mały się mało rusza, a raczej wcale... i nic więcej... pot ze mnie cieknie i tyle... skończę z kibelkiem, idę do wanny, czytałam że ciepła woda lana na brzuch może wywołać skurcze, no i masaż brzuszka i sutków więc zaraz i ja tego wypróbuje 🙂

Kajtucha myślę, że Zgryz ma racje, nie nakręcaj się tak bo do 27 to jeszcze jest troszkę czasu...a co będzie jak urodzisz w 42 tygodniu?? Bo to tez jest mozliwe, tak mnie własnie wczoraj położna pocieszyła jak byłam badać tętno Niuni.
Więc kobietki nie nakręcac się, urodzimy na pewno 🙂

• Mamusia
hejka!

Akompf mi kazali wybudzać małego na jedzonko. Tylko, że w szpitalu spał 3-4 godziny, a teraz jest dobrze jak prześpi 2. Tylko by przy cucy leżał 😉

Kajtucha STO LAT! Wszystkiego dobrego i bezbolesnego porodu 🙂

Justynko gratuluję maleństwa!

Cześć Wam dziewczyny 🙂 :P
Weszłam tu żeby zobaczyć jak się czujecie.
Bo jaaa już się nie mogę doczekać mojego maleństwa. Z resztą tak jak Wy wszystkie 🙂 Zazdroszcze mamusiom które już są po porodzie. Wczoraj lekarz powiedział mi ze mam rozwarcie na 1 palec 😉 ale skurczów żadnych nie mam… Więc czekam… A razem raźniej:laugh:

Fajnie , że zajrzałaś Maria. Pewnie, że razem raźniej. My tu juz mamy tyle mamusiek, że zaraz wszystkie będziemy sie wymieniać poradami dotyczącymi karmienia , opieki itp ale póki co to się rozsypujemy po kolei i niecierpliwimy 🙂

Jejku Wasze maleństwa są takie prześliczne ahh…
Wczoraj jak lekarz szacował wagę mojego maleństwa i ma 4 kg czyli duży klopsik będzie
Aaa na pierwsze badanie KTG mam się zgłosić w dzień terminu czyli 17go wydaje mi się ze troche późno jak sądzicie… 🤔

Moja gin to w ogóle nie kazała mi na żadne KTG jechać 😞 tylko dwa razy w tygodniu przychodzić do położnej i badać tętno maleństwa.
Najbliższą wizytę mam zaplanowaną na 21 grudnia, czyli dwa dni po terminie, ale mam nadziję, że nie będę już musiała iść bo urodze do tego czasu 🙂

• Mamusia
Witajcie kochane!!!!!

Właśnie przyjechaliśmy do domku, w końcu.... chciałam się z wami tylko przywitać i zmykam do mojego serduszka kochanego, jakbyście mi mogły tylko tabelkę uaktualniona podrzucić 🤪

Jutro postaram się wrzucić wam zdjęcie mojej Majeczki!

Póki co dziękuję za gratulacje i do szybkiego napisania!

Megulka gratulacje 🙂 słodka jest Twoja Kruszynka 🙂 trzeba uzupełnić tabelkę, Anju Ty chyba miałaś zapisaną prawda? Ja jakos nie mam do tego głowy, a Gosi nie ma, Akompf nie chcem zawracać głowy...

Wiolka super, że już jesteście w domku. Kiedy mamusia do Ciebie przyjeżdza? Czy juz jest??
Wczoraj urodziła AgaK, Aga84 i Karolka 🙂

Zastanawiałam się czy jutro jechać na uczelnie bo mam ważne kolokwium. Ale nie mam żadnych skurczów przepowiadających, i wręcz bardzo dobrze się czuje, więc chyba pojadę…
ahhh jakbym chciała jakoś przyśpieszyć i już mieć na rękach maleństwo. 😉
A teraz idę coś zjeść i się pouczyć.
Pozdrawiam i jutro się odezwe 😘