Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witajcie po pracy 🙂

mezulek poszeld biegac, haha, zalozylismy sie kto bedzie wiecej wazyl w grudniu, ja czy on i teraz sie wzial za siebie:P
magda_lena - moj tata urodzil sie z wada serca, tak powiedziano, tylko ze do tej pory nie ma zadnych objawow...lekarze czasem strasza niepotrzebnie. a czym wiecej badan tym wiekszy ryzyko nieprowidlowo pozytywnego wyniku. Np w wielkiej brytani zrobiono badania na plodach po aborcji, u ktorych w badaniu prenatalnym wykryto abberacje... i tylko 30% plodow rzeczywiscie je mialo.......... szkoda slow 😞

a my odnotowujemy dzisiejszy dzien jako pierwszy oficjalnie kopiacy 🤪
dzis nasz maly kopnal nawet tatusia, tatus wniebowziety , hihi 🤪

Basia gratuluje chlopaka

Rubi- fajna fotka, widac maluch lubi spac na brzuszku 😉

• Mamusia
Witam nowe mamunie 😆 Nie nadążam za tempem forum. Dużo się dziej u mnie w domu ostatnio - remont, non stop coś do zrobienia. Jeszcze w sobotę dostałam ostrego zapalenia pęcherza i jestem na furaginie chociaż objawy się na szczęście po lekarstwie usunęły. Muszę tylko we czwartek zrobić badanie moczu 🙂 Mój dom stoi na głowie pewnie będzie tak do jesieni. Cieszę się, ze coraz więcej dziewczyn zna płeć dzieciątka, czekam z niecierpliwością na swoja wizytę tuz przed wczasami 4 sierpnia 😆 Ściskam Was mocno ! Postaram się zaglądać jak tylko sprawa z rozwalona łazienką się ustabilizuje ! Brakuje mi tych pogaduch !

• Mamusia
Hejka, wypadłam na kilka dni z obiegu-pojechałam sobie do mamy pod mazury bo już zaczęłam prawie wariować sama w domu.Gratuluję mamuśkom świadomym już płci swojego maleństwa-ja czekam z niecierpliwością do 5.08 🙂

• Mamusia
Dziewczyny...
Moj wypad do cioci milowymi krokami zbliża sie ku koncowi 🤔... miałam wyjechac w piatek rano ale tak sobie pomyslalam, ze niestety sama nie dam rady zrobic trasy ostrów wlkp - szczecin - kołobrzeg w jeden dzien...i to z badaniem połówkowym USG w miedzy czasie...moze rade bym i dała ale jade sama i boje sie ze zaszkodze fasolce... 🤢
takze trase dziele sobie na ostrów- poznan w czwartek wieczorem, poznan- szczecin w piatek rano, szczecin - kołobrzeg w sobote rano ...albo jak dam rade to jeszcze wieczorkiem w piatek wroce do domu...
Mam juz schiza doktorowo-wizytowego... 🤢 🤨 to chyba juz lezy w mojej naturze...

• Mamusia
Ulka napisał(a):
wiec chyba.. wszystko w porządku!! nie zamartwiaj sie juz! przeziernosc karkowa byla dobra i kosc nosowa w pierwszym usg?? trzymaj sie tego !
pozatym kopiuje z innych forum wypowiedzi, na poprawe humoru:
Re: Ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca!
Autor: 5ylwia
WITAM to znowu ja - już po badaniu i wyobraźcie sobie, że ogniska śladu nie ma-
wchłonęło sięsmilemój lekarz mówił mi,że obecność tego ogniska może nic nie
znaczyć, a może to być też wada serca-ot takie skrajności...u mnie w 20 tyg
ciąży gin stwierdził ognisko- po badaniu- echo i usg genetyczne w 24 tyg- nie
zaobserwowano ogniska...pozdrawiam mamuśki -szczególnie lipcowesmile

dziewczyny naprawde dziekuje wam za wsparcie....kurde, poza plamka wszystko jest w porzadku tzn. kosc udowa (chyba tak to sie nazywa) i kosc nosowa a wyczytalam ze tylko jest powod do zmatrwien jak wiecej sie nie zgadza..kurde, najwazniejszy jest teraz spokoj i moj maz mowil ze rozmawial z dzidziusiem i ze dzidzius opowiadal ze nie ma powodu do zmartwien 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
magda_lena napisał(a):
Ulka napisał(a):
wiec chyba.. wszystko w porządku!! nie zamartwiaj sie juz! przeziernosc karkowa byla dobra i kosc nosowa w pierwszym usg?? trzymaj sie tego !
pozatym kopiuje z innych forum wypowiedzi, na poprawe humoru:
Re: Ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca!
Autor: 5ylwia
WITAM to znowu ja - już po badaniu i wyobraźcie sobie, że ogniska śladu nie ma-
wchłonęło sięsmilemój lekarz mówił mi,że obecność tego ogniska może nic nie
znaczyć, a może to być też wada serca-ot takie skrajności...u mnie w 20 tyg
ciąży gin stwierdził ognisko- po badaniu- echo i usg genetyczne w 24 tyg- nie
zaobserwowano ogniska...pozdrawiam mamuśki -szczególnie lipcowesmile

dziewczyny naprawde dziekuje wam za wsparcie....kurde, poza plamka wszystko jest w porzadku tzn. kosc udowa (chyba tak to sie nazywa) i kosc nosowa a wyczytalam ze tylko jest powod do zmatrwien jak wiecej sie nie zgadza..kurde, najwazniejszy jest teraz spokoj i moj maz mowil ze rozmawial z dzidziusiem i ze dzidzius opowiadal ze nie ma powodu do zmartwien 😁 😁 😁 😁

no i dobrze mowi, sluchaj dziecka!! 🙂 🙂

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
halo halo, dzisiaj tatuś pierwszy raz poczuł Maleństwo:-))) piekny prezent na 8 rocznice związku:-))) Napiłam sie dzisiaj coca-coli i Maleństwo sie poprostu rozszalalo, skupic sie nie mogę, tak szaleje teraz:-) cudowne uczucie:-))))

oi jak fajnie 🙂 😁

• Mamusia
a ja dzisiaj byłam na rybach ze swoim mężem i bratem 🙂 znaczy oni łowili, a ja sobie siedziałam i książkę czytałam nad stawem 🙂 miała być dobra kolacja, ryba zapiekana w piekarniku z pietruszką 🙂 🙂 🙂 ale niestety skończyło się tylko na planowaniu, bo moi panowie niestety nic nie złowili, mimo że siedzieliśmy tam ponad 3 godziny 😜

• Mamusia
Ulka napisał(a):
zauważyłyscie ze baby sie zamartwiaja a faceci wiedza ze bedzie dobrze? ja tez zawsze a jak cos mi wykryje czy co, to moj mowi za kazdym razem - co sie martwisz, bedzie zdrowe, czego panikujesz, a potem mowi - mowilem ci zebys sie nie martwila , a ty zawsze sie martwisz a nigdy nie ma o co, oni sa jakimis optymistami! i im zazdroszcze tej beztroski[/quote

masz rację Ula, bo my to sobie od razu nakładziemy do głowy pesymistycznych myśli. często zupełnie niepotrzebnie

• Mamusia
Hihi tak sobie przypomniałam jak to było kilka lat temu jak Olę w brzuchu jeszcze miałam i wiecie co 🙂 ???
Teraz piszemy, że chcemy poczuć jak kopie i denerwujemy się jak nie doznamy tego uczucia choćby raz na dzień...a pod koniec będziemy narzekać, że nam żyć maluchy nie dają bo kopią gdzie popadnie i pod żebra wchodzą nieproszone hihihih 🙃 🙃 🙃

A jak sobie końcówkę przypomnę jak Olka już miejsca nie miała, bo jak na mnie bardzo duża była i już nie kopała tylko przeciskała się z trudem z boku na bok to aż mi ciarki przechodzą i skóra na brzuchu mnie boli 😜

Mimo wszystko ciąża jest czymś wyjątkowo wspaniałym i faceci mogą nam tylko zazdrościć 😜 No i mieć pozytywne nastawienie jak to Ula napisała 😉

Dziewczyny męczą Was jakieś dolegliwości teraz ???

Ja czasami "umieram" na bóle krzyża i pleców ( to chyba przez częste chodzenie po schodach 😞 ) no i żebra mnie bardzo bolą...tak jakby miejsce dla lokatora robiły 🙂 Z Olą też mnie bolały ale teraz wcześniej mnie wszystko dopada 😞

Spadam się wyprostować do łóżeczka 🙂
Dobrej nocki Wam życzę 🙂

KATIJA no ja po tej krzywej zjadłam sobie ciastko z ptasim mleczkiem u kolezanki i potem w domu ogorkowa i makaron z cukrem poslodzilam!!! o po godzinie mialam cukier 134 a dopuszczalny byl 120 a po 2 godzinach 152 wiec nie wiem a tak to juz normalnie zawsze mierze cukier i mam dobry po posilkach wiec nie wiem mam powtorzyc jeszcze 3 raz masakra

• Mamusia
Blizniaki2 napisał(a):
Witam was dziewczyny tyle miałam czytania że dopiero teraz się odzywam 😉

Jestem w 18tym tygodniu ciaży z moimi robaczkami bo sa 2 hihi
Cieszę się bardzo bo to długo wyczekiwana i po przejściach wielkich wcześniej ciąża
Czekam i liczę godziny do wizyty by zobaczyć moje szkraby mam wizytę 21szego w czwartek i nie mogę się doczekać
Czasami uda mi się wyczuć maleństwa jak słodko smyrają ale to nic systematycznego ;( - szkoda 😉
Też dołączam do klubu płytkiego pępka 😉 - ooo właśnie coś mnie posmyrało po lewej stronie to chyba Tymek 😉
Pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich co mają dziś wizyty nie mogę się doczekać relacji 😉

WITAM NOWĄ KOLEZANKE
NO TO JESTES NASZA "RODZYNKĄ" BO JAK DO TEJ PORY TO JEDYNA Z BLIŹNIAKAMI 🙂 TYM BARDZIEJ SERDECZNIE CIE WITAMY 🙂