Z pooprzednich ciąż mam zdjęcia usg od fasolki do momentu jak widać dzidziusia na jednym mam nawet malutką stopkę 🙂 wszystkie złożone w harmonijkę i wklejone do pamiętników chłopaków pamiątka super ( dam im jak skończą 18 lat) jeszcze wczorak je sobie oglądałam 🙂
Jak ja bym czas do przodu popchnela......usg mam na 8tc zapisany.
Dzis czulam sie swietnie 🙂cycki zaczely pozniej znow bolec hehe
Wiecie co, procz mojego meza 🙂) to tylko na forum dziele sie moja fasolka 🙂)nie chce nikomu jeszcze mowic- to troche wczesnie....ale trzymam wszystkie palce skrzyzowane..te u stop tez hehe
cześć 🙂 dołączam się - 6,5 tyg...czyli ok 10.12.11
Serdecznie gratuluję 😆 Ciekawe ile jeszcze "brzuszków" do nas dołączy 😉
A jak tam pogoda u Was dzisiaj 🙂 ???
Mnie słoneczko przed godz. 7 rano obudziło wpychając mi się przez żaluzje do pokoju 😎 Wypiłam kawkę zbożową na zdrowy początek dnia i tarzałam się z moją córką w pościeli chyba z pół godziny, a nasze wygłupy skończyły się bitwą na poduszki 😁 ...szczerze mówiąc to mnie wymęczyła 🙃
cześć 🙂 dołączam się - 6,5 tyg...czyli ok 10.12.11
Serdecznie gratuluję 😆 Ciekawe ile jeszcze "brzuszków" do nas dołączy 😉
Mnie słoneczko przed godz. 7 rano obudziło wpychając mi się przez żaluzje do pokoju 😎 Wypiłam kawkę zbożową na zdrowy początek dnia i tarzałam się z moją córką w pościeli chyba z pół godziny, a nasze wygłupy skończyły się bitwą na poduszki 😁 ...szczerze mówiąc to mnie wymęczyła 🙃
Dzień zaczął się świetnie 🙃
Wam też miłego dzionka życzę 😘
Witamy 🙂
co do tarzania w lozku, to my tak samo, tyle ze z naszymi dwoma psami 😉))
Dziewczyny czy ktoras z was leciala samolotem w ciazy??..w pierwszym trymestrze??albo slyszalyscie od kogos?? Ja bede leciec samolotem 9tc-10tc. Troche sie obawiam czy wziac to ryzyko 🥴.....co wy na to??
Sama bylam swiadkiem jak kobiety w ciazy lataja samolotami i sie nie przejmuja, szczegolnie w krajach gdzie jest duzo wysp i nie ma innej drogi. Ale jesli nie musisz to ja bym chyba nie leciala. Znajoma mojej mamy poleciala sobie na wczasy do egiptu w II trymestrze i po powrocie do samego konca miala ciaze zagrozona, przez slonce i przez samolot. Takze zawsze jest ryzyko. Organizm roznie moze zareagowac na zmiane cisnienia. I pozniej nie mozna sobie tego wybaczyc.
A propos samolotu... Latałam przez ponad dwa lata co 1,5 miesiąca 😜 Choć nigdy w ciąży...
Ale za to kilka dni po operacji usunięcia wyrostka hehehe 😜
Dzisiejszy dzień zaliczam do porażek ciążowych 🤢 nudności + ból głowy + ból brzucha + senność + brak siły do wystania w krótkiej kolejce na poczcie 😠 masakra jakaś...taki ciążowy koncentrat 😠
A jak tam Wasze dolegliwości ???
Guga jak Ty się czujesz bo coś ostatnio nie wspominasz o nudnościach...czyżby z Ciebie przeszło na mnie 😉 ???
A propos samolotu... Latałam przez ponad dwa lata co 1,5 miesiąca 😜 Choć nigdy w ciąży...
Dzisiejszy dzień zaliczam do porażek ciążowych 🤢 nudności + ból głowy + ból brzucha + senność + brak siły do wystania w krótkiej kolejce na poczcie 😠 masakra jakaś...taki ciążowy koncentrat 😠
Guga jak Ty się czujesz bo coś ostatnio nie wspominasz o nudnościach...czyżby z Ciebie przeszło na mnie 😉 ???
Miłego wieczorku Wam życzę 🙃
Hejka,
Mnie bardziej chodzi o latanie w ciazy i to wczesnej. Gdybym nie byla w ciazy - to bym sie raczej nie zastanawiala hehe...ale teraz jest nas dwoch hehe...latanie samo to nie jest problem, kwestia przyzwyczajenie, ale sa rozne opinie na ten temat i mysle ze warto sie wymienic nimi 🤪
Mnie bardziej chodzi o latanie w ciazy i to wczesnej. Gdybym nie byla w ciazy - to bym sie raczej nie zastanawiala hehe...ale teraz jest nas dwoch hehe...latanie samo to nie jest problem, kwestia przyzwyczajenie, ale sa rozne opinie na ten temat i mysle ze warto sie wymienic nimi 🤪 Milego wieczorku 🙃
No wiem, wiem, że o ciążę chodzi 😉 Naoglądałam się też kobiet w ciąży przez ten czas...
Myślę, że to zależy od kobiety i jej "warunków zdrowotnych"...najlepiej zapytać swojego lekarza 🙂
Kochana, Guga ledwie dycha...juz nie chce wam jęczeć ale u mnie bez zmian...no moze poza jedną...zatrułam sie czyms i nocke spedziłam na łazienkowym dywaniku odkrywajac róznice pomiedzy budowa kibla a bidetu pomiedzy 2300 a 0600 rano 😞 Musze jesc co 2.5 -3 godziny... mam ochote isc do gastrologa- powstrzymuje mnie tylko moja mama, ktora twierdzi ze jak gastrolog uslyszy o ciazy to mnie wysmieje razem z moimi dolegliwosciami... 🤨 Na bolące cycki w nocy...spie w biustonoszu typu push up ( mąż sie zachwyca a mnie mniej boli 🙂 )
Byle do przodu 🙂
Jezeli chodzi o latanie to ja bardzo duzo latam i bardzo sei tego boje wiec wiem ze teraz podroze moge wybic sobie z glowy głownie ze wzgledu na stres... ale trzeba brac pod uwage podwyzszone ryzyko infekcji itp...
co od latania, to ja latalam i we wczesnej ciazy i w 7 miesiacu, bo w wyzszej ciazy juz nie pozwolil mi lekarz, nic mi sie nie stalo i podroz mijala dobrze, bo spalam caly lot 🙂, wiec mysle ze to zalezy od kogos jak sie czuje i czy jest gotowy latac w tym stanie...
ale jesli ktos sie bardzo denerwuje to odradzam, bo stres w ciazy nie wskazany 😉
a jak sie czuje?, w sumie oprocz lekkich mldlosci to narazie dobrze 🙂 buziaki
Ja jak nie zjem czegos co 1-2 godziny to tez mnie mdli, i taki metaliczny posmak w ustach mam. Doraznie pomaga mietowa guma do zucia. Ale czasem od jej smaku robi mi sie jeszcze bardziej nie dobrze. Pamietam ze w zeszlej ciazy mialam straszna ochote na cole i hamburgery i po nich mnie przestawalo mdlic. Teraz jakos mnie do tego nie ciagnie.... Co ciaza to inna, hehe 😉
mnie ani nie mdli ani piersi mnie nie bolą także brak objawów , tylko siedzę w szafce ze słodyczami i podjadam sobie batoniki i galaretki w czekoladzie te mogłabym jeść cały czas 🙂
Dzień dobry bardzo 🙂 Tak się nie mogłam doczekać badania poziomu bety, że w gruncie rzeczy prawie dzisiaj zaspałam 😜 Pobiegłam z językiem na brodzie do laboratorium i...udało się wyprosić panią tam siedzącą o pobranie krwi 😜 Oby ten wynik uspokoił mnie na kolejny tydzień dzielący mnie od usg w czwartek 😉
Dziewczyny nie przejmujcie sie tak beta.
Ja mailam w 13tym tc ciaze obumarla i hcg 250.000, czyli gorna ganice normy!
Takze nawet jak wyjdzie inna niz powinna - nie nalezy wpadac panike. To sa tylko glupie normy. a medycyna czesto sie myli...
Dziewczyny nie przejmujcie sie tak beta.
Takze nawet jak wyjdzie inna niz powinna - nie nalezy wpadac panike. To sa tylko glupie normy. a medycyna czesto sie myli...
Szczerze powiem, że nie pocieszyłaś mnie tą informacją 🤢
hahaha ja to juz od 5 rano siedzialam jak na szpilkach, polecialam za wczesnie bo laboratotium od 7.30 dopiero! ale zrobilam, z tego wszystkiego krew mi nie chciala leciec z reki hahah sie meczyla z ta probowką z 5 min kapało ale juz tak kiedys mialam ze ze stresu mi nie chciala leciec krew ahahaha ale to glupie wyniki po 15... a ja oczywiscie juz sprawdzilam czy są 😮 na szczescie wyniki mozna odebrac online wiec co pol godziny bede sprawdzac!
a jak mialas puste jajo plodowe to beta rosla normalnie?
Ja zaraz wychodzę po wynik 🙂 Pisz szybko jak już będziesz znała swój 🙂
Świadomie wybrałam prywatne i uważam, że takie jest lepsze. Moje dziecko przeszło w tym roku do szkoły i widzę jak wyglądają placówki państwowe. Tutaj zawsze brakuje środków, nigdy nic się nie da, a na każde rozwiązanie znajdzie się problem. W przedszkolu takich problemów nie mieliśmy. Dziecko było zaopiekowane pod każdym względem i rozwijało swoje pasje. Czy tak jest w każdym prywatnym, pewnie nie, bo dla niektórych to czysty biznes i z przedszkola potrafią zrobić kołchoz. Z własnego doświadczenia polecam szczerze pójść i zobaczyć - jak są wyposażone sale, czy jest plac zabaw, jak duże są grupy, jakie zajęcia są w standardzie a nie dodatkowo płatne - bo spotkałam się z tym, że logopedia niby jest, a potem się okazuje, że dodatkowo płatna. Podobnie języki, psycholog, zajęcia sportowe itd.
Jeśli ktoś tu zajrzy z okolic Włoch, to Have Fun na Wirażowej warto wziąć pod uwagę.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Rekomendowane odpowiedzi
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
2257
2228
2360
1836
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
aaagaaa 2257 postów
pammat 2228 postów
novaM 2360 postów
coquelicot 1836 postów
rubi
chloe
5tc - pecherzych ciazowy
8tc - kropeczka i bijace serduszko 😉
11tc - fasolka i bijace serduszko
Takze chyba macie racje, zaczekam do 8tc 🙂
Juz widze jak ten czas bedzie sie dluzyl... 😉
Atus
Jak ja bym czas do przodu popchnela......usg mam na 8tc zapisany.
Dzis czulam sie swietnie 🙂cycki zaczely pozniej znow bolec hehe
Wiecie co, procz mojego meza 🙂) to tylko na forum dziele sie moja fasolka 🙂)nie chce nikomu jeszcze mowic- to troche wczesnie....ale trzymam wszystkie palce skrzyzowane..te u stop tez hehe
pozdrowienia
🙃
Atus
Zaba1
Gość
Serdecznie gratuluję 😆
Ciekawe ile jeszcze "brzuszków" do nas dołączy 😉
Mnie słoneczko przed godz. 7 rano obudziło wpychając mi się przez żaluzje do pokoju 😎
Wypiłam kawkę zbożową na zdrowy początek dnia i tarzałam się z moją córką w pościeli chyba z pół godziny, a nasze wygłupy skończyły się bitwą na poduszki 😁
...szczerze mówiąc to mnie wymęczyła 🙃
Dzień zaczął się świetnie 🙃
Wam też miłego dzionka życzę 😘
chloe
Witamy 🙂
co do tarzania w lozku, to my tak samo, tyle ze z naszymi dwoma psami 😉))
guga
POZDROWWIONKA !!!
Atus
Pozdrawiam 🙃
chloe
Gość
Choć nigdy w ciąży...
Atus
Hejka,
Mnie bardziej chodzi o latanie w ciazy i to wczesnej. Gdybym nie byla w ciazy - to bym sie raczej nie zastanawiala hehe...ale teraz jest nas dwoch hehe...latanie samo to nie jest problem, kwestia przyzwyczajenie, ale sa rozne opinie na ten temat i mysle ze warto sie wymienic nimi 🤪
Milego wieczorku 🙃
Gość
No wiem, wiem, że o ciążę chodzi 😉 Naoglądałam się też kobiet w ciąży przez ten czas...
Myślę, że to zależy od kobiety i jej "warunków zdrowotnych"...najlepiej zapytać swojego lekarza 🙂
guga
Kochana, Guga ledwie dycha...juz nie chce wam jęczeć ale u mnie bez zmian...no moze poza jedną...zatrułam sie czyms i nocke spedziłam na łazienkowym dywaniku odkrywajac róznice pomiedzy budowa kibla a bidetu pomiedzy 2300 a 0600 rano 😞
Musze jesc co 2.5 -3 godziny... mam ochote isc do gastrologa- powstrzymuje mnie tylko moja mama, ktora twierdzi ze jak gastrolog uslyszy o ciazy to mnie wysmieje razem z moimi dolegliwosciami... 🤨
Na bolące cycki w nocy...spie w biustonoszu typu push up ( mąż sie zachwyca a mnie mniej boli 🙂 )
Byle do przodu 🙂
Jezeli chodzi o latanie to ja bardzo duzo latam i bardzo sei tego boje wiec wiem ze teraz podroze moge wybic sobie z glowy głownie ze wzgledu na stres... ale trzeba brac pod uwage podwyzszone ryzyko infekcji itp...
Pozdrawia guga z mdłosciami na maxa
dorianna
ale jesli ktos sie bardzo denerwuje to odradzam, bo stres w ciazy nie wskazany 😉
a jak sie czuje?, w sumie oprocz lekkich mldlosci to narazie dobrze 🙂
buziaki
chloe
rubi
Gość
Tak się nie mogłam doczekać badania poziomu bety, że w gruncie rzeczy prawie dzisiaj zaspałam 😜 Pobiegłam z językiem na brodzie do laboratorium i...udało się wyprosić panią tam siedzącą o pobranie krwi 😜
Oby ten wynik uspokoił mnie na kolejny tydzień dzielący mnie od usg w czwartek 😉
Miłego dzionka 😘
Gość
chloe
Gość
Szczerze powiem, że nie pocieszyłaś mnie tą informacją 🤢
Gość
Ja zaraz wychodzę po wynik 🙂
Pisz szybko jak już będziesz znała swój 🙂
Gość
31 675,20 🤪
Wg norm ->
3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795