Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny... taka zagwozdka na wieczor...
..... spicie na brzuchach???
Ja chyba inaczej nie moge
Mam nadzieje ze nic fasolce sie nie stanie....

ps.sorki ale wkepalam to przez przypadek w nasz folder ze zdjeciami... 🤪

• Mamusia
Kobietki!!!!
Ja mam dla odmiany dzisiaj super dzień! Byłam na wizycie, już jest ok ze stanem zapalnym, ładnie wszystko się leczy. Mam tylko jeszcze 1 dzień brać tabl dopochwowo.... i miałam usg.... widziałam serduszko!!!!!! biło jak szalone 😉 i rączki i nóżki!!! i wyobraźcie sobie, że Bąbelek zaczął się ruszać i tak machał rączkami i główką ruszał.... coś niesamowitego!!!! ale się cieszę 😁

• Mamusia
chloe napisał(a):
pammat napisał(a):
no ja takich objawów nie miałam 🙂 no ja już się nie mogę doczekać piątkowej wizyty u gin jak zobaczę tą moją kruszynkę 😜

ja ide w czwartek albo wlasnie w piatek 🙂 i tez juz nie moge sie doczekac!! to bedzie pierwsza wizyta od kiedy byly plamienia wiec tym bardziej sie stresuje. ale maz mi zrobil pare dni temu usg przez brzuszek w naszej przychodni i pecherzyk urosl i to sporo!!! tylko ze nie bylo widac co jest w srodku, takie szare mazy... ale to wlasnie przez to ze usg byly przez powloki brzuszne. mam nadzieje ze teraz na wizycie zobaczymy juz serduszko bijace 🙂 🙂

Chloe Twój mąż jest lekarzem?

• Mamusia
guga napisał(a):
Dziewczyny... taka zagwozdka na wieczor...
..... spicie na brzuchach???
Ja chyba inaczej nie moge
Mam nadzieje ze nic fasolce sie nie stanie....

ps.sorki ale wkepalam to przez przypadek w nasz folder ze zdjeciami... 🤪

Ja śpię na boku, w pozycji embrionalnej....
Gdzie jest ten folder? To ten, który Marzenka założyła? Ja to jestem atechniczna 😎

Ok.... znalazłam już.... jutro też wstawię jakieś foty...

• Mamusia
NADIA-TO SUPER!!! 🙂
CIESZE SIE ŻE WSZYSTKO Z WAMI DOBRZE I ŻE DZIDZIA RUCHLIWA I SERDUSZKO PUKA 🙂
NA NASZYM FORUM MAJA BYC TYLKO TAKIE POZYTYWNE RELACJE Z WIZYT I USG 🙂
A CO DO SPANIA TO JA TEŻ ZAZWYCZAJ ŚPIĘ W POZYCJI"EMBRIONALNEJ"-ZAWSZE TAK MIAŁAM ,I TYLKO TEN WCZORAJSZEJ NOCY SPAŁAM NA BRZUCHU-1SZY RAZ TAK MI SIĘ STAŁO 🙂
ZRESZTĄ JUŻ MI WYPCHAŁO TROCHE "BRZUSIO" I JUŻ MI NIE JEST WYGODNIE .WIĘĆ MOJA POZYCJA" BOCZKOWA"-TO MOJA ULUBIONA 🙂

nadia85 napisał(a):
A i maleństwo ma 2 cm... Z usg wychodzi, że to 8 tc i 4 dzień....

Jejj jak bosko !!!!!
Też już bym chciała rączki i nóżki zobaczyć 😉

• Mamusia
Nadia - gratulacje 🙂 fajnie, że wszystko jest dobrze 🙂

a tak w ogóle to dzień dobry mamusie 🙂 ja dzisiaj byłam na badaniach rano, jutro idę odebrać wyniki, po dzisiaj już mi się nie chce 😉 jak będę znać wyniki to je napiszę 🙂

• Mamusia
Ja jak zwykle od 6 nie śpie w domu mam pełno robotników wszyscy stukaja pukają hałas nie możliwy o dziwo dzisiaj czuję się świetnie właśnie zaraz jadę na niemiecki a później szybciutko muszę coś ugotować na obiad na dwa dni jutro od rana mam kurs i jeszcze muszę po mężusia jechać także szleństwo 🙂 Ja na wyniki muszę czekać 6 dni strasznie długo. I na brzuchu nie śpię bo nie lubię 🙂

• Mamusia
Dzien dobry babincowi ...

Nadia - gratulacje dla ciebie i fasolki- ja w 8tyg 2 dniu miałam fasolke o dl 18mm wiec wszystko rośnie nam jak trzeba 😁

Ja dzisiaj tez o dziwo czuje sie ''w miare'' 🙂 i mam nadzieje, ze stan ten nie ulegnie wielkiej zmianie 🙃
Wczoraj ciezki wieczor wiec moze chociaz zasłuzyłam na dzien odpoczynku 🥴

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😎
Dzisiaj byłam rano na badaniach jutro odbieram wyniki Na CZCZO myślałam że umrę z głodu 😁
Co do spania na brzuchu to ja śpię tylko na boku albo na plecach bo tak mi najwygodniej 😜
Mojego narzeczonego mama jak była z nim w ciąży to spała na brzuchu i on teraz też śpi i zajmuje mi prawie cały tapczan 😠 ale zawsze go kopnę i wraca na swoją połowę 😁 nie dam się wycyckać 🙃
Mnie jak bolało podbrzusze tak jakbym miała okres dostać to mi lekarz kazał lerzeć plackiem minimum 3 dni ja leżałam tydzień i wstawałam tylko do wc i się kąpać i mi przeszło 🤪
Miłego dnia dziewczyny 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
U mnie lezanko juz 10 dzien...jest lepiej i teraz wracam do normalnosci ale bardzo powolutku i na spokojnie 🙂
Alez ja sen dzisiaj mialam ... 😁
Sniło mi sie ze mam synka - taki obrazek zaraz po urodzeniu...pierwsze karmienie ... 😁
Bylo to takie realistyczne ,ze obudzilam sie z usmiechem na buzi 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
A u mnie dzisiaj plamienie, tym razem na rozowo!!! Zawalu dostane chyba... 😞

A tak w ogole to w 6 tyg 1 dniu ciazy mialam jednodniowe ROZOWE plamienie - akurat w dniu wizyty u ginia - powiedzial ze panikuje i tyle. Na drugi dzien juz nic nie bylo, wiec spokijnie kochana.

• Mamusia
Nie bylo przytulanka od 2 tygodni, bo pani doktor zabronila...
wczoraj wsadzalam sobie tylko lactovaginal, bo mam przepisany.

akurat wlasnie wczoraj duzo lezalam i odpoczywalam bo maz mnie zastapil w pracy. a tu dzisiaj taka niemila niespodzianka!!! 😞 😞
chyba pobiegne dzisiaj do mojej gin, zamiast w czwartek 🤨

• Mamusia
chloe napisał(a):
Juz mam na prawde rozne mysli...
Ale dzieki za pocieszenie 🙂 Za ok 2 godzinki bede wszystko wiedziec 😮 Jak wroce to na pewno napisze... chyba ze wyladuje w szpitalu na podtrzymaniu to moze byc ciezko z netem 😜

Tryskasz optymizmem , nie ma co !!!!
Czekam na newsy 😘

• Mamusia
chloe napisał(a):
Juz mam na prawde rozne mysli...
Ale dzieki za pocieszenie 🙂 Za ok 2 godzinki bede wszystko wiedziec 😮 Jak wroce to na pewno napisze... chyba ze wyladuje w szpitalu na podtrzymaniu to moze byc ciezko z netem 😜

Chloe!! Błagam Cię!! Będzie wszytko ok. Ja też panikowałam, a jest wszystko w porządku..

• Mamusia
Witam,
nie jestem specjalnie interaktywnym typem ale postanowiłam dołączyć do grudnióweczek - termin mam na 6 grudnia ale jutro wizyta u gin więc byc może coś się zmieni 😎. Nawiązując do wczesniejszych postów ja miałam plamienie pierwszy raz w 6tc i drugi w zeszłym tyg czyli 9tc. Za drugim razem zatrzymali mnie w szpitalu na badaniach bo była świeża krew ale okazało się że wszystko jest ok i wypuscili po jednym dniu. Teraz jestem na zwolnieniu i czekam na jutrzejszą kontrolną wizytę - póki co z przekonaniem że bedzie dobrze. Tak więc uszy do góry dziewczyny widać wielu z nas zdarzają się plamienia, trzeba to sprawdzać ale nie ma co wpadać w panikę 😮
Pozdrowienia dla wszystkich!