Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
W ogóle to dzień dobry dziewczyny 😁

Ja ostatnie dni miałam dość zabiegane, odebrałam już wyniki badań. i WR jest ujemny, HBS ujemny, morfologia w porządku, płytki w porządku, glukoza ok, mocz ok, tylko problem jest z osadem moczu, bo zawiera a nie powinien erytrocyty, bakterie oraz pasma śluzu. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Albo jutro albo w poniedziałek idę do mojej pani doktor i dowiem się co i jak.

I mam nadzieję, że też jak Wy usłyszę serduszko 🙂 nie mogę się doczekać 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia

Wanilia zazdroszczę Ci takiego samopoczucia. Ja już myślałam, że najgorsze przeszło (mdłości, mulenie i znużenie), wciągnęłam chałkę (którą sama wczoraj zrobiłam, bo kupiłam Thermomix 😁 ) i zwymiotowałam ją... Masakra... nie wiem, co jest, ale już drugi raz wymiotuję w czwartek...

Cześć dziewczyny 😉
Ja też dzisiaj jakoś niefajnie się czuję...
Zaprowadziłam ran córkę do szkoły, wróciłam do domu i od razu musiałam się położyć...i leżę tak do tej pory i nie mam siły się podnieść 😞
Totalny brak energii 😞
A do tego słońce od rana tak grzeje a ja nie mam w co się ubrać 😜

Miłego poranku mimo wszystko 😉

• Mamusia
cześć wszystkim 🙂 a ja zupełnie nie mam pomysłu na obiad ale ten groszek z marchewką brzmi nieźle hehe..wgle ostatnio nie mam apetytu i znalezienie czegoś co by mi zasmakowało graniczy z cudem 🙂 mam nadz ze to sie szybko zmieni bo chudzierlak ze mnie i troszkę kilogramów nadto by sie przydało.... pozdrawiam 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
Cześć dziewuchy 😁 dzisiaj piękny dzień nie jest tak gorąco jak wczoraj 😜 dzisiaj mam potrawkę z kurczaka z marcheweczką i groszkiem 😎 a wy co macie na obiad ?
Pozdrawiam!

Witam 🙂

Jejku...dopiero co wcisnelam sniadanko w siebie a Ty juz o obiedzie 😁
Wczoraj mialam ochote na tortille z kurczaczkiem...wiec placki kupiłam... ale dzisiaj juz sama nie wiem na co bede jadla 🤪

• Mamusia
guga śniadanie to ja już nie pamiętam jak smakowało tak wcześnie je jadłam dzisiaj 😁
Myślę że na kolację jakąś bułeczkę w Mc'donalds obrócę bo dawno nie jadłam 😁
Co mam zrobić jak dzidzia głodna jest przecież mamusia nie odmówi kruszynce 😁 🤪

• Mamusia
Hej hej
Witam po kilkudniowej przerwie. Ale byłam na wyjeździe i nie w głowie był mi komputer 😁
Ledwo nadrbiłam co napisałyscie ponad 30 stron tego jej 🙂
Co do ciuchów to prawda że w drugiej ciąży wypycha szybciej. Ja na szczęście mam jeszcze letnie rzeczy z pierwszej ciąży i juz w nich chodze. Mam na myśli głónie spodnie. Bo w moje juz niestety się nie dopinam straszne. Mam taki brzuch wielki że w pierwszej ciąży miałam taki w 5-6 miesiącu ehhhh a przytyłam od początku 1,5kg więc nie jakos tsrasznie ehhh

• Mamusia
Witajcie, pisze dopiero teraz bo mi kablowka nawalila i ani netu, ani tv, koszmar:P ale juz naprawili 🙂
Mnie dzis rano (8.30) obudzily dwie rzeczy: 1, sikanie, 2. mdlosci z glodu i nie wiedzialam co pierw zrobic!!! Serio, myslalam ze sie porzykam i zesikam naraz!! Zrobilam szybko kanapke, ugryzlam 2 gryzy i pobieglam siusiu, uuuff, jaka ulga. od razu pomoglo i na jedno i na drugie 🙂 i potem poszlam sie jeszcze raz zdrzemnac: 🙂 ah to kanapowe zycie 🙂 🙂 potem drugie sniadanko a teraz trzeba pomyslec o obiadku. dzis chyba beda rybki z fryteczkami, brakuje mi tylko suroweczki..
ja nie wychodze na dwor, co najwyzej na balkon, ale tez sie boje bo slyszalam ze slonko dziala poronogennie i w mojej sytuacji chyba nie jest wskazane.. 😞 😞
Co do plamien/krwawien to juz tylko resztki bezowego sluzu, takze jest git 🙂 w sobote chyba bede musiala ruszyc pupsko do przychodni bo nie ma kto przyjsc.

• Mamusia
A ja dzisiaj na obiadek zrobiłam zupę pieczarkową krem, fileta na parze i suróweczkę . a poza tym sok z pomarańczy, a drugi z natki pietruszki i cytryny... mniam!!! smakuje jak kiwi....

Mam parę pytanek... Co myślicie (i Wasi ginekolodzy) o farbowaniu włosów w ciąży i robieniu tipsów/żelu na pazurki?

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
A ja dzisiaj na obiadek zrobiłam zupę pieczarkową krem, fileta na parze i suróweczkę . a poza tym sok z pomarańczy, a drugi z natki pietruszki i cytryny... mniam!!! smakuje jak kiwi....

Mam parę pytanek... Co myślicie (i Wasi ginekolodzy) o farbowaniu włosów w ciąży i robieniu tipsów/żelu na pazurki?

Nie wskazane sa tipsy - przez opary jakie sie wytwarzają podczas zabiegu kosmetycznego (mam sasiadke kosmetyczke w 9 miesiacu ciązy).
Farbowanie włosów - ja zrobiłam tydzien po zaplodnieniu i na razie czekam do 14 tyg z nastepnymi pasemkami...podobno nalezy ograniczyc do minimum... 🤔

Ja natomiast poszlam ''z nozki na nozke'' na krotki spacerek z pieskami...sloneczko lekko za chmurkami wiec postanowilam rozruszac jelito...wrocilam wykonczona i z radoscia zasiadlam na kanapie... teraz czas na jakies jedzonko... 😜

ps. Guge bardzo boli głowa od rana.... 😠

• Mamusia
Oj ! Zanim przeczytałam kilka stron od wczoraj to minęło kilka minut, a tutaj tyle się dzieje. Ja mam obiad dzisiaj z głowy, bo wczoraj martwiłam się tylko ropniem na gardle, a tutaj po godzinie takie rzygańsko ( przepraszam za wyrażenie ale inaczej się tego nie da określić ) mnie wzięło, że szkoda gadać! 🤢
Właśnie trochę mnie ta moja ginekolog niepokoi, ale już ze mną tyle przeszła, że nie chcę chyba jej zmieniać - myślę, że dojdziemy do porozumienia 😉 przy następnej wizycie. Ja byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i stosie bada z tym związanych - nie wiem czy Was dziewuszki też to zaskoczyło ale pani w laboratorium wystawiła mi rachunek na 116 złotych ! Po co ten cholerny ZUS !!!!

• Mamusia
Jakie wasze dzidzie już duże w tym 10 i 11 tygodniu już nie mogę się doczekać. Jak ostatnio na USG usłyszałam bicie serca to tak drżałam, że dosłownie miałam ochotę się rozpłakać .
A L4 dostałam ze względu na ten cudny wirus gardłowo - jelitowy!

• Mamusia
Ja po wczorajszym dniu "lekarzowym" mam dziś dzień dla siebie : byłam u fryzjera włosy podciąć i u kosmetyczki opanować brwi bo ostatnio nie miałam do ich regulacji zacięcia ☺️ No i wyglądam teraz jak człowiek, gdyby mi jeszcze trądzik odpuścił - wysypało mnie jak nastolatkę z 4 tyg temu i trzyma, ech... A do tego zajady mimo że biorę przecież te ciążowe witaminy w końskich dawkach. Co do farbowania włosów to się postanowiłam wstrzymać jeszcze 3 tyg - potem mam dwa wyjazdy służbowe i chciałabym jakoś wyglądać więc pewnie pofarbuję.
No i byłam na rowerze, prawie 1,5 h z czego przynajmniej połowę przesiedziałam nad wodą - ja łapałam słońce a pies żaby (przynajmniej próbował). Guga a Ty jakie masz pieski?

• Mamusia
CZESC DZIEWCZYNY!!!
ALLELUUUJA-DZIS CZUJE SIĘ JAK NOWO-NARODZONA!!!
NIE MAM MDŁOŚCI,NIE JEST MI SŁABO -JESTEM TAK SZCZĘŚLIWA ŻE HEJ!!! 🤪
TAK CZY SIAK ZJADŁAM W KOŃCU "NORMALNY"OBIAD-BO MÓJ ORGANIZM POSTANOWIŁ"PRZYJĄĆ GO BEZ PROBLEMÓW"
KASZA Z SOSIKIEM Z CHUDZIUTKIEGO SCHABU Z PIECZARKAMI I PAPRYCZKĄ I SAŁATA ZE ŚMIETANKĄ 🙂 -MNIAAMUŚNE!!!
JESTEM DZIS SOBĄ-W KOŃCU !!! 😜
NAWET POGNAŁAM PO MAŁE ZAKUPY-KUPIŁAM 3 PARY SPODNI(W STARE SIĘ DOPINAM-BRZUSIO CORAZ BARDZIEJ SIE UJAWNIA) BLUZECZKI I WRÓCIŁAM CAŁA RADOSNA.
JUTRO WIZYTA U PANI DOKTOR...ZOBACZYMY CO I JAK.
A CO DO FARBOWANIA TO PODOBNO NA POCZĄTKU CIĄŻY NAWET PERFUMY SZKODZĄ-TAK PISZĄ NA FORACH I PORTALACH,ALE CZY JA WIEM?NA PEWNO MNIEJ TO SZKODZI NIŻ PALENIE PETÓW CZY PICIE PIWA(A SĄ TAKIE KOBIETY)TAK ŻE JA I TIPSY SOBIE ROBIĘ I FARBUJĘ WŁOSKI.
ZRESZTA MOJA DZIEWCZYNA OD PAZNOKCI BYŁA W CIĄŻY I OD POCZĄTKU PRACOWAŁA I ROBIŁA PAZURKI CODZIENNIE I URODZIŁA ZDROWEGO CHŁOPCZYKA.
JA SIĘ TEGO AKURAT NIE OBAWIAM,BARDZIEJ NIEPOKOJA MNIE ZWIERZĘTA KTÓRE MOGĄ ZARAZIĆ TOXOPLAZMOZĄ. ZARÓWNO DOTYCZY TO KOTA,PSA,KRÓLIKA CZY NAWET ŚWINKI MORSKIEJ.MOJEGO CHOMIKA TEZ W CALE JUZ NIE DOTYKAM BO SIE BOJĘ 🙂
TAK CZY INACZEJ DZIEŃ BARDZO POZYTYWNY DZIŚ 🙂
PISZCIE PISZCIE PISZCIE 🙂

• Mamusia
NAWET POGNAŁAM PO MAŁE ZAKUPY-KUPIŁAM 3 PARY SPODNI(W STARE SIĘ DOPINAM-BRZUSIO CORAZ BARDZIEJ SIE UJAWNIA) BLUZECZKI I WRÓCIŁAM CAŁA RADOSNA.
No widzisz mała rzecz a cieszy - każdej kobiecie zakupy poprawiają humor! Od czasu do czasu trzeba mieć chwilę na zakupowe szaleństwa!

• Mamusia
Toksoplazmozy, też się boję jak ognia. Chociaż podobno zarazić najczęściej się mogą kobiety w ciazy które wcześniej nie miały kontaktu z kotem, królikiem czy innymi tego typu. Dlatego to chociaż trochę mnie uspakaja. A juz jutro odbieram wyniki więc się dowiem na czym stoję 🙂

• Mamusia
CANDYNS - tokoplazmoza zarazisz sie tylko od kota albo z surowego miesa lub niemytych owocow. Mowi ci to lekarz weterynarii 😉 Wiec spokojnie mozesz nadal dopieszczac swojego chomika, psa czy innego zwierzaka 🙂 Nawet kota, tylko do kuwety sie nie przytulaj i bedzie ok 🙂

• Mamusia
Guga a Ty jakie masz pieski?

Guga jest szczęsliwa posiadaczka 2 suczek rasy sznaucer miniaturowy , jendna -czarno-srebrna 4 latka o imieniu Gasha , druga- 14 miesieczna cała czarna smarkula Aria 🙂
Polecam te rase, mysle ze Chloe mnie poprze 😉

Mowcie co chcecie ale ja sie boje wdychać chemii (tipsy itp).... jestem po zatruciu oparami farb i przypłacilam to 7 wizytami w szpitalach, klinikach z podejrzeniem białaczki i innych gowien !!!

• Mamusia
Toksoplazmoza to prędzej nawet od niemytych warzywek niż od kota w domu bo oocysty dopiero 5 dni po wydaleinu z orgaznizmu kota są inwazyjne a kuwetę się przecież częściej sprząta (aczkolwiek ja bym się kuwety w ciąży nie tknęła). Psy są absolutnie niegroźne w kwestii toksoplazmozy - na szczęście dla moich czterech łap 😉

• Mamusia
Guga jest szczęsliwa posiadaczka 2 suczek rasy sznaucer miniaturowy , jendna -czarno-srebrna 4 latka o imieniu Gasha , druga- 14 miesieczna cała czarna smarkula Aria
Polecam te rase, mysle ze Chloe mnie poprze

Oj na polecanie to już za późno, ja mam suczkę ON ok 1,5 roku z odzysku i za nic bym jej nie zamieniła na innego psa> Dobrze że mamy te zwierzaki - motywują nas do ruchu

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Guga jest szczęsliwa posiadaczka 2 suczek rasy sznaucer miniaturowy , jendna -czarno-srebrna 4 latka o imieniu Gasha , druga- 14 miesieczna cała czarna smarkula Aria

Oj na polecanie to już za późno, ja mam suczkę ON ok 1,5 roku z odzysku i za nic bym jej nie zamieniła na innego psa> Dobrze że mamy te zwierzaki - motywują nas do ruchu

Nie zrozum mnie zle... moj mąż i mama są alergikami i tylko psy niegubiące siersci wchodziły w rachube...dlatego mamy sznaucerki 🙂 Nie chce wyjsc na snobke ze niby paniusia rasowe ma 🤪

• Mamusia
guga- sznaucer fajna rasa, taka pdreczna, mozna pod pache wziac 😉) i fajnie ze dwa, przynajmniej moga sie zajac soba kiedy akurat ty nie masz czasu 😎

wanilia ja tez mam 2 ON, oba z odzysku i tez bym nigdy nie zamienila, ale jakbym miala kupowac kiedys rasowego pieska to bylby to border collie 🙂) 🙂 (nie mylic ze szkockim collie bo te sa wredne!!) 😉

• Mamusia
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):

Nie zrozum mnie zle... moj mąż i mama są alergikami i tylko psy niegubiące siersci wchodziły w rachube...dlatego mamy sznaucerki 🙂 Nie chce wyjsc na snobke ze niby paniusia rasowe ma 🤪

guga, tez slyszlaam od swoich klientow ze kupili sznaucera bo nie uczula... zawsze wydawalo mi sie to troche naciagame, bo glownie alergenem jest naskorek a nie wlosy. ale powiedz, serio sie to sprawdza? 🙂 wiem ze teraz i tak bys ich pewnie juz nie oddala, ale serio, ina inne psy reaguja alergia, a na szneucerki nie?

wiesz, ja tez jestem alergikiem a mimo wszystko moge byc weterynarzem, bo moja alergia ogranicza sie do pylkow traw 🙂 - i boje sie czerwca, tym bardziej ze zadnych lekow nie bedemogla brac!! 🤪

• Mamusia
Haha, zupełnie nie pomyślałam o tej rasie w kategoriach snobizmu - sznaucerki są fajne i wiele osób je lubi. Ja zresztą też bo bystre są i żywiołowe (przynajmniej te które znam). A moja paskuda leży przy kanapie i patrzy z wyrzutem jak ją głaskać przestaję 😁