Toksoplazmoza to prędzej nawet od niemytych warzywek niż od kota w domu bo oocysty dopiero 5 dni po wydaleinu z orgaznizmu kota są inwazyjne a kuwetę się przecież częściej sprząta (aczkolwiek ja bym się kuwety w ciąży nie tknęła). Psy są absolutnie niegroźne w kwestii toksoplazmozy - na szczęście dla moich czterech łap 😉
Guga jest szczęsliwa posiadaczka 2 suczek rasy sznaucer miniaturowy , jendna -czarno-srebrna 4 latka o imieniu Gasha , druga- 14 miesieczna cała czarna smarkula Aria
Polecam te rase, mysle ze Chloe mnie poprze
Oj na polecanie to już za późno, ja mam suczkę ON ok 1,5 roku z odzysku i za nic bym jej nie zamieniła na innego psa> Dobrze że mamy te zwierzaki - motywują nas do ruchu
Guga jest szczęsliwa posiadaczka 2 suczek rasy sznaucer miniaturowy , jendna -czarno-srebrna 4 latka o imieniu Gasha , druga- 14 miesieczna cała czarna smarkula Aria
Oj na polecanie to już za późno, ja mam suczkę ON ok 1,5 roku z odzysku i za nic bym jej nie zamieniła na innego psa> Dobrze że mamy te zwierzaki - motywują nas do ruchu
Nie zrozum mnie zle... moj mąż i mama są alergikami i tylko psy niegubiące siersci wchodziły w rachube...dlatego mamy sznaucerki 🙂 Nie chce wyjsc na snobke ze niby paniusia rasowe ma 🤪
guga- sznaucer fajna rasa, taka pdreczna, mozna pod pache wziac 😉) i fajnie ze dwa, przynajmniej moga sie zajac soba kiedy akurat ty nie masz czasu 😎
wanilia ja tez mam 2 ON, oba z odzysku i tez bym nigdy nie zamienila, ale jakbym miala kupowac kiedys rasowego pieska to bylby to border collie 🙂) 🙂 (nie mylic ze szkockim collie bo te sa wredne!!) 😉
Nie zrozum mnie zle... moj mąż i mama są alergikami i tylko psy niegubiące siersci wchodziły w rachube...dlatego mamy sznaucerki 🙂 Nie chce wyjsc na snobke ze niby paniusia rasowe ma 🤪
guga, tez slyszlaam od swoich klientow ze kupili sznaucera bo nie uczula... zawsze wydawalo mi sie to troche naciagame, bo glownie alergenem jest naskorek a nie wlosy. ale powiedz, serio sie to sprawdza? 🙂 wiem ze teraz i tak bys ich pewnie juz nie oddala, ale serio, ina inne psy reaguja alergia, a na szneucerki nie?
wiesz, ja tez jestem alergikiem a mimo wszystko moge byc weterynarzem, bo moja alergia ogranicza sie do pylkow traw 🙂 - i boje sie czerwca, tym bardziej ze zadnych lekow nie bedemogla brac!! 🤪
Haha, zupełnie nie pomyślałam o tej rasie w kategoriach snobizmu - sznaucerki są fajne i wiele osób je lubi. Ja zresztą też bo bystre są i żywiołowe (przynajmniej te które znam). A moja paskuda leży przy kanapie i patrzy z wyrzutem jak ją głaskać przestaję 😁
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
wanilia
wanilia
guga
chloe
wanilia ja tez mam 2 ON, oba z odzysku i tez bym nigdy nie zamienila, ale jakbym miala kupowac kiedys rasowego pieska to bylby to border collie 🙂) 🙂 (nie mylic ze szkockim collie bo te sa wredne!!) 😉
chloe
guga, tez slyszlaam od swoich klientow ze kupili sznaucera bo nie uczula... zawsze wydawalo mi sie to troche naciagame, bo glownie alergenem jest naskorek a nie wlosy. ale powiedz, serio sie to sprawdza? 🙂 wiem ze teraz i tak bys ich pewnie juz nie oddala, ale serio, ina inne psy reaguja alergia, a na szneucerki nie?
wiesz, ja tez jestem alergikiem a mimo wszystko moge byc weterynarzem, bo moja alergia ogranicza sie do pylkow traw 🙂 - i boje sie czerwca, tym bardziej ze zadnych lekow nie bedemogla brac!! 🤪
wanilia