Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ulka napisał(a):
no zwariowac mozna, ale ja tam zawsze robie po swojemu, jem poprostu to co mi dobrze leży w żoładku i przykro mi ze prawdopodobnie jem za malo witamin , nie jem wogole produktow mlecznych, miesa, bo poprostu nie moge i juz, i nie daje sie zastraszyc ze musze sie zmuszac, trudno zle sie odzywiam

Ojj Ula nie przejmuj się przecież mamy witaminki dla ciężarnych, które uzupełniają to co trzeba 🙂
W ciąży z córką też jakoś specjalnie przystosowanej diety nie miałam ale raz na tydzień grejpfrut musiał być wciągnięty dla dobrych wyników 😉
I tak właśnie było, żadnych niedoborów 😎

• Mamusia
Ja tez się zbytecznie nie przejmuję, piję soki te które toleruje, jem to co mogę , bo wszystko inne mi śmierdzi choćby nie wiem jak było robione 🙂 zależy od dnia a wyniki we wtorek pokarzą czego więcej czy mniej trzeba mi i bobaskowi. Nie możemy się też dać zwariować 😉 Prawda ??

gosia20101 napisał(a):
Ja tez się zbytecznie nie przejmuję, piję soki te które toleruje, jem to co mogę , bo wszystko inne mi śmierdzi choćby nie wiem jak było robione 🙂 zależy od dnia a wyniki we wtorek pokarzą czego więcej czy mniej trzeba mi i bobaskowi. Nie możemy się też dać zwariować 😉 Prawda ??

Prawda, prawda 😉
Ja nie wiem na razie jak to z moimi wynikami jest bo jeszcze żadnych nie robiłam...na środę mam wizytę u mojej gin i pewnie zestaw jakiś do zrobienia dostanę 😉
Szkoda tylko,że ona usg nie ma bo już ciekawa jestem jak mój maluch z rączkami i nóżkami wygląda 😉
Na usg muszę do połowy czerwca czekać...ale nie ma tego złego bo im później tym więcej zobaczę 🙂

chloe napisał(a):
Pewnie ze nie mozemy! 🙂
Mnie bardzo smakuja soczki Kubus, mniam! 🙂
i zupki, szczegolnie pomidorowa 🤪

Hihi ja też mojej Olce soki podbieram 🙂
A co do zupek to wykupuję jej w szkole obiady i zawsze nawalą tyle zupy, że cała rodzina się najeść może 🙂 Więc korzystam chętnie 🙂 O dziwo nawet dobrze przyprawione są heh 😉

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Widzę, że wszystkie pijemy to samo gęste soki mniam, a potem mam po nich zgagę tylko po bananowych, więc resztą mogę się zachwycać na szczęście 🙂

Ja w strone gęstych sokow nawet nie look-am ...szczególnie marchew i banan mi szkodza 🤔
Pije natomiast sok z żurawiny...tak w ogole to najlepiej wchodzi mi H2O tylko po niej duzo sikam 😮

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Dziewczyny co myślicie o lotach samolotem w ciąży ???

GOSIU,JA LECE TERAZ W ŚRODĘ.SPRAWA WYGLĄDA TAK ZE JEŻELI SĄ JAKIEŚ PLAMIENIA,CZY BYŁY KRWAWIENIA TO TRZEBA SIĘ ZASTANOWIC.U MNIE NATOMIAST NIE BYŁO NIC TAKIEGO I PO WCZORAJSZEJ ROZMOWIE Z MOJĄ PANIA DOKTOR -NIE WIDZI ŻADNYCH PRZECIWSKAZAŃ.NIE WSKAZANE SĄ DŁUGODYSTANSOWE LOTY NP.USA.BO TAK JAK JA Z DUBLINA DO KRAKOWA MAM 2,30H TO SZYBKO ZLECI.WIEM ŻE SA "PRZECIĄŻENIA"PODCZAS LOTÓW ALE CÓŻ MAM ZROBIĆ.
MAM NADZIEJE ŻE WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE 🙂

• Mamusia
Dzisiaj będę z mężem oglądać oferty wakacji , On nie chce lecieć samolotem ze względu na dzidzię i chyba go jednak posłucham ... a co tam wybierzemy wczasy gdzieś bliżej 😉 ważne żeby było bezpiecznie 😎 marzę o słoneczku hmmm.. pomarzyć zawsze można

• Mamusia
Ulka napisał(a):
znalazłam gdzies w necie :
Chcesz poznać płeć dziecka w inny, zabawniejszy sposób?
Jeśli ciągnie cię do słodkich smaków, bez przerwy marzysz o słodyczach i owocach, urodzisz córkę. Jeśli najchętniej pałaszujesz produkty białkowe, takie jak mięso czy ser - będzie syn.(czy wogóle ktoras z was ma ochote na mieso??? blee)
Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne - urodzisz dziewczynkę.
Jeśli miewasz bóle głowy oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Natomiast, kiedy męczą cię poranne nudności - na bank będzie dziewczynka

mi na nogach włosy ruszyły ostro nie nadążąm golic 🙂

ULKA Z TEGO ARTYK.WYNIKA ŻE NP.JA URODZĘ I "CHŁOPCA"I "DZIEWCZYNKĄ"HIHI BO MAM DUŻO W/W OBJAWÓW 🙂
HEHEH
A Z TEGO CO P.DOKTOR SPRAWDZAŁA 2 RAZY TO JEDEN DZIDZIUŚ MIESZKA SOBIE W BRZUSZKU 🙂 😜

A my chcemy dziewczynkę...ale coś czuję, że los mi psikusa zafunduje i pitolek będzie 😜 😜 😜
Ale wtedy mój ojciec się ucieszy, że w końcu prawdziwym dziadkiem zostanie bo jak na razie moi rodzice mają 6 wnuczek i żadnego chłopaka 🤪

• Mamusia
Ulka napisał(a):
ja czuje ze to chlopak, zreszta jak rozmawiamy to mowimy o dziecku jako on, mowie to przez niego tak sie czuje i nie zrobilam obiadu (hihi) , a moj men tak samo mowi, czy Michał jest głodny, czy cos jadł i czy bardzo dokucza, bo imie mamy juz wybrane 🙂 ale jaja beda jak dziewczynka

Ja tez tak czuje, ze bedzie chlopak, ale nie jestem pewna, wiec mowie malenstwo 🙂
a jak bedzie u was dziewczynka no to bedzie Michalinka 😁