Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bardzo proszę przestać o zachciankach bo skończy się na tym że wsiąde w samochód i pojadę do marketu po zakupy 😠 Problem polega na tym że zdecydowanie bym coś wciągnęła tylko nie wiem co...chociaż truskawki brzmią nieźle 😉

wanilia napisał(a):
Problem polega na tym że zdecydowanie bym coś wciągnęła tylko nie wiem co...chociaż truskawki brzmią nieźle 😉

Ojj Wanilia uwierz mi...smakują o wiele lepiej 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Bardzo proszę przestać o zachciankach bo skończy się na tym że wsiąde w samochód i pojadę do marketu po zakupy 😠 Problem polega na tym że zdecydowanie bym coś wciągnęła tylko nie wiem co...chociaż truskawki brzmią nieźle 😉

no taaaak truskawki sa pyszne, tez juz jadlam 😉 😜

wanilia napisał(a):
to wróciłam właśnie z Kauflandu - nie było truskawek 😠 Ale za to kupiłam winogrono i pomarańcze

Hehe winogronko też bym wciągnęła z chęcią 🤪

• Mamusia
cze dzisiaj troche zalatana 🙂 a co beta hcg ja mialam w poprzedniej ciazy raz zrobiona porostu raz mnie wyslal prof zrobic i cos mu sie niska wydawala wiec dla swietego spokoju kazal mi powtorzyc i wyszlo ze wzrastala ale ilosc troche niska wiec dostalam progesteron biore 2 razy dziennie prof mi wytlumaczyl ze nika ilosc znaczyc moze o zagrozeniu poronieniem ale nie o wadach plodu niemialam plamien ani krwawien wiec dlatego mi podal powiedzial ze w tym drugim przypadku czekal by na "los"

trafilam naprawde na super gina wogule to nielubie chodzic do facetow ten jest profesorem kliniki i bede sie trzymac zrobilam chyba juz odpoczatku 10 badac w tym 4 usg dzidziolek sie rozwija dobrze ,ale na poczatku nieziemsko ryczalam jak mi powiedzial ze mam duzo lerzec i sie oszczedzac zebym pozniej niemiala nic niemogla sobie zarzucic .. ale dzisiaj juz jestem spokojna 🙂

pozdrawiam

Ufff jak gorąco 😎 😎 😎

A jak tam u Was 🙂 ???

Ależ dzisiaj sen miałam...masakra jakaś 😜
Śniło mi się m.in., że urodziłam już takie kilkumiesięczne dziecko hehe 🙂
i to, że ponoć była to dziewczynka, która non stop spała 😜 i miałam mega laktację, a ona nie nadążała tego pić 😜 i zamiast cierpieć z tego powodu to było to śmieszne 😮
Ale się uśmiałam dziewczyny mówię Wam 😁
Oczywiście było mnóstwo innych wątków w tym śnie ale był tak chaotyczny, że nie jestem w stanie wszystkiego opisać 😜

• Mamusia
Cześć dziewczyny wczoraj byłam na chrzcinach u mojej siostrzenicy i później się tak najadłam że myślałam że pęknę 😁 Jadłam mega doby barszczyk do tego pasztecik ciepły na drugie danie jadłam polędwiczki grillowane w sosie kurkowym z pieczonymi ziemniaczkami i deser 🤪 puchar z gorącymi malinami i lodami mówię wam dzisiaj bym to powtórzyła dla samego jedzenia 😁
Miłego dnia!! 😁

• Mamusia
witajcie mamusie !!!!!!!
Ja właśnie wstałam z łózka 😁 nogi bolą mnie masakrycznie ale się wytańczyłam. 🙃
Wiem nie ładnie się chwalić ale wesele było zajebi...............
Jedzonko miodzio obżarłam sięjak świnka nie doczekałm się dwóch ostatnich dań bo o 3 pojechaliśmy od domu byłam już naprawdę zmęczona a mój mężuś hmmmmmmmm chwiejne nóżki i śmieszna gadka 🙃 więc cholowaliśmy się do domu
w skrócie jadłam rosołek roladki w sosie i jeszcze kotleta z serem i szynką plus buraczki mizeria i kapusta zasmażana póżniej wielki puchar lodów dalej schab ze śliwką i zielone kluski śląskie 😮 gulasz plus ciastko francuskie, pieczonego prosiaka , tort i różnego radzaju przystawki aha a najlepsza była czekoladowa fontanna z owocoami koło której nie przeszłam obojętnie.
Mówię wam jadłam wszystko jak prosiaczek ☺️ brzuch mi po tym wywaliło że hej zaraz zmykam z dziećmi na poprawiny a co jeszcze szszłyka z grilla nie jadłam i barszczyku z krokietem. 🙃 A na koniec śwaita czekaliśmy wszyscy ale do nas nie dotarł 😁 😜

• Mamusia
Rubi zazdroszczę 🙂

Ja dzisiaj 3 razy ryczałam. Pierwszy raz rano, jak moja biała kicia nasikała w łazience obok kuwety (Chloe może Ty pomożesz, mam 2 koty, 1 kuwetę i młodsza kotka jeżeli żwirek jest kilkudniowy(kupy wybierane na bieżąco) to sika obok, ratuj!!!) a mój mąż, że musimy ją oddać, bo co będzie jak będzie dziecko, że to zarazki itp... i ja w ryk... potem opowiadałam o tym przyjaciółce i znowu ryczałam. A na koniec zadzwoniła moja siostra i znowu powtórka z rozrywki... 🤨
Ja się zapłaczę jak będziemy musieli ją oddać...

A w nocy miałam koszmary, że jakiś okropny facet mnie napadł... brrrr....

• Mamusia
Ja rowniez mam nieudana niedziele... Z husband-em jestesmy na drodze wojennej i ni widu ni slychu szansy pogodzenia w dniu dzisiejszym...
Nazwał mnie wredna czarownica... niech mowi co chce - ja i tak mialam racje...no bo ilez można spokojnie prosic... 😠

Ach te "małżony"...potrafią zepsuć nawet najpiękniej zapowiadający się dzień 😠

Dlatego nie narzekam, że na odległość żyjemy z moim 😁
No ale już niedługo...ciekawe jak to będzie 😮

Siedzę dzisiaj sama w domku i leniuchuję 😁
Na necie znalazłam fajną stronkę z ubraniami ciążowymi 🙂
W zakładce WYPRZEDAŻ mają sporo szmatek i ceny nawet, nawet 🙂
http://www.pieknamama.pl/

• Mamusia
a teraz już nie chce mi się wszystkiego pisać od nowa 😉 napiszę tylko, z temperaturę już mam normalną czyli 37,2 kreski. i ogólnie czuję się dobrze 😉

właśnie wróciłam z carrefoura i tam były banany za 1,49 za kilogram 🙂 to kupiłam sobie dużo 🙂

• Mamusia
Witam przyszłe mamusie ! Wszystkie odpoczywamy mam nadzieję, szykujemy energie na kolejny tydzień 🙂 Siedzę w domeczku po grilu i miałam taki fajny dzień. Za moment pakuje się do łózka, bo jutro czeka mnie ostatni dzień w pracy 😉 Więc do jutra grudniowa ekipo. Miłego wieczorku !

• Mamusia
pammat napisał(a):
a mnie gardło boli i jak pucze wodą z solą to mi się na wymioty zbiera albo połknę bo nie mogę tego robić jakoś ;/

Miałam też ostatnio problemy z gardłem lekarz kazał mi ssać lirin up junior , nawet mi pomógł chociaż nie działa tak szybko jak dla dorosłych. Może tego spróbuj

Hejka z rana brzucholki 😉

Aaagaaa u mnie też słońce od rana daje popalić 🙂
No i podobne plany mamy zakupowe bo ja też czekam aż sklepy otworzą 🙂