Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja nie biorę żadnych witamin.kończę tylko kwas foliowy i potem się może przerzucę na witaminy.moja gin powiedziała że mam na tyle dobre wyniki że nie muszę brać wcale.teraz jest dobry okres na witaminki bo wszystko się zaczyna zielenić i są super owoce i warzywa a jak ktoś ma jeszcze swoje to już w ogóle.

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
ja nie biorę żadnych witamin.kończę tylko kwas foliowy i potem się może przerzucę na witaminy.moja gin powiedziała że mam na tyle dobre wyniki że nie muszę brać wcale.teraz jest dobry okres na witaminki bo wszystko się zaczyna zielenić i są super owoce i warzywa a jak ktoś ma jeszcze swoje to już w ogóle.

Ja biore tylko kwas foliowy i magnez z witamina B6. Zadnych innych witaminek mi nie zapisal 🙂

• Mamusia
ja również tylko kwas foliowy i pilnuje by zjadac codzien owoce albo truskawki albo czeresnie albo greipfruta....
dzownil do mnie moj gin i naszczescie zaprosil mnie na wczesniejsza godzine z (20.30 na 17 bo jak sie pacjentki dowiedzialy ze jedzie na urlop to mowil ze do 22 ma pozapisywane a ja mam miec przeziernosc i to wszystko to mowil ze potrzeba nam czasu.... ciesze sie strasznie ze wczesniej ale juz sie stresuje lekko.....

• Mamusia
marika321 napisał(a):
ja również tylko kwas foliowy i pilnuje by zjadac codzien owoce albo truskawki albo czeresnie albo greipfruta....
dzownil do mnie moj gin i naszczescie zaprosil mnie na wczesniejsza godzine z (20.30 na 17 bo jak sie pacjentki dowiedzialy ze jedzie na urlop to mowil ze do 22 ma pozapisywane a ja mam miec przeziernosc i to wszystko to mowil ze potrzeba nam czasu.... ciesze sie strasznie ze wczesniej ale juz sie stresuje lekko.....

Jak fajnie 🙂 Nie stresuj sie nie ma czym. Zobaczysz po raz kolejny swojego brzdaca 😁

• Mamusia
mój poród trwał (od momentu jak mi w domu wody odeszły) 5 i pół godziny.też w miarę szybko. mdlałam z bólu ale mąż czuwał i maske z tlenem mi zakładał 🙂 taki był dzielny,że go położna chwaliła. ból nie do opisania ale do przeżycia.mówią,że się szybko zapomina i to prawda.widzisz swoje dziecko i jesteś zachwycona 🤪

• Mamusia
Cześć dziewczyny ! Mam tyle do nadrobienia na forum prawie 20 stron. Postaram się to wciągnąć szybko i zobaczyć co się działo. Wcześniej jednak opowiem Wam wrażenia z wizyty dzisiejszej. Dzidziuś pięknie sobie chrapał na boczku , ja urosłam o 1 kg. Brzuszek wywaliło mi w tym tygodniu, a zdjęciem się nie mogę pochwalić bo przekopałam pół domu i nie wiem gdzie posiałam kabel - w akcie desperacji za chwilkę przekopie dom po raz drugi 😁 W każdym razie nie wiem jaka płeć bo mam wizytę dokładnie 11 lipca i będziemy podglądać płeć z tatą 😆 Serduszko bije mocno i ładnie - a już się martwiłam, bo pani nie mogła wyczuć tętna i aż zrobiła mi USG 😉 z korzyścią dla mnie bo sobie pooglądałam mojego bąbelka !
Mama Wam dużo do napisania !!!! ale to za chwilkę idę szukać kabla !

• Mamusia
ziolka napisał(a):
Gugaaaaaaa na licho Ci ten detektor tetna to chyba Ty sama kazałas ochrzan dawac za panikę??
Kobito wystarczy że źle przyłożysz i już bedziesz się martwić!! Do tego zapewne będziesz go używać codziennie ehhhh.

nie...mama powiedziala ze go konfiskuje i da raz w tygodniu 😞

• Mamusia
rubi napisał(a):
u mnie poród 2 godz 10 min z bólami byłam w szoku że tak szybko
bolał jak skur..... co będe mówić że nie ale jak już dali mi malucha na pierś rozbeczałam się coś fantastycznego 🙂

dokladnie, dzidzia na brzuchu zaraz po porodzie to jest cos pieknego i niezapomnianego, wszystkie bole wynagradza 🙂

• Mamusia
guga napisał(a):
ziolka napisał(a):
Gugaaaaaaa na licho Ci ten detektor tetna to chyba Ty sama kazałas ochrzan dawac za panikę??
Kobito wystarczy że źle przyłożysz i już bedziesz się martwić!! Do tego zapewne będziesz go używać codziennie ehhhh.

i bardzo dobrze, bo to doppler, czyli fale jak wzmocnione usg!!! ja tez sie guga pilnuje z tymi badaniami. Daj znac jak juz cos wysluchasz 🙂

Takich detektorow uzywa sie w weterynarii u macior, hihi 🙃

• Mamusia
Nadrobiłam zaległości. 😆 Dużo nastukałyście ! Oglądałam rano łóżeczka ponieważ postanowiliśmy kupić i zachwyciło mnie takie które potem można zamienić na łóżko dla dziecka takie całkiem fajne 🙂 Zakochałam się w nim i za tydzień zamawiam, jak tylko pieniążki na konto wpłyną 🙂

• Mamusia
Dzisiaj miałam badanie właśnie tym wykrywaczem pulsu i powiem Wam, że nic prawie nie było słychać. Ginekolog powiedział, że jestem szczupła i powinno być wszystko ładnie słychać, a tu dzidziuś psikusa zrobił i się ruszał więc nie dało się go złapać!

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
ziolka napisał(a):

i bardzo dobrze, bo to doppler, czyli fale jak wzmocnione usg!!! ja tez sie guga pilnuje z tymi badaniami. Daj znac jak juz cos wysluchasz 🙂

Moge robić za maciore 🙂 Bede spokojniej spała 🙂

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Nadrobiłam zaległości. 😆 Dużo nastukałyście ! Oglądałam rano łóżeczka ponieważ postanowiliśmy kupić i zachwyciło mnie takie które potem można zamienić na łóżko dla dziecka takie całkiem fajne 🙂 Zakochałam się w nim i za tydzień zamawiam, jak tylko pieniążki na konto wpłyną 🙂

Ja tez kupuje z Vox-u 2 w 1 🙂

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
ziolka napisał(a):

hihi, byle bys nie urodzila 8 maluchow na raz!!! 🙂))

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Zapytałam czy to możliwe, że czuję już ruchy dziecka. Powiedziała mi moja lekarka, że byłoby to chyba za wcześnie chociaż nie zaprzecza,bo liczą się moje odczucia 😉 myślę, że to na pewno bobasek się już rusza !

gosia ja tez juz jestem pewna ze czuje... nie pytalam jeszcze lekarki, ale wszystkie zrodla mowia ze od 16tc. no ale jak ja na prawde czuje?!? a dzisiaj dolaczylo sie jeszcze to bulgotanie, i to na 100% nie byly jelita 🤪

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
ziolka napisał(a):

hihi, byle bys nie urodzila 8 maluchow na raz!!! 🙂))

Byle chrumkania nie było 😉

• Mamusia
Zaczęłam oglądać z moim mężem rano na allegro wózki łóżeczka i inne bajery. Postanowiliśmy, że po 11 lipca jak będzie na USG widać co jest pomiędzy nóżkami to kupujemyyyyy!!!!!!!!
Moja świnka jest od wczoraj mama i ma 9 prosiątek są urocze !