Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
rubi napisał(a):
ale nie u mnie 😞 strasznie pada, 😠 paskudna pogoda

Dzien dobry 🙂

W kołobrzegu sloneczko i lekki wiaterek , wiec Rubi wpadaj na herbatke 😉
Guga teraz sniadanko i zawziecie zasiada do hiszpańskiego- wiec widzimy sie jak juz totalnie zglupieje i zaczne mowić po chinsku - wtedy zrobie przerwe i do was wpadam 😉

• Mamusia
guga napisał(a):
rubi napisał(a):

Dzien dobry 🙂

Guga teraz sniadanko i zawziecie zasiada do hiszpańskiego- wiec widzimy sie jak juz totalnie zglupieje i zaczne mowić po chinsku - wtedy zrobie przerwe i do was wpadam 😉

Gdzie uczysz sie hiszpanskiego?

• Mamusia
guga napisał(a):
rubi napisał(a):

Dzien dobry 🙂

ok tylko powiem żeby samolot przygotowali 😁
ja od lutego chodziłam nan niemiecki a teraz przerwa do września

• Mamusia
Candys i cloe... ja pytałam lekarza 3 razy...a dla upewnienia jeszcze zapytalam jak na izbie jak bylam i powiedzieli to samo... jak byla w 14... ostawiac.. jak sie nie plami to odstawiac....wiekszosc z nas plamila dlatego ze bylo za malo progesteronu... ale teraz juz macica i łozysko sobie radzi i dostarczamy organizmowi szczatkowe ilosci... szkoda to łykac bo i tak nic nie daje... a jesli chodzi o "niespodzianki" no nie oszukujmy sie... zdarzaja sie i w 20 i 30 i 35 tygodniu... ale od tego sa lekarze i wiedza co robic... i wtedy napewno jakies leki daja... ale tak to nie ma co sie faszerowac... ja tez panicznie bałam sie to odstawic... latałam co chwile do lazienki i az wstyd sie przyznac ale co chwilke patrzylam czy krwi nie ma...wiec laseczki glowa do gory.. a co do bolow brzucha i wymiotow... tak jak pisalam ja sie chyba uwsteczniam... bo ja wczesniej ani razu a teraz od tygodnia dzien w dzien zwracam... dodatkowo to mało chodze a i tak brzuch mnie boli... wczoraj gratis krzyz mnie bolal... i brzuszek tez twardy wieczorem... i jestem w 17 tygodniu i ruchow nie czuje... i lekarz mowil ze do 20 spokojnie jest czas.,...a ze to pierwsza ciaza to normalne ze nic nie czuje....wiec trzeba wierzyc w to ze jest dobrze.... i nie odbierajcie tego ze ja taka pewna jestem... tez sie boje okropniasto tego co uslysze we wtorek i mam nadzieje ze jedyne co uslysze to bicie sercaz mojego dziecka... izadnych slych wiadomosci ale to jest normalne ze czlowiek sie boi...bo starał sie o dziecko... i to jest teraz dla niego najwazniejsze... ja bym sie dala pokroic w razie bylo by cos nie tak byle by dziecko dalo rade... ok koniec tego wywodu... ide jesc sniadanko bo zaraz fachowcy od wody przyjda a ja w pizamie 😁 buziaki ... dla wszystkich... ja tu jestem caly czas wiec bede do was zagladac;p

• Mamusia
dzień dobry 🙂

u mnie beznadziejna pogoda... teraz niby nie pada, ale szaro, brzydko i ponuro 😞 potrzebuję słońcaaaaa 😁

Agami masz rację, nic nie da nam się zamartwianie. mimo że każda z nas się martwi musimy myśleć pozytywnie. i ja mam dzisiaj wizytę i też moim marzeniem jest znowu usłyszeć to malutkie serduszko.

guga oj chętnie bym Cię w Kołobrzegu odwiedziła 🙂 zazdroszczę Ci miejsca, w którym mieszkasz 🙂

• Mamusia
Ulka napisał(a):
miałam praktyki w Spa i moglysmy korzystac ze wszystkiego do woli. ale przed wszystkim nas ostrzegali pracownicy Spa - ze tak wody w jacuzzi sie nie wymienia i lepiej tam nie wchodzic, i mialysmy ochote na glinke taką co 20 min w glince z 30 zł kosztowało to tez nam powidzieli nie wchodzic , chyba ze chcesz jakas chorobe weneryczną. a te wszystkie ludzie gruba kase za to płacą. .pozatym tam byli młodzi przystojni chłopcy rehabilkitanci i wiadomo, czy studentki, czy jakies laski sprowadzali do tego spa po godzinach i urządzali orgie i az mi sie słabo robiło jak sie dowiedziałam ile w tej glince jest rodzajów spermy. koszmar to jakis jest w tej Polsce.
pozatym byłam w pracy, szefa nie było, nic sie nie dowiedziałam, ale zostawił mi na biurku komplet pism do podpisania, o szkoleniu bhp, jakies oswiadczenia pracownika dla celow obliczania miesiecznych zaliczek na podatek dochodowy?, o warunkach zatrudnienia gdzie wogole pozmieniany mam czas pracy na wieksza liczbe godzin, mam wpisany dyzur nocny od 22 do 6, i ze moj okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiace jakbym sie chciala zwolnic.
czy ktos sie orientuje czy moze byc okres wypowiedzenia 3 miesiace i do czego mu to oswiadczenie do obliczania miesiecznych zaliczek na podatej dochodowy? oczywiscie wszystko zabralam do domu i nic nie podpisze , najpierw niech załatwia zus to wtedy moze zadac czegos ode mnie

co to za dyzury nocne?? w ciazy nie wolno pracowac w nocy to chyba w kodeksie jest... odnosnie zaliczek to zapytam znajomej...a on papiery szykuje bo ma nalot jak sama pisalas.. powiedz mu ze jak nie zalatwi twojego l4 to ty mu nic nie podpiszesz... i jak podpisujesz to pamietaj aby date dac obecna..nic bez daty ani z data wstecz.... wypowiedzenie 3 miesieczne... hmmm masz umowe na stałe?

• Mamusia
Ulka napisał(a):
miałam praktyki w Spa i moglysmy korzystac ze wszystkiego do woli. ale przed wszystkim nas ostrzegali pracownicy Spa - ze tak wody w jacuzzi sie nie wymienia i lepiej tam nie wchodzic, i mialysmy ochote na glinke taką co 20 min w glince z 30 zł kosztowało to tez nam powidzieli nie wchodzic , chyba ze chcesz jakas chorobe weneryczną. a te wszystkie ludzie gruba kase za to płacą. .pozatym tam byli młodzi przystojni chłopcy rehabilkitanci i wiadomo, czy studentki, czy jakies laski sprowadzali do tego spa po godzinach i urządzali orgie i az mi sie słabo robiło jak sie dowiedziałam ile w tej glince jest rodzajów spermy. koszmar to jakis jest w tej Polsce.
pozatym byłam w pracy, szefa nie było, nic sie nie dowiedziałam, ale zostawił mi na biurku komplet pism do podpisania, o szkoleniu bhp, jakies oswiadczenia pracownika dla celow obliczania miesiecznych zaliczek na podatek dochodowy?, o warunkach zatrudnienia gdzie wogole pozmieniany mam czas pracy na wieksza liczbe godzin, mam wpisany dyzur nocny od 22 do 6, i ze moj okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiace jakbym sie chciala zwolnic.
czy ktos sie orientuje czy moze byc okres wypowiedzenia 3 miesiace i do czego mu to oswiadczenie do obliczania miesiecznych zaliczek na podatej dochodowy? oczywiscie wszystko zabralam do domu i nic nie podpisze , najpierw niech załatwia zus to wtedy moze zadac czegos ode mnie

Jesli chodzi o okres wypowiedzienie to 3 miesiace jest wtedy gdy pracujesz w jednym zakladzie pracy minimum 3 lata oczywiscie na umowe o prace 😉

Dokladnie to tak to wyglada:
Umowa o prace na czas nieokreślony
Okres wypowiedzenia zależy od okresu zatrudnienia...
...i wynosi:

* 2 tygodnie - przy okresie zatrudnienia krótszym niż 6 miesięcy,
* 1 miesiąc - przy okresie zatrudnienia co najmniej 6 miesięcy,
* 3 miesiące - przy okresie zatrudnienia co najmniej 3 lat

Zaliczki na podatek dochodowy chyba cos takiego podpisywalam w momencie kiedy pracuje w innym miescie a mieszkam w innym ale tu pewnosci nie mam.

• Mamusia
ok pytalam znajomej z us:PP to to oświadczenie to jest ze pracodawca moze ci potracac kwote wolna i zaliczke na podatek. sklada sie to oswiadczenie zawsze jak ci do pracy przyjmuja i zawsze w jednym miejcu kwote wolna moga wyliczac...wiec to spokojnie mozesz podpisac. dodatkowo wszystko tak jak mowilam i ona tez powiedziala podpisywac z data obecna nic z data wstecz.....bo on sprzata papiery przed nalotem 😜 a przede wszystkim to niech on sie zajmie szukaniem twojego l4:P

a to drugie co piszesz to podzyszone koszty uzyskania przychodu... i to na twoja korzysc jest jesli np. pracujesz w miejscowosci X a jestes zameldowana w miejscowosci Y nawet jak one leża 3 km od siebie :P