Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka agami ma rację. Wszytsko Ci powiedziała jak jest. Tylko właśnie zobacz czy on tam wpisał jakieś daty i nic nie podpisuj wstecz wtedy nasra w gacie hehehhe

a tak w ogóle to dzień dobry
jestem juz po wizycie. Wszytsko jest ok. Dzidziuś spał więc nie było nic widać. I dalej nie wiem kto to tam we wmnie siedzi. 😁
Ale najwazniejsze mogę robic praktyki jejejjejejej
Pytałam o basen i jacuzi powiedział mi że wskazane nawet do końca ciąży. I że w jacuzzi woda szybciej jest filtrowana niz w basenie. No ale wiecie. Nie może do końca byc tak że tego nie chlorują czy nie ozonują czy nie filtruja bo by przecież wsyzscy łapali jakiegoś syfa i w końcu by pozamykali te baseny także chyba nie nalezy przesadzać.

• Mamusia
oni czesto nie wpisuja ziolka zadnej daty... daja do podpisu a pozniej przez drukarke puszczaja jeszcze raz to samo oswiacznenie do drukowujac u góry date... juz nie raz widzialam jak sie fabrykuje takie dziwne rózne oswiadczenia w firmach hehehe dlatego zawsze piszesz tym samym długopisem co sie podpisujesz zaraz obok miejscowosc i date ;p i wtedy juz nic nie zrobi;p a i mowie nie wiem o co chodzi z godzinami nocnymi... bo gdzie sie nie slyszy to niby nie wolno... np. cos takeigo teraz znalalzlam jak wpisalam praca w ciazy w godzinach nocnych:
Nie wolno zatrudniać w nocy
Pracodawca musi także pamiętać o ograniczeniach dotyczących wykonywania pracy w porze nocnej. Podobnie jak w przypadku nadgodzin celem zakazu zatrudniania ciężarnych kobiet w nocy jest wyeliminowanie niedogodnych warunków pracy. Również ten zakaz wiąże pracodawcę w sposób bezwzględny. Oznacza to, że praca nocna nie jest dozwolona, nawet gdyby pracownica wyraziła na to zgodę.
Pracodawca, zatrudniając pracownicę w porze nocnej, jest zobligowany na okres ciąży zmienić jej rozkład czasu pracy, tak aby nie pracowała ona w nocy. Jeżeli jest to niemożliwe lub niecelowe, pracodawca powinien przenieść ją do innej pracy, a w razie braku takiej możliwości - zwolnić na czas niezbędny z obowiązku świadczenia pracy z zachowaniem dotychczasowego wynagrodzenia.
"W razie gdy zmiana warunków pracy na dotychczas zajmowanym stanowisku lub przeniesienie pracownicy do innej pracy powoduje obniżenie wynagrodzenia, pracownicy przysługuje dodatek wyrównawczy. Po ustaniu przyczyn uzasadniających przeniesienie pracownicy do innej pracy lub zwolnienie jej z obowiązku świadczenia pracy pracodawca jest obowiązany zatrudnić ją przy pracy i w wymiarze czasu pracy określonym w umowie o pracę.
Tylko za zgodą pracownicy
Ochrona macierzyństwa ustanowiona w kodeksie pracy ma w zasadzie charakter bezwzględny. Tylko w nielicznych przypadkach pracodawca może być zwolniony z ustawowych ograniczeń pod warunkiem jednak, że zgodę na to wyrazi pracownica korzystająca z ochrony. Z sytuacją taką mamy do czynienia w przypadku zatrudnienia kobiety ciężarnej w systemie przerywanego czasu pracy. Generalnie bowiem pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w tym systemie czasu pracy. Może ona jednak wyrazić zgodę na taką organizację czasu pracy."

a on to daje do podpisu teraz... i ciekawe po co... i kto wypłaca ten zasiłek wyrównawczy??? bo moze on znowu cos kombinuje 😜

witam witam!!!!!! U mnie z rana pogoda ladna sie zapowiada!!!! dzis mam wizyte u ginekologa musze wziac l4 ale nie wiem czy mi wystawi z wyprzedzeniem bo ja mam do jutra l4 a chcialam zaniesc nastepne dzis!!!! Musze isc do pracy i tak sie stresuje ze hej!!!! na szczescie jest jedna moja ulubiona kolezanka wiec jej sie nie boje ale posciemniam i kierownik!!!!! Wiecie co a moj drugi problem to taki ze mik strasznie wlosy wypadaja od miesiaca gdzies normalnie jestem zalamana masakra najbardziej podczas mycia wlosow garsc poprostu czarno az i podczas czesania druga taka garsc i jak pociagne za wlosy to mam w dloni tez jestem zalamana biore witaminy wiem ze mam tarczyce chora ale kurde jak mi tak teraz wypadaja i po porodzie beda to ja bede lysa!!!!

• Mamusia
Ulka napisał(a):
nom, tylko jest jeszcze jeden problem, ze u nas sie w nocy nie pracuje, haha nie ma takich zmian i nigdy nie było i nie bedzie, takze kombinuje, kombinuje

Ula ja na Twoim miejscu to bym chyba go żywcem rozszarpała. bo jak czytam tylko to co piszesz to mam takie nerwy na tego palanta, że masakra. ze mną lekko by nie miał 😜

• Mamusia
holi32 mi tez wlosy wypadaja.. wyniki sa dobre nawet poziom pierwiastkos sobie zrobilam i tez jest ok... pytalam lekarza i powiedzial ze czasem tak jest ze jednym sie wzmacniaja innym wypadaja.. mi kolezanka w aptece dala taki szampon i taka wcierke. nazywa sie to seboradin szampon i seboradin lotion z czarnej rzepy... smierdzi to niemiłosiernie ale daje jakis efekt... ja mialam dlugie wlosy duzo za ramiona... poszlam do fryzjera i scielam troszke krocej niz ty masz teraz na foto... i myje tym szamponem co 2 dzien i codziennie tym lotonem pryskam przed spaniem... fakt smierdzi ale mniej wlosow wypada... sa tez takie ampulki na wypadanie tez seboradin... i one sa bezpieczne w ciazy bo to same ziola.. wyciag z rzepy... wiec mozna spokojnie stosowac...

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
Ulka napisał(a):
nom, tylko jest jeszcze jeden problem, ze u nas sie w nocy nie pracuje, haha nie ma takich zmian i nigdy nie było i nie bedzie, takze kombinuje, kombinuje

Ula ja na Twoim miejscu to bym chyba go żywcem rozszarpała. bo jak czytam tylko to co piszesz to mam takie nerwy na tego palanta, że masakra. ze mną lekko by nie miał 😜

nie wspomne jak by na mnie trafil ;p już jednemu pokazalam pracodawcy kto tu rzadzi hehehe 😜 z nimi trzeba walczyc bo oni czuja sie bezkarni... szczegolnie jak to male firmy.... teraz pracuje juz w super miejscu , mam umowe na czas nieokreslony i sami mi mowili bym na zwolnienie szla skoro lekarz widzisz potrzebe bo po co denerwowac dziecko w ciazy w pracy.. a prace mam stresujaca bo ciagly kontakt z ludzmi.. wiec lepiej w domku..

• Mamusia
Ulka napisał(a):
hmm dzieki za pomoc, tylko nie wiem jak on chce to zrobic i czyj adres sfałszowac, zreszta nawet jakby mialo byc i na moja korzysc, to ja podpisze on sobie bedzie wpisywał ze tyle mi podwyzsza i do swoich kosztow jakichs i bedzie brał do kieszeni bo i tak tych pieniedzy nie zobacze , to bedzie raczej na jego korzysc, takze na wszystkim jak widac kantuje!

Z tym podatkiem moze nie byc tak zle. Przeczytaj sobie co pisze na stronce:
http://zaliczkanapodatekdochodowy.info/
"Płatnik ma obowiązek odprowadzania zaliczek na podatek do 20 dnia miesiąca następującego po miesiącu wypłaty świadczenia. Natomiast po zakończeniu roku podatkowego, do końca stycznia roku następnego, płatnik będzie miał obowiązek złożyć we właściwym urzędzie skarbowym deklarację roczną PIT-4R, w której uwzględni m.in. świadczenia wypłacone zleceniobiorcom za rok poprzedni. Z kolei informacja o wypłaconych zleceniobiorcy świadczeniach i pobranych zaliczkach na podatek płatnik będzie miał obowiązek przekazać zleceniobiorcy oraz urzędowi skarbowemu właściwemu dla zleceniobiorcy w PIT-11 - do końca lutego następnego roku."

Wiec z tego wynika ze jesli tego nie uwzgledni w Twoim zeznaniu rocznym, ani u siebie to jeszcze Skarbowka moze sie do niego doczepic 😁

• Mamusia
Dzien dobry!
Dzisiaj to ja przesadzilam ze spaniem... ale od po, godziny nadrabiam juz wasze ppsty na forum bo jak zwykle jest ich milion 🙂
ziolka - fajnie ze wszystko ok z dzidziusiem 🙂
ulka - dasz rade, facet zaczal sie chyba stresowac ze takie porzadki robi 😉
aaagaaa - fajny brzusio 🙃

• Mamusia
holi32 napisał(a):
dorianna piekny brzuszek no to druga ciaza wiec widac juz super typowy brzuszek ciazowy!!!! a jak sie dodaje te zdjecia z brzuszkami jak mam to jak sie dodaje

holi wchodzisz na http://imageshack.us/ wskazujesz połozenie pliku u siebie na kompie , wybierasz zmiana rozmiaru obrazka : 320x240, Labelthumb tak i dajesz przeslij teraz... a jak sie zalaczy to pojawia sie na dole kilka linkow i wybierasz ten dla forum, kopiujesz go w całosci i idziesz na forum... tam w wiadomosci klikasz na znaczek obrazka (czwarta ikonka ) i wklejasz tam ten link