Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka napisał(a):
fajnie ze juz czujesz kopniaki!!!
a ty chloe chyba dawno nie miałas sie czym martwic, podejrzałas pod usg czyli jest tam i sie rusza i nic ci wiecej do szczescia nie trzeba!
pomysl ze ja mam usg dopiero w sierpniu! i jak ja mam wytrzymac? masakraaa

Ulka wiem co czujesz ja bez wizyty juz 5 tydzien i dopiero 7 go zobacze kruszyne 😮

Zrozum chłopa też nerwowy...i ślub i dzidzia i Ty troszke ''inna'' niż zazwyczaj 😉

Na obiad dzisiaj mam- prosze sie nie śmiać- pomidory z cebulką w smietanie....guga ma kłopot z cieplymi potrawami...

Wpadłam na lumpex (dzisiaj -30%) i kupiłam sobie 4 tuniki i jedna sukienke i zapłacilam za wszystko 50 zl !!! I tuniczki nie byle jakie bo firmowki, bawełenka z lycra.... jestem w szoku do teraz 🤪

• Mamusia
a ja dzisiaj mam ziemniaczki, filecik z mintaja smazony w jajeczku i bulce i do tego surówka z kiszonej kapusty... mniami... tak mi sie chcialo juz kwasnego ze slinianki same mi pracowaly na widok kapuchy hehe ;D

Guga ja tak jak ty juz miesiac bez wizyty a jeszcze przede mna tydzien....niecaly bo do wtorku ale czekam....

• Mamusia
Ula to może to moze zleć narzeczonemu cos do załatwienia?? Nie wiem co wam tam zostało ale czemu nie? Niech się poczuje 🙂 A to pewnie była forma przeprosin. Dobrze że chociaż wie ze to przez stres związany ze ślubem. Głowa do góry. W tym DNIU wszytsko minie jak ręką odjął zobaczysz a na weselu to się będziecie bawić i wsyztsko już będzie fajnie a wy jak pisały dziewczyny będziecie się śmiać z tego 🙂

idę zjeść obiados a potem jadę po malutką.

A kazał mi wczoraj lekarz brac witaminy. Jakie bierzecie i czy słyszałyście może że po materne chyba ale pewna nazwy nie ejstem rodza się duże dzieci takie po 4 kg?? 😮 Dzisiaj się dowiedziałam ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć żeby po witaminach. CVhoć w reklamie podobno jest chcesz mieć Manna bierz i tu nzwa tych witamin 😁 😁 😁:Co sądzicie?

witam ponownie wszystkie dziewczyny!!!! Ja rano byłam na szperaczu i udało mi się kupić super spodnie dzinsowe ciazowe jestem bardzo zadowolona wlasnie je piore!!!! Kupilam sobie jeszcze nowki butki balerinki czarne z atmosphere z metka!!!! Zakupy udane ik potem na obiad do baru bo mojego meza nie ma to sie nie oplaca gotowac jadlam placki ziemniaczane i krokieta z kapustka mniam mniam!!!!! teraz sobie siedze i sie nudze pozdrawiam

• Mamusia
mnie dopadł straszny ból głowy właśnie przed chwilką wstałam ale to tak wredny że aż kibelkowi sie pokłonic musiałam 😠
Tez musze jechać zrobic jakieś zakupy tylko czekam na mamę aż z pracy wróci i auto mi pożyczy bo moje razem z mężem do pracy pojechało. A ja bez auta jak bez tlenu uzależnienie :

• Mamusia
ziolka napisał(a):

A kazał mi wczoraj lekarz brac witaminy. Jakie bierzecie i czy słyszałyście może że po materne chyba ale pewna nazwy nie ejstem rodza się duże dzieci takie po 4 kg?? 😮 Dzisiaj się dowiedziałam ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć żeby po witaminach. CVhoć w reklamie podobno jest chcesz mieć Manna bierz i tu nzwa tych witamin 😁 😁 😁:Co sądzicie?

Ja biore Prenatal Classic, cena 35 zl za 90 tabl. i maja bardzo dobry sklad 🙂

• Mamusia
dorianna napisał(a):
ziolka napisał(a):

Ja biore Prenatal Classic, cena 35 zl za 90 tabl. i maja bardzo dobry sklad 🙂

ja znowu biorę magnez i femibion2 ostatni o 59 zł za niego zapłaciłam troche dużo

• Mamusia
Ulka napisał(a):
ja biore Matruelle, drogie bo ok 50 zł i jest ich 30 , i nie wiem czy takie dobre czy przedstawiciele płacą lekarzom zeby polecali,
pozatym jak czytam co wy jecie to faktycznie ja jakos mało jem
standardowy dzien:
8 -płatki z mlekiem lub 2 kanapki z wedlina
jak jestem w domu to podjadam a to pieczarki a to jabłko a to czeresnie
13-2 kanapki
16- kalafor lub fasolka albo łatwy obiad do ugotowania
a potem to juz słodycze , czyli faktycznie jakby sie przyjrzec to tu ani krokiecikow, ani zupy ani tego wszystkiego co jecie, chyba musze sie nad sobą zastanowic

Ja tez wcale nie jem lepiej 🙂
sniadanie (w zaleznosci na ktora do pracy) miedzy 6:00 a 8:00 - 2 kanapki lub 3 kabanosy na cieplo
Praca - podjadam dwie kolejne kanapki chyba ze mam czeresnie to jeszcze czeresnie, czasem zamowie cos na wynos 😉
w domu obiadek - jakas mrozonka (bo nie mama czasu gotowac)
a potem albo jakas kanapka jak jestem glodna albo tylko pestki z dynii i slonecznika.

• Mamusia
Nieładnie sie odzywiacie !!!

Ja według wskazań doktorka jem 5-6 razy dziennie :

0900 - bułka z twarożkiem lub kiełbaska, pomidor, ogorek, jogurt naturalny
1200 - owoc i sok lub koktail owocowy
1330 - kanapeczka lub warzywko np kalarepa
1530-1600 - obiadek... niestety bezmiesny bo nie toleruje w ciązy ale sa ziemniaczki i warzywa
1800 - slodka bułeczka lub kawalek ciasta
2030 - wielka kolacyjka po meczacym basenie a jak nie ma basenu to owoce

• Mamusia
Guga widzę, że masz precyzyjnie opracowane menu! To się chwali !
U mnie jem tak jak zawsze i dostawiłam jeszcze jeden posiłek do tego albo kanapki albo coś słodkiego kawałek ciasta tak po południu - wł=śnie zjadła drożdżowe z truskawkami i szklankę mleka ! 🙂 Staram się nie rezygnować ze stałych posiłków i pilnować czasu wieczorem żebym nie jadła zbyt późno.
Tez pije witaminy Matruelle ale coś drogo za nie płacisz u mnie w jednej aptece 45 z groszami a znalazłam w drugiej za 38 zł ! Szukaj po rożnych aptekach, bo nabijają ceny na wszystkim co dla kobiet w ciąży.

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Guga widzę, że masz precyzyjnie opracowane menu! To się chwali !
U mnie jem tak jak zawsze i dostawiłam jeszcze jeden posiłek do tego albo kanapki albo coś słodkiego kawałek ciasta tak po południu - wł=śnie zjadła drożdżowe z truskawkami i szklankę mleka ! 🙂 Staram się nie rezygnować ze stałych posiłków i pilnować czasu wieczorem żebym nie jadła zbyt późno.
Tez pije witaminy Matruelle ale coś drogo za nie płacisz u mnie w jednej aptece 45 z groszami a znalazłam w drugiej za 38 zł ! Szukaj po rożnych aptekach, bo nabijają ceny na wszystkim co dla kobiet w ciąży.

Ja nie miałam wyjscia.... bo moje jedzenie przez ciąża było ŻAŁOSNE ...rzadko przekaraczałam 1200 kalorii dziennie co w ciąży jest niedopuszczalne...wiec tez musze sie upewnic i naprawde sie pilnuje , zeby przez moja glupote nic sie dzidzi nie stało 🤔

• Mamusia
guga napisał(a):

1530-1600 - obiadek... niestety bezmiesny bo nie toleruje w ciązy ale sa ziemniaczki i warzywa

Mi lekarz tez mowil zeby jesc 5-6 razy dziennie i staram sie w jakis sposob tak jesc choc dla mnie jest to bardzo trudne. Przed ciaza jadlam 3 razy dziennie dosc duze porcje a teraz jem mniejsze i czesciej ale czasem mi sie zapomina (w szczegolnosci jak mam duzo pracy). Ale owoce mam codziennie 🙂

• Mamusia
Ja dopiero wróciłam z pracy i wyskoczyłabym po jakies owoce ale tak leje że się musze obejść smakiem.... 🤨 Zostaje zupka warzywna z wczoraj, powiem nieskromnie że wyszła mi pyszna - idę odgrzac - nie wiem kiedy małżon się dokula więc nie będę czekać i głodzić bejbika 😜

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):

sniadanie (w zaleznosci na ktora do pracy) miedzy 6:00 a 8:00 - 2 kanapki lub 3 kabanosy na cieplo
Praca - podjadam dwie kolejne kanapki chyba ze mam czeresnie to jeszcze czeresnie, czasem zamowie cos na wynos 😉
a potem albo jakas kanapka jak jestem glodna albo tylko pestki z dynii i slonecznika.

Zapomniałaś o fastfoodach 😁

• Mamusia
guga napisał(a):

brawo GUGA 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):

Zapomniałaś o fastfoodach 😁

No tak zapomnialam o tej czesci mojego zywienia 😁