Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie brzuszki!!! U mnie niestety pochmurnie i nie zapowiada się, żeby miało zawitać słoneczko 😞 Synuś obudził mnie już o 8 i jak do teraz co chwilę daje o sobie znać 😁 A w szczególności jak tatę słyszy to się wierci 😁
Marzenko tabelka świetna!!! Gratuluję:*

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie brzuszki!!! U mnie niestety pochmurnie i nie zapowiada się, żeby miało zawitać słoneczko 😞 Synuś obudził mnie już o 8 i jak do teraz co chwilę daje o sobie znać 😁 A w szczególności jak tatę słyszy to się wierci 😁

• Mamusia
Ulka ja też mam powoli problem z tym mlekiem, wprawdzie nie ma go dużo, ale zaczyna zaczynam go zauważać. Moja mama już w 6 miesiącu miała mleko, więc pewnie to genetyczne A co do rozstępów, to też się ich boję:| Jak na razie używam Perfect MAMA ale słyszałam od wielu osób, że rewelacyjny jest Bio -oil. Można go kupić w Angli lub na allegro. Troszkę kosztuje, ale jeśli faktycznie miałby pomóc to go kupię.

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):

co do wycieku zpiersi to ja tez mam od niedawna ale tylko jak lekko nadusze wiec tam niegrzebie , no rzeczywiescie dobrze takie cos zapowiada z moja zoreczka tez tak mialam i karmilam ja piersia ponad rok 😲

• Mamusia
Ula ja również od razu przeliczyłam chłopców i dziewczynki - ale wszystko jeszcze może się zmienić, bo wiele dziewczyn jeszcze płci nie podało.
Nie martwiłam bym się wypływającą siarą, tym bardziej, że lekarz się tym nie zaniepokoił, noś wkładki i już. Przy następnej wizycie upewnij się czy wszystko ok.
A ja czasami zaniedbuje chyba trochę mój brzuch, choć też mam obawy rozstępowe. Staram się smarować balsamami, ale czasami zapomnę, no i nie mam nic na rozstępy jeszcze.

• Mamusia
hej brzuszki 🙂
no tabelka robi wrazenie 🙂 super
aleee nudna niedziela-rano byliśmy na fluhmarku (to taki duży bazar) ale nie zabawiliśmy długo bo zimno;/ a teraz zjedliśmy obiad i mój pan majstruje coś przy samochodzie a ja zamulam na necie...
co do tych kremów na rozstepy to ja od jakiegos miesiaca uzywam balsamu z babydream a ostatnio zauwazyłam że już mi się pokazuja rozstępy buuuu musze kupic sobie jakis inny bo ten widocznie mi nie służy.

• Mamusia
Ja kupiłam ostatnio w aptece krem FOLIACTI firmy pharmaceris : fitokompleks, olej bawełniany, kwas foliowy, witamina E. Nie wiem czy ten skład jest dobry ale krem ładnie pachnie i dobrze się wchłania w przeciwieństiwe do tego Rossmanowego którego mam już dość. Kosztuje 30zł/ 150ml.
Dziewczyny macie jakieś filmy godne polecenia? Zaczynam szykować się do szpitala: muzyka, książki, filmy...No i internet też raczej będę miała, byłam w sobotę w Plusie ale babka była tak niekompetentna że nawet mój mąż nie dal rady i stwierdziliśmy że przyjdziemy w poniedziałek - może trafimy na kogoś innego.
Nasza dziewczynka ma już chyba imię, mężowi podoba się Weronika a że ja się nie mogę zdecydować na żadne to chyba stanie na Jego pomyśle. A że się dziewczę wierci bez przerwy to mówię Wiercia zamiast Wercia 😉

• Mamusia
Wanilia !!!
Polecam :

\\\'\\\'After the sunset\\\'\\\'P. Brusmann, S. Hayek - moj ulubiony film 🙂
\\\'\\\'Firewall\\\'\\\' - sensacja ale dobra.
\\\'\\\'88 minut\\\'\\\'- sensacja ale z dreszykiem
Ksiażka :\\\'\\\' Kwiat pustyni\\\'\\\' - rewelacja!!!
Uwielbiam ksiazki P Coehlo np..:Alchemik .....
Wez sobie jakies romasidła D Still zawsze poprawią humor 😉

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
A JA NIE MOGĘ ZNALEŚĆ "TABELKI" 🙂 GDZIE JA UKRYŁAS NOVAM ??? 🙂

Jest cały czas w tym samym miejscu 🙂

A przy okazji to czy mogę Cię prosić o edycję swojego wpisu w wątku z tabelką, tzn. o wykasowanie tego co wpisałaś żeby była tam tylko tabelka cooo 🙂 ???

• Mamusia
ale tu dzisiaj spokojnie.... jak to w niedziele 🙂
my mamy gosci na caly weekend wiec tez rzadko zagladam. maluszek za to daje popisy akrobacji, dzis zmienil pozycje chyba bo fikal i fikal po czym brzuszek znacznie sie powiekszyl od gory:P
ja tez policzylam chlopcow i dziewczynki, ciekawe jak to sie ulozy na koniec 🙂
dzis sie dowiedzialam ze urodzila moja kolezanka z osiedla, w 36tc, zdrowa coreczke 🙂 miala nieplanowane cc. takze nasze wyznaczone terminy moga sie baardzo zmienic 😉

• Mamusia
znalazłam filmik gdzie bliźniaki urodziły się w 22 tyg, wklejam link jakby któraś chciała zobaczyć :
http://www.youtube.com/watch?v=5q1YVFHIA8E

coś niesamowitego jak technika poszła w górę!!!

aż sie ryczec chce, jak sie to ogląda. Takie maluśkie

• Mamusia
a co do rezstępów...od 3 m-ca uzywam tych specjalnych naciąże, obecnie z AA" ja%mamma" , wydaje mi sie ze jest troche malo natluszczajacy, zaraz sie wchlania. No i moze dlatego na cyckach juz mam drobne linie, brzuch na szczescie jeszcze sie chroni

• Mamusia
Cześć Brzuszki 🙂
Cały dzień się byczę, mam takie bóle brzucha, że nie mam siły się ruszać. Rano jakoś dowlokłam się do kościoła, a później to cały czas leżę, już nie wiem jak, bo w każdej pozycji boli 😮 dobrze, że jutro wizyta 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂

wanilia fajny film wg mnie to "last song", polecam. a co do książek to podobnie jak Guga lubuję się w Coelho, lubię też kryminały Cobena, trhillery medyczne też lubię 🙂 ostatnio książki wręcz połykam 🙂

a ja znowu kakao na kolację 😁 coś mnie naszło i od tygodnia dużo piję 😁

ale teraz to już się nie mogę doczekać wyjazdu nad morze 😁 😁 😁 wyjeżdżamy w nocy z wtorku na środę. zmiana klimatu dobrze mi zrobi 😁

• Mamusia
Meliska Ja też czasami mam takie bóle, ale zawsze pomaga mi jak wezmę sobie nospę i położę się na lewym boku. Ogólnie cały czas czuję się taka wzdęta;/ i zastanawiam się czy ta Activia by coś pomogła...hmmm

Activia dziala swietnie 🙂 Polecam 😁 sa rozne smaki ja najczesciej jadam te ze zbozami dodatkowo jest tak blonnik wiec nie masz tez problemow z zaparciami 🙂