Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pammat napisał(a):
ja oglądałam filmik tutaj z forum jakieś 2 miesiące temu z porodu i po obejrzeniu zrobiłam się cała biała i musiałam się położyć bo prawie zemdlałam więc już nie oglądam takich rzeczy 😁

ja jeszcze nie oglądałam żadnych filmików z porodu. i chyba na razie nie zamierzam się niepotrzebnie stresować 😜 mam czas jeszcze na oglądanie takich filmików i przygotowywanie się do porodu 🥴

OJ się naczytałam!!!! Już wszystkie spać idziecie co??? ja jeszcze nie umyta i nie przebrana w piżamkę!!! Zaraz idę się myć tylko najpierw mój mąż to zrobi!!!
Tak Dorianna to nasze tętno nie dziecka!!!!
Mój mały już w dzień jest wyczuwalny kopie ale tylko jak siedzę i teraz właśnie już od 10 minut daje kopniaczki mamie super uczucie w końcu dziewczynki

• Mamusia
Ale się naczytałam dziewczynki hihi 🙂

Ja dzisiaj jakoś bez humoru 😞

Próbowałam go poprawić zakupami ale tu gdzie teraz mieszkam to raczej internetowe w grę wchodzą więc to nie to samo co w Szczecinie 😞

...może jutro się rozpiszę bardziej...a tymczasem dobrej nocki Wam życzę i kolorowych snów 😉

• Mamusia
Wstaaaaawwwwaaaaaććććć śpiochy 🤪 🤪 🤪

Hehe czas ciąży jest dla mnie nie do ogarnięcia normalnie 🙃
Rano ryczałam, a teraz chce mi się żyć 😁
Heh dobrze, że sama jestem bo pewnie nikt by ze mną tych skoków nastrojowych nie wytrzymał 😜

Miłego poranka laseczki 😘

• Mamusia
dzień dobry brzuchatki 🙂
tak sobie czytam Wasze wczorajsze posty i troche sie uspokoiłam jeśli chodzi o ilość tych wizyt bo martwiłam sie juz ze tak długo nie byłam -ostatnio u lekarza byłam w 13 tyg miesiąc potem planowałam następną wizytę ale wypadł ten pogrzeb i pojechalismy do PL tylko na 3 dni tak ze nie zdążyłam do lekarza,po pogrzebie mieliśmy wrócić do pracy na ok półtora tyg żeby dokończyć zlecenie i jak wiecie siedzimy tu juz miesiąc bo wiecznie sie przeciągał ten urlop-zawsze coś dochodziło do roboty i w końcu jedziemy teraz w piatek wiec w przyszły czwartek pójde do lekarza a to będzie juz 22tydz i bałam sie tej długiej przerwy..ja chofdze prywatnie i tez za każdym razem ta gin robi usg-mam nadz że mnie nie ochrzani że tak długo mnie nie było;/

• Mamusia
a co do tego co nas czeka przy porodzie to ja tez bardzo dobrze wiem co mnie czeka bo asystowałam mojej siostrze jak rodziła swojego brzdąca i powiem Wam że pomimo tego jak to wszystko wygląda od "kuchni" własnie w tamtym momencie postanowiłam ze chce dziecko-wcześniej nie było nawet mowy hehehe 🙂

• Mamusia
Ulka napisał(a):

ja mam nowego schiza! ze mi wypływają wody płodowe! ale poszukałam troche w internecie i może to być wodnista wydzielina ktora w ciazy jest, bo czasami mam wrazenie jakby mi wlasnie wody wyciekły, (to nie siki, jest bezbarwne i bezzapachowe) i troche sie uspokoiłam ze ktos tez takie schizy miał, ale ja mam jak woda, mam nadzieje ze to nie wody

hha, ja tez tak mam 😉 czasem jak jest bardziej wodnisty sluz to tez sie schizuje 😜

• Mamusia
Cześć 🙂
Po wczorajszej wizycie człowiek od razu spokojniejszy 🙂 dzidzia rozwija się prawidłowo,ale... na właśnie nadal nie wiem kto we mnie mieszka, taka dzidzia złośliwa 😜 mówiła, a właściwie sugerowała, że dziewczynka, ale nie chciała potwierdzić na 100%, bo tak maleństwo siedziało na nóżkach, że wszystko nam zasłaniało 😉 A co do moich bólów to nie dowiedziałam się nic konkretnego, najprawdopodobniej dziecko na coś mi tam uciska albo jakiś zastój w moczowodach, ale wyniki moczu mam super, więc w razie bólu brać nospę!!! ktoś tu zresztą tak mi podpowiadał. Krew natomiast gorzej i na tą anemię mam brać teraz sorbiofer i ascofer. Później człowiek się dziwi, że tak tyje jak łyka tyle żelastwa na dzień 😁 😁 😁

Witam was również moje kochane!!! Marzenka nie przejmuj się nastrojami będzie dobrze!!!
Pammat kurczę ale ci zazdroszczę tak pozytywnie że masz dobre wyniki z glukozy możesz sobie jeść co chcesz a my z meliską nic słodkiego!!!! Ja dziś byłam sobie zrobić tsh i ft4 bo 5 sierpnia idę na wizytę do endokrynologa już się boję wyników!!! Teraz siedzę w domku przygotowałam sobie już mięsko na obiadek i ziemniaczki obrałam a teraz siedzę

Ja mam zaś schizy że mój brzuszek zmalał nie wiem ale bardziej czuję ruchy maleństwa więc jestem spokojna

• Mamusia
a ja dzis mam wizyte i taaaak sie boje... bo jak nie czulam tak malego nie czuje... i tak sie boje co mi lekarz powie... mam nadzieje ze z moim małym leniuchem ok... zyje i pluska sie tam tylko mamusia go nie czuje.... wyniki glukozy tez odebralam wczoraj wiec dzis z wynikami mu sie pokaze....no ale to jeszcze kilka godzin do wizyty.....

• Mamusia
holi32 napisał(a):
Agami witam nie bój się będzie wszystko oki!!!!! trzymamy kciuki dzidzia jest leniwa poprostu!!! napisz potem co i jak a na ktora masz

na 15:10 niby ale ogolnie to pewno sobie do 17 na poczekalni posiedze bo ostatnio strasznie duzo pacjentek w ciazy jest i wtedy wiadomo wizyta sie wydłuza....