Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Mam pytanko czy cwiczynie miesnie Kegla?
Podsylam linka:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cwicz-miesnie-kegla_35122.html

Ja się staram ćwiczyć, jak mi się przypomni ☺️ Podobno dobre jest "przytrzymywanie" moczu podczas sikania i staram się to robić, oprócz sikania porannego bo tu nie ma szans na postoje tak mi się sikać chce po nocy 😁

no własnie w każdej ksiązce jaką mam pisze ze mozna i fajnie to ćwiczyc ale nie podczas siekania!!! bo mozna sobie pęcherz załatwic....jakies stany zap[alne to powoduje i pęcherz do konca sie nie wypróznia.... wiec wszedzie i o karzdej porze poza sikaniem;p no ale ja tego nie ćwicze... chyba z lenistwa.... a swoja drogą to nieźle mnie wystraszyla ta awaria .... i nawet sie zastanawialam czy uda sie jakos skontaktowac poza forum ale to malo mozliwe... nawet maili do siebie nie mamy....

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Podsylam linka:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cwicz-miesnie-kegla_35122.html

Ja się staram ćwiczyć, jak mi się przypomni ☺️ Podobno dobre jest "przytrzymywanie" moczu podczas sikania i staram się to robić, oprócz sikania porannego bo tu nie ma szans na postoje tak mi się sikać chce po nocy 😁

no własnie w każdej ksiązce jaką mam pisze ze mozna i fajnie to ćwiczyc ale nie podczas siekania!!! bo mozna sobie pęcherz załatwic....jakies stany zap[alne to powoduje i pęcherz do konca sie nie wypróznia.... wiec wszedzie i o karzdej porze poza sikaniem;p no ale ja tego nie ćwicze... chyba z lenistwa.... a swoja drogą to nieźle mnie wystraszyla ta awaria .... i nawet sie zastanawialam czy uda sie jakos skontaktowac poza forum ale to malo mozliwe... nawet maili do siebie nie mamy....

tez tak samo pomyślalam.... 🥴
moze wpiszemy swoje maile , i tak sie przydadza jak bedziemy sie ''rozpakowywac'' w grudniu zeby newsy sobie przekazac 🙂 moze w spisie grudniowek zapiszemy?

• Mamusia
haha Agami ja właśnie czytałam że podczas sikania więc dobrze że mnie z błędu wyprowadzasz 🤔
Miałam właśnie wyciągać pranie i się okazało że wyprałam chusteczkę, musiała być w spodniach męża, chyba go powieszę jak wróci, tyle razy prosiłam żeby kieszenie opróżniał....Żeby było śmieszniej to jedyne spodnie w tym praniu, niestety ciemnym 🤢 I sprawdzałam te cholerne kieszenie, nie wiem jak przegapiłam chusteczkę. Wszystko takie oblepione że masakra...Wstawiłam jeszcze raz, ciekawe ile razy będę płukać

• Mamusia
guga napisał(a):
Agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Podsylam linka:

tez tak samo pomyślalam.... 🥴
moze wpiszemy swoje maile , i tak sie przydadza jak bedziemy sie ''rozpakowywac'' w grudniu zeby newsy sobie przekazac 🙂 moze w spisie grudniowek zapiszemy?

no właśnie proponuje maile i numery gg jak ktoś posiada... wtedy łatwiej będzie sie kontaktować nawet ze szpitala pod koniec ;D bo a komorkach i mail i gg... wysyła sie info do jednej soboy i wtedy na forum mozna przekazac ;D

• Mamusia
Agami przeczytałam artykuł, najbardziej podoba mi się ten fragment: Ponadto każda kobieta w ciąży powinna unikać dymu papierosowego, chemicznych i żrących środków czystości oraz farb i lakierów. Dlatego o remont mieszkania najlepiej niech zadba mąż. 😁 😁 😁

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Agami przeczytałam artykuł, najbardziej podoba mi się ten fragment: Ponadto każda kobieta w ciąży powinna unikać dymu papierosowego, chemicznych i żrących środków czystości oraz farb i lakierów. Dlatego o remont mieszkania najlepiej niech zadba mąż. 😁 😁 😁

ha ha ha !!!

• Mamusia
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):
guga ruszyłaś z remontem?

taaaaaaaak 😞 i zadaje sobie pytanie :

Gdzie do cholery jest mój mąż ??? 😠

Ojć to dowaliłam tym cytatem z artykułu....Współczuję Ci że zostałaś z tym sama, pozostaje tylko na pocieszenie napisać że Twój mąż nie leży w tym czasie brzuchem do góry tylko niestety pracuje. Z pewnośćią wolałby być przy Was i nie zostawiać remontu na głowie żony..Ale marne to pocieszenie pewnie ☺️

• Mamusia
wanilia napisał(a):

heheh no dobre to jest... chociaz moze i prawdziwe hihi bo moj maz mnie wyeksportował na czas remontu do mojej mamy.... i przywiózł dopiero jak farby przestały śmierdzieć... czyli dopiero na sprzatanie ;p

• Mamusia
wanilia napisał(a):
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):
guga ruszyłaś z remontem?

taaaaaaaak 😞 i zadaje sobie pytanie :

Gdzie do cholery jest mój mąż ??? 😠

Ojć to dowaliłam tym cytatem z artykułu....Współczuję Ci że zostałaś z tym sama, pozostaje tylko na pocieszenie napisać że Twój mąż nie leży w tym czasie brzuchem do góry tylko niestety pracuje. Z pewnośćią wolałby być przy Was i nie zostawiać remontu na głowie żony..Ale marne to pocieszenie pewnie ☺️

Noooooooooooo dowaliłaś równo 😉
Przynajmniej jak wróci to nawet malutkim paluszkiem nie rusze... już ma to zapowiedziane 🙃 😜

• Mamusia
my w weekend byliśmy u rodziny męża, najpierw u rodziców, potem u siostry. No i właśnie siostra jest świeżo po remoncie więc teściowa wymyśliła że na noc mamy koniecznie do nich wracać żebym nie spała w tym kurzu. A mówiąc to....odpalała kolejną fajkę 😁 Wyobraźcie sobie zaduch w domu nałogowej palaczki w ten gorący weekend. Wolałabym spać nawet w pokoju w którym jeszcze farba nie wyschła - oczywiście zostalismy na noc u siostry 😉

• Mamusia
Agami napisał(a):
dokładnie Guga.... on pewno cięzko pracuje na to by maluszek pozniej miał dobra przyszłosc... i by mu niczego nie brakło... chociaz fakt faktem biorąc pod uwage twoją obecną sytuację to nie wskazane bys sama sie z tym meczyła;/

Na szczęscie do remontu zaangazowałam znajomego, ktorego moge zostawic w domu bez obaw...choc musze pozalatwiac materiały a troche tego jest.... boje sie sprzatania bo w kazdym pomieszczeniu cos do roboty wynalazłam 🤢

• Mamusia
guga napisał(a):
Ja unikam fajek jak ognia.... 😠

Ja też ale nie zakażę teściowej palenia w jej własnym domu. Zapowiedziałam za to mężowi że skoro tak to wygląda to niestety wizyty z dzieckiem u teściów odpadają. On zresztą przyznaje mi rację, też widzi że tam jest aż szaro od dymu

• Mamusia
pammat napisał(a):
mam pytanie założyłyście nowy wątek i mamy wpisywać swoje kontakty w razie czego ale jak znowu serwer padnie to nikt nie wejdzie na stronę znowu bo będzie błąd i nawet ten wątek nie pomoże 😮

ja tam sobie od razu zapisuje na gg wasze numery i w edycji dodaje maile 🙂))