Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja sobie leze.... 🙂
maly harcowal od 8 do 9 i poszedl spac w koncu 😉
wczoraj naliczylam 3 skurcze przez caly dzien..moze nie wezma mnie do tego szpitala 🤪 albo zle licze... 🤢

Milego dnia dziewuszki!

gosia nudanej wizyty!! 🙂

wanilia - moj maz codziennie pyta kiedy bede miala juz mleko 😁

• Mamusia
mi tez sie wydobywa taki przeźroczysty plyn;p i mąz sie smieje ze jeszcze troszke i smietanki do kawy nie trzeba bedzie kupowac.,... ale facetom to do smiechu jest... co do obiadu to tez mam ambitny plan.. gołąbki z mega wielkiej kapuchy ;D własnie ją sparzam ;DD wiec pol dnia mi zejdzie... a jeszcze nie mam cebulki wiec na spacer do biedronki sie musze kopsnąć:P

• Mamusia
Guga sprawdziła i mleczna jeszcze nie jest 😁

DZIEWCZYNY.... 😲
zauważyłyście ze w hierachii misięcznej pniemy sie nieublagalnie w góre?
I pomyśleć ze w marcu załozyłam Grudniowkowy wątek 😜
Czas leci zaje....szybko..... 🤪

• Mamusia
guga napisał(a):
Guga sprawdziła i mleczna jeszcze nie jest 😁

:ohmy 😁ZIEWCZYNY.... 😲
zauważyłyście ze w hierachii misięcznej pniemy sie nieublagalnie w góre?
I pomyśleć ze w marcu załozyłam Grudniuwkowy wątek 😜
Czas leci zaje....szybko..... 🤪

tak, tak,
jak ja do was dolaczalam, to w miejscu gdzie teraz sa grudniowki, byly lipcowki, a teraz one juz wszystkie rozpakowane!! 🤪 ale cos mi sie wydaje ze przy tym lezeniu to czas troche zwolni...

• Mamusia
ojaaa, właśnie postanowiliśmy zrobić remont kuchni....skoro już wymieniamy meble. Więc będzie kucie kafli i syf nieziemski. Do tego wymiana okien w mieszkaniu,malowanie, przemeblowanie pokoju i wymiana drzwi wejściowych. Właścicielka zgodziła się zapłacić za remont, mąż będzie wykonawcą 😜 Więc czeka mnie ciężki miesiąc....A wczoraj architekt przywiózł pozwolenie na budowę więc wkrótce ruszamy 🤪
chloe czy na ropiejące oczy herbatka z rumianku wystarczy? bo myślałam że przejdzie ale jakoś nie chce i trze pies łapami te oczy więc chyba jej to przeszkadza 🤨

• Mamusia
wanilia napisał(a):
a jest coś bez recepty? bo jak sobie pomyślę o wizycie u weta...nigdy się nie udaje bez przynajmniej godzinnego czekania 😉 dodam że jedno oko czerwone się zrobiło

jak tylko 1 oko to trzeba bardzo dokladnie sprawdzic czy cos sie nie wbilo. Bez recepty to krople w sylu nie pomoze nie zaszkodzi. Jesli nic ie jest wbite to Dicortinef albo atecortin. Jesli cos jest to trzeba usunac i neomycyna albo gentamycyna lub tobrosopt, plus difadol. Wszystko na recepte niestety...

• Mamusia
dziewczyny mam sprawę nie wiem czy ktoś się zna co i jak zrobić ..
mam siostrę ma 19 lat i ma chłopaka który jest dilerem i ćpunem i co wyjdę na osiedle każdy mi opowiada jaki on lata napizgany a moja siostra okłamuje moją mamę i mowi jej ze on jest czysty..
moja siostra woli się z całą rodziną kłócić i być z fajfusem i napisałam do niego zeby go postraszyc wyslalam mu linka z telefonem zaufania na policje ze go zgłosze a on do mnie ze jak go zagonie to spotka mnie niespodzianka ..
a moja siostra po tym jak on jej naskarzyl powiedziala mi ze to nie jej sprawa i jak on chce mi cos zrobic i ma cos na mnie to moj problem

• Mamusia
pammat napisał(a):
dziewczyny mam sprawę nie wiem czy ktoś się zna co i jak zrobić ..
mam siostrę ma 19 lat i ma chłopaka który jest dilerem i ćpunem i co wyjdę na osiedle każdy mi opowiada jaki on lata napizgany a moja siostra okłamuje moją mamę i mowi jej ze on jest czysty..
moja siostra woli się z całą rodziną kłócić i być z fajfusem i napisałam do niego zeby go postraszyc wyslalam mu linka z telefonem zaufania na policje ze go zgłosze a on do mnie ze jak go zagonie to spotka mnie niespodzianka ..
a moja siostra po tym jak on jej naskarzyl powiedziala mi ze to nie jej sprawa i jak on chce mi cos zrobic i ma cos na mnie to moj problem

Nie jest to prosta sytuacja, ale musisz uwazac. Moze uda Ci sie jakos pogadac z siostra zeby przejrzala na oczy. Osobiscie nie zglaszalam bym tego na Policje (jeszcze, w szczegolnosci po tym jak napisalas tego smsa), niestety tacy ludzie nigdy nie pracuja sami. Pogadaj najpierw z siostra i z rodzicami, moze uda sie cos wypracowac. Straszenie takich ludzi nic nie daje...

• Mamusia
Cześć brzuszki 🙂
Ja skurczy żadnych nie mam, przynajmniej nie zauważyłam ani nie czuję, ale to chyba dobrze. Mlika też żadnego nie widać, ale te co mają to raczej powinny się cieszyć, bo gdzieś czytałam, że nie będzie później problemów z laktacją.
Ja dziś mam wizytę i już gacie pełne ze strachu 😉 muszę jeszcze odebrać wyniki - trzymajcie kciuki 🙂

• Mamusia
Pammat...

Rowniez mam 19 letnią siostre...na szczescie takiego towarzystwa nie ma....ale potrafie zrozumiec ze sie martwisz, chcesz pomoc i sama sie teraz boisz po takich tekstach Pana Chłopka ...
W Twojej ciążowej sytuacji jedna moja dobra rada jest taka ze pilnuj własnego nosa i dzidziusia a sprawę siostry zostaw mamie o ile mmoze cos na to poradzic...
Jest dorosla- a przynajmniej tak jej sie wydaje- i niech uczy sie na wlasnych gównach...
A fajfusowi powiedz ze masz w dupie co i z kim robi...

Ty myśl o sobie....teraz czas na bycie SAMOLUBEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
boli mnie to że każdy jest bez radny ... mój mi mówi że nie mam się wtrącać tak samo
mówisz Samolubem ? no dobra spróbuję ..
i tak zostaję tu do soboty więc przeżyję chyba
wiem że nie dam rady sama tego ogarnąć więc będę musiała zostawić tą sprawę w spokoju chociaż serce mnie boli że ona woli go niż rodzinę...