Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Czesc zapewne lezakuje inne cos swietuja a jeszcze inne wakacjuja 😉

Hellow brzuszki

Guga odsypiac próbuje zawalana 10 z kolei nockę 😮 🤢

Pogoda piekan ale co z tego jak i tak sofa i tv... na lezakowanie za goraco na plaze nie moge ech... odliczam dni do powrotu męża .... 31...30... 🤢 🤢 🤢 🤢

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
I mam pytanko, od którego m-ca zaczyna się 7 m-c? i III trymestr?

Zapozyczone z innego forum

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

• Mamusia
guga napisał(a):
beata26 napisał(a):

Hellow brzuszki

Pogoda piekan ale co z tego jak i tak sofa i tv... na lezakowanie za goraco na plaze nie moge ech... odliczam dni do powrotu męża .... 31...30... 🤢 🤢 🤢 🤢

Gugus u Ciebie chociaz pogoda dopisuje, bo u mnie koszmar. Szaro, deszczowo, ponuro. W tym roku wlasciwie lata nie bylo a juz teraz z klonu, ktory mam w ogrodzie pospadalo tyle lisci, ze za miesiac to bedzie stal bidulek golusienki. Czas szybko leci kochana i juz niedlugo maz bedzie przy Was. 🙂

• Mamusia
guga napisał(a):
beata26 napisał(a):

Hellow brzuszki

Guga rob wszytko, zeby przetrawac 🙂 czytaj, ogladaj filmy, serfuj po necie, ucz sie obcego jezyka, rysuj, maluj, szydelkuj.... bylebys byla zajeta i miala poczucie, ze nie jes to czas stracony. 😘 😘

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
No to kurcze wkraczam w 7 m-c..... szooookkkk.... 😲 zaczynam sie bojać porodu... 😮

Nadia to chyba dotyczy wszystkich nas 🙂 Ja myslalam, ze im blizej porodu tym bede bardziej dzielna a tu nic 🤢 Ale ja chyba bardziej obawiam sie stanu po porodzie, tego calego dochodzenia do siebie, gojenia, ran bbrryyyyy 😮

• Mamusia
Nie wiem czy to juz kiedys czytalyscie. Mnie to zawsze wzruszalo, a teraz szczegolnie

Rozmowa Dziecka z Bogiem

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".

• Mamusia
a u nas od wczoraj trwa WINOBRANIE 🙂)) dnie Zielonej Góry... przez tydzien koncerty i kiermasz... wczoraj bylam z mezem na Lady Pank..... pochodzilismy troszke ... ci co moga wypili winko 😜 a ci co nie moga musieli obejśc sie tymbarkiem jabłko-mięta:P no i dzis zlądowalismy do domku bo nocowalismy u rodziców...
novaM filmik super ehheeh czekamy na fotencje 🙂))

• Mamusia
pammat napisał(a):
coquelicot pewnie że zamoczyłam nóżki zimna woda ale brzegiem sobie szliśmy i było super dzisiaj gorąco więc może z godzinkę byłam na plaży bo za mocne słońce ale mówię ci było fajnie 🙂

To ciesze sie, ze sie Wam podobalo 🙂 Coreczka pewnie tez zadowolona 😉

• Mamusia
Dzień leniwy, ale owocny... zrobiłam sobie SPA taka opcja ful ( oczywiście w miarę możliwości ) i teraz człowiek się taki cudowny i pachnący położy, ale czy usnę... spałam dziś do oporu i jeszcze drzemka popołudniowa 😜
Pammat super, że wypadzik się udał 🙂
Mój już wrócił z pracy... to DOBRANOC 😘

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Dzień dobry brzuszki!
Rubi jak się czujesz? Teraz ja chora, może przez ten pęcherz osłabiona jestem i coś złapałam, straszny ból gardła, jak na anginę, katar, ból głowy i kaszel... masakra... brałaś jakieś leki? pewnie nic nie można.... tylko naturalnie? ochh... jak nie urok to sraczka...

ja walnełam sobie pół czosnku do tego herbaty z miodem i cytryna i to postawiło mnie na nogi teraz jest dużo lepiej mam jeszcze tylko katar

• Mamusia
rubi napisał(a):
lekow nie brałam ale się pilnuje bo w tamtym roku nie doleczyłam grypy i złapałam zapalenie opłucnej więc do stałam serie zastrzyków w dupkę wolałabym tego nie powtarzać dobranoc brzuszki

Ojj kochana to pilnuj się, pilnuj bo to nic przyjemnego ani dla Ciebie ani dla maluszka 😞