Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzieńdoberek 🙂
A ja mam dziś podły dzień... nić kompletnie mi się nie chce 😮 Cyba się położę z powrotem 😮
Umyłam włosy i siedzę z tym turbanem na głowie i wszystko mnie przerasta... czesanie, suszenie, prostowanie, wstawiłam pranie w zmywarce... ciekawe kto powyciąga naczynia, na śniadanie owsianka z miodem, bo nie mam siły się zebrać po bułeczki... i teraz wyrzuty sumienia... miód=cukier... wczoraj kupiłam glukometr, którego oczekuję. Przeczytałam gdzieś, że przy cukrzycy częste oddawanie moczu, a chyba tylko ja i Holi sikamy jak krowy... pragnienie - ja nawet w nocy wypijam 0,5 litra żywca ( wody znaczy się ) I chyba dlatego w głowie mam taki bajzel ( na głowie zresztą też ) od tego myślenia...
Nadia cieszę się, że wszystko u Was ok i gratuluję dziewczynki... ale Was przetrzymała 😉
Weronika coś Ty z tym chłopem zrobiła... oczywiście pozytywnie, trzymam kciuki, żeby tak pozostało 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rita napisał(a):
cześć brzuszki 🙂
widze że od wczorajszego wieczora same dobre wiadomości jupiiii 🙃
witam kolejną księżniczkę i gratuluje mamusi 🙂

a ja wczoraj troszeczkę pocierpiałam: moja mała zawsze mocno kopała a ja chudzina to wiadomo ;/ wczoraj w jednym momencie poczułam taki bardzo bolesny kopniak-inny niz wszystkie,jak by cała fikołka zrobiła aż mi łzy z bólu poleciały i od tego momentu kopie inaczej wyżej i bardziej boleśnia dla mnie,czasami od razu wstaje żeby przestała bo boli- czy to może oznaczać że sie wczoraj obróciła główką w dół??????? czułyście coś podobnego?

tak ja mialam identycznie... tak mnie mały walnął ze łzy mi pociekły... a zrobil to z taka siła ze na łóżku podskoczylam i ałaaa ze az mąz sie zapytał czy wszystko ok... pozniej byla seria kopniakow u góry... takjak by sie układał i cisza.... i pozniej na usg lekarz potwierdzil ze on juz glowa w dol... ale ostatnio znowu czuje go tylko dołem... czkawka 5 razy dziennie dołem kopniaki dołem... i mam nadzieje ze on nie siedzi znowu na tyłku... bo lekarz powiedzial ze do 32 to on moze z 5 razy poze zmienic,,,,
ale mnie dzis glowa boli.... mam nadzieje ze to nie powrot moich migren... masakra....

• Mamusia
meliska napisał(a):
Dzieńdoberek 🙂
A ja mam dziś podły dzień... nić kompletnie mi się nie chce 😮 Cyba się położę z powrotem 😮
Umyłam włosy i siedzę z tym turbanem na głowie i wszystko mnie przerasta... czesanie, suszenie, prostowanie, wstawiłam pranie w zmywarce... ciekawe kto powyciąga naczynia, na śniadanie owsianka z miodem, bo nie mam siły się zebrać po bułeczki... i teraz wyrzuty sumienia... miód=cukier... wczoraj kupiłam glukometr, którego oczekuję. Przeczytałam gdzieś, że przy cukrzycy częste oddawanie moczu, a chyba tylko ja i Holi sikamy jak krowy... pragnienie - ja nawet w nocy wypijam 0,5 litra żywca ( wody znaczy się ) I chyba dlatego w głowie mam taki bajzel ( na głowie zresztą też ) od tego myślenia...
Nadia cieszę się, że wszystko u Was ok i gratuluję dziewczynki... ale Was przetrzymała 😉
Weronika coś Ty z tym chłopem zrobiła... oczywiście pozytywnie, trzymam kciuki, żeby tak pozostało 🙂

meliska ja nie mam cikrzycy a tez wstaje co godzine i pije i sikam... dzis w nocy garnek kompotu wypiłam... wiec to chyba tyczy sie ogolnie kobiet w ciazy bo robilam badania z pecherzem ok.... i pytalam lekarza a on mowil ze niektore kobiety tak maja,... a jeszcze jak dziecko naciska na pecherz to porpdstu czujnie w nocy wstaja,.... ida sieku a jak juz wstana to chce sie pic,,, napijesz sie i znowu masz czym sikac;p

• Mamusia
meliska napisał(a):
Dzieńdoberek 🙂

no co ty, miod jest zdrowy!
ja np sikam jak kot, nie wiem czy to tak samo jak krowa, ale u mnie to jest ze 2-3 razy na noc 🙂

heja heja ja już w domku ech cudownie kupilSmy mikrofale i cyfrowy Polsat no wstąpiliśmy do dziecięcego i kupiłam takie welurowy pajacyk z kotkiem piękny haha Pan Maz do rady przyłóż aż niewiarygodne

• Mamusia
Czesc Brzuchatki!
Dopiero wstalam, zjadlam sniadanie i ide pod prysznic.
Wczoraj mialam koszmarny dzien 😮 Rano wszystko ok, male zakupy itd, ale moje wyjscie na poszukiwanie lekarza ogolnego to jakies nieporozumienie. W internecie poszukalam dwie lekarki i pod te adresy sie chcialam udac, uprzednio sprawdzajac na mapie jak tam sie dostac. Do pierwszej trafilam bez problemu, coz z tego, skoro ona juz pacjentow nie bierze. A potem popieprzylo mi sie cos w glowie i poszlam w innym kierunku niz mialam. Lazlam pod wielka gore, az chyba po jakis3 km zorientowalam sie, ze cos nie tak. Zawrocilam, ale nie do puntku wyjscia. Kirowalam sie tablicami "Clermont-Fd Centre" - szlam, szlam, szlam.... starcilam rachube gdzie ja jestem w ogole. I tak od wyjscia z domu poltorej godziny marszu 😲 Dla mnie to nic, bo lubie chodzic, ale lzy zaczely mi w oczach stawac na mysl, ze torturuje tym swoje dziecko, bo przeiez na pewno juz za moment bedzie ta ulica. Trafilam, ale nikogo nie zastalam. Zrobilam ogromniaste kolo!!! I cala zrezygnowana wrocilam do domu na 20 minut, aby zaraz wyjsc, bo juz byl czas na szkole rodzenia.
W szkole na szczescie zaczelismy praktyke, potorej godziny relaksu, odlotu i swiadomego oddychnia 🙂
Wieczorem bylam martwa.

• Mamusia
Dzięki za pocieszenie 🙂 na ja to co godzinę na baczność, a czasem i z 10 razy wstaję. Ja miałam ten cukier lekko podwyższony i kazała mi kontrolować słodycze, ale jak tu kontrolować jak on wszędzie siedzi - białe pieczywo, biała mąka... i co z tego, że nie zjem batonika jak zjem chleb z masłem 🤢 Krzywą mam powtórzyć w 32 tygodniu, ale nie chcę do tego czasu szkodzić maleństwu.
Włosy zrobiłam - wyglądam lepiej... szkoda, że się tak nie czuję 😞

• Mamusia
Meliska nic sie nie martw. Poszukaj sobie troche w internecie na temat diety, albo doradz sie Holi, moze ona ma jakies pomysly. A dzis masz pewnie taki rozbity dzien, zawsze moze sie taki zdarzyc, a moze po poludniu bedziesz sie smiala 🙂
Rita moze faktycznie twoje malenstwo ulozylo sie jak trzeba 😆 Moja malutka wczoraj sie tak wiercila, ze mialam wrazenie, ze mam jakies trzy wielkie bule w brzuchu, ktore nieustannie sie przemieszczaja. A tez jestem ciekawa jak jej ulozenie, ale tego dowiem sie dopiero 11 pazdziernika.
Jaka u Was pogoda pogoda dziewczyny? Dzis nosa nie wytknelam jeszcze, ale wczoraj kiedy to sobie spacerowalam po miescie 😉 marzylam o plazy, upal i slonce!! Taki wrzesien lubie 😁

• Mamusia
chloe mam pytanie dzisiaj robił kupę stefanek i najpierw była normalna a po chwili miał rozwolnienie żółte i on był u fryzjera 3 dni temu jest ścięty na 0,25mm czyli przy samej skórze specjalnie żeby mu na zimę włosy urosły a on się co chwilę trzęsie jest mu zimno czy coś mu dolega bo ja już nie wiem 😮

• Mamusia
pammat napisał(a):
chloe mam pytanie dzisiaj robił kupę stefanek i najpierw była normalna a po chwili miał rozwolnienie żółte i on był u fryzjera 3 dni temu jest ścięty na 0,25mm czyli przy samej skórze specjalnie żeby mu na zimę włosy urosły a on się co chwilę trzęsie jest mu zimno czy coś mu dolega bo ja już nie wiem 😮

mysle ze powinnas kontynuowac ten antybiotyk ktory mu podalas,bo 1 tabletka to pomoze chwilowo i wszystko nawroci. jesli potrafisz to zmierz mu temperature. jaki masz ten antybiotyk?
ewentualniem jesli nie wymiotuje i nie ma krwi w kale to mozesz podac mu nifuroksazyd przez 5 dni. ale jesli nie bedzie poprawy na drugi dzien to musisz z nim pojsc na wizyte.

• Mamusia
Dzien Dobry Dziewuszki 🙂
Nadia gratulacje dziewczynki 🙂 Moj maz wlasnie maluje okna i dzrzwi w pokoju malutkiej a w czwartek przyjezdza wujek i beda klasc tapety. Ja zaraz zaczne przygotowywac obiad i sprzatne troche. Wczoraj mialam mala powtorke z rozrywki mianowicie: upieklam ciastka z budyniem i z lakomstwa zjadlam 4 do tego nawpychalam sie orzechow i chyba mi to wszystko stanelo na zoladku bo jak pobieglam do ubikacji to myslalam ze eksploduje. Zoladek niewytrzymał rajdu do kibelka i musialam czyscic sciane 🤢
Holi ja w nocy tez mam twardy brzuch ale mysle, ze to od moczu w pecherzu, bo jak pojde siku to za chwile znowu normalny jest a potem jak znowu wstaje to znowu jest twardy i tak w kolko 😉

• Mamusia
A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny my już po wizycie jak mnie dzisiaj przebadał to myślałam że moja stopa się odmachnie zaraz 😁
więc w ciągu 4 tygodni przytyłam 2,5kg mam już 10kg na plusie 😮 ja pitole... ale niby po mnie nie widać inni twierdzą 😁
mała jest cała i zdrowa nadal leży wzdłuż brzucha 🙂 mogę pić magnez ten rozpuszczalny i mam dobre wyniki moczu i morfologi i mam leciutkie zapalenie ale to mi jeszcze z kiedyś zostało 6 tabletek nystatyny więc mam je dokończyć 🙂 następna wizyta 18 października za 22 dni 🙂
nadia85 gratuluję udanej wizyty i super że następna księżniczka jest z nami 🙂

• Mamusia
meliska a może w naszych stronach coś z ciśnieniem nie tak bo ja tez mam dzień do d... zupełnie 😉 Zbieram się chyba do miasta, widziałam że w lumpku pięknie uzupełnili wieszaki dziecięce. A i nawet z tym wiąże sie dylemat bo postanowiłam w paźdz kupić sporo drobiazgów dla córki które pewnie po zsumowaniu będą swoje kosztować i nie pwinnam wydawać pieniędzy. A ten lumpik drogi jest, za to ciuszki mozna trafić piękne. A co tam, idę!
Rita ja też czułam jak się moja gwiazda obraca, przynajmniej tak mi się wydaje. Ostatnio słabiej czuje ruchy, jakby były skierowane do środka. Ale może to i dobrze jak tak czytam o tych Waszych bolesbych kopniakach....
guga jak kostka?
nadia gratuluje babeczki 🤪 Masa rzeczywiście imponująca ale moja ważyła 1450g dwa tyg temu więc nie wiadomo jak teraz 😉

• Mamusia
Witaam brzuchole...
Nadia - gratuluje dużej księżniczki 🙂

Pammat - super wiesci 🙂

Kapusta i ocet pomogły...kostka jest troszke spuchnięta ale moge chodzić... nie jest tak tragicznie jak myślałam uffffffffffffffff

Ja dzisiaj w nocy nie spałam prawie wcale...i przez moje krecenie i przewracanie sie mała też nie... wiec teraz kanapowo... choc przyznam , ze mnie swedzi zeby coś porobic 🙃