Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 🙂 bliźniaki miło że już z nami jesteście z powrotem 🙂 u mnie weekend średni aczkolwiek w ndz zrobiłam gofry w mojej nowej gofrownicy z bitą śmietaną i sosem czekoladowym 🤪 wypas totalny!! a po 16 byłam na BABY SHOWER u koleżanki co ma termin na 5 listopada.oczywiście też będzie miala dziewczynkę 🙂 ostatnio same dziewczynki się rodzą 😮 Lilka na razie,jej mama powiedziała że jak się urodzi to jeszcze zdanie może zmienić,jak się odwidzi 🙂 oczywiście były różowe baloniki,różowe piórka i nawet piękny biały tort, na którym z lukru uklejony był różowy wózek i mały bobas ze smokiem w buzi 🤪 na prawdę szał!! koleżanka sama go zrobiła a dziewczyna ma taki talent do malowania,klejenia i w ogóle,że powiedziałybyście -tort kupiony.uśmiałam się prawie do łez!! był konkurs jaki to batonik. pampers do którego włożyła batonik a później do mikrofali.wyobraźcie sobie jak wyglądał 🤪 WIELKIE KUPSKO!!kazała nam próbować i powiedzieć jaki to baton.śmiech niesamowity!! 🤪 bardzo miło było trochę w innym towarzystwie posiedzieć dla odmiany 🙂ach...jeszcze były takie śliczne muffinki do kompletu do tortu z białym lukrem i wyklejonym smoczkiem różowym 🙂na wynos się dostawało 🙂

• Mamusia
Guga - i aaaa widziałam temat teściów i cudownej rodziny się pojawił. Nie wiem dlaczego, ale tez odnoszę wrażenie, że coraz większa agresja we mnie rośnie, jeśli chodzi o temat świąt i odwiedzania dziecka po porodzie ! My-śle o tym często i bierze mnie złość, że moi najbliżsi nie rozumieją faktu, że mam termin na wigilie, a wszyscy chcą przyjechać. Oni są bez serca albo bez mózgu !
Guga ciesze się razem z tobą, że mąż wrócił. Przerabiam rozłąkę z moim przez 1,5 roku i podziwiam teraz Was, że dajecie rady. Jednak życie takie właśnie jest !
Rita mam termin na 24 grudnia i będzie tak cz tak Adaś ! Uwielbiam to imię! A co do obchodzenia urodzin, masz racje, że to zależy od rodziców jak oni będą ze swoim dzieckiem je obchodzić , więc myślę ,że go nie skrzywdzę i będę je robić wcześniej po prostu 😆 !
Agami, witam Cię po powrocie ze szpitala. Teraz się oszczędzaj i wypoczywaj na maxa! 🙂
Aaaaaa gratuluje wizyty i tego że Maciuś taki duży chłopczyk !
Beatko, widzę że wszystko się unormowało, a Ty odetchnęłaś nareszcie ! Oby tak dalej i spokojnie do końca Wam się układało !
Bliźniaki dobrze, że się odezwałyście ! Wszystkie pewnie jak jeden mąż mamy takie same obawy jak Ty ! Trzeba się nastawić, że instynkt się w nas obudzi i sobie poradzimy 🙂
Katja, Ty również się oszczędzaj siedź w łóżeczku dzisiaj, albo najlepiej tyle odpoczywaj ile Ci każą. Trochę mnie nastraszyłaś tymi objawami i krwawieniem, na szczęście Ci przeszło 🙂 i zbadali przynajmniej dzidzie jak należy ! Tym się trzeba cieszyć, że wszystko u niej w brzuszku w porządku ! 😆
Nova jestem z Tobą sercem ! Myślę, że musi się poukładać i w końcu znajdziesz kogoś, kto Cie doceni. Na razie taki okres przyszedł, że ciężko Ci bardzo, ale trzymam kciuki żeby to się jak najszybciej zmieniło !

• Mamusia
Gosiu przykro mi z powodu babci 😞
co do Adama to macie racje dziewczyny -w porównaniu do Was te 2 tyg to pryszcz więc nie bede sie tym przejmować 🙂
a ja witam sie po raz drugi dzisiaj bo przysnęłam przy laptopie jak rano pisałam i dopiero teraz telefon mnie obudził hehe

witam w poniedziałek po weekendzie!!! ja wstałam rano śniadanko potem trochę ogarnięcie mieszkania pranko!!! Upiekłam ciasteczka dietetyczne dla diabetyków z otrębami fajne wyszły ale wiadomo że 5 zjeść nie mogę góra 2 szt!!! Potem pojechałam na tanią odzież z siostrą i z mamą i fajnie bo kupiłam bluzę koszulę dzinsową i kurteczkę dla mojego bobaska i dla siebie płaszczyk na jesień żeby brzuszek schować i się zapiąć!!!! Teraz zrobiłam obiadek i czekam na męża

• Mamusia
Witajcie Brzuszki, moze zaraz Was poczytam, ale to jak starczy mi sil.

Mam nadzieje, ze to wlasnie ta noc byla ta najgorsza i gorzej juz nie bedzie. Niestety nie doswiadczylam dzis nic takiego jak sen, a jesli juz to bylo to chwilowe. Bezsenna noc sponsorwala dzis KOMARZYCA, ktora zginela w koncu z rak mojego meza.
1.30 - decyzja -idziemy spac. Tysiac pozycji przybranych, wypad raz i drugi do toalety, wypad na mleko, bo zdaje sie, ze mialam to cos co zowie sie zgaga... I chyba w koncu przysnelam, nie wiem ile to moglo trwac? Jendak pojawiala sie ONA ze swoim BZZZYYYYYY! I tu nastapil koniec!!!!!! Sen zginal, maz pochrapywal - zero szans na sen!!! W pewnym momencie sprawdzilam godzine -> 7.00 🤪 W glowietysiac mysli... lezalam do 9.00 i wstalam - prysznic, sniadnie, joga... Potem wstal maz do pracy, a mnie sie zrobilo niedobrze i jak zawsze w historiach z bezsennoscia poplakalam sie...
Nie wiem, ale cos tu nie gra. Pospalam teraz dwie godziny, zjadlam cos i chyba dalej ide spac, b inaczej w szkole rodzenia dzis usne i w ogole nie bede miala sil, zeby tam dotrzec.

• Mamusia
Coquelicot współczuje Ci tej nocy ;/ to musiało być okropne!
przypomniałaś mi jak kiedyś komary nie dawały mi spać i tez się popłakałam i wściekła wykrzyczałam że jak dla mnie to wszystko co bzyka nie powinno istniec a mój Adam na to: kobieto jeszcze się nie chajtnęłaś a już wdową chcesz zostać 😉??? hehe rozbawił mnie wtedy a potem powybijał te paskudztwa 🙂

• Mamusia
Rita napisał(a):
przypomniałaś mi jak kiedyś komary nie dawały mi spać i tez się popłakałam i wściekła wykrzyczałam że jak dla mnie to wszystko co bzyka nie powinno istniec a mój Adam na to: kobieto jeszcze się nie chajtnęłaś a już wdową chcesz zostać 😉??? hehe rozbawił mnie wtedy a potem powybijał te paskudztwa 🙂

dobry tekst Twojego Adama 😁

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot biedna Ty, to na pewno była ta najgorsza noc. teraz może być tylko lepiej 🙂

Licze na to Aga, bo na prawde nie jest mi do smiechu. Nic mnie nie boli, pecherz nie meczy, Mala tez jak sie rusza to mi nie przeszkadza, kazdego wieczora chce mi sie spac, a potem...WIELKIE NIC. Tylko, ze dzis to bylo przegiecie!!!
A z jakiej okazji Twoj tata ma dzis wystapienie w radiu Aga? 😆

Ciesze sie, ze u Blizniakow wszystko dobrze, ze w koncu jakis poscik sie pojawil 🙂
A co do tych lekow, to ja w tej mojej wariacji nocnej, mialam wczoraj bardzo dziwne przezycie 😮 Nawet trudno mi to ubrac w slowa... Probojac usnac, wkradlo sie we mnie takie silne i realistycznie wyobrazenie, ze cos zaczyna sie dziac, ze wody mi odzeszly - sparalizoawalo mnie 🤢 I strasznie sie przestraszylam, ze bede tak przerazona jakimi kolwiek oznakami porodu, ze nie bede w stanie sie ruszyc!

A temat rozstan z mezem to dla mnie przeszla codziennosc. Tak teraz podliczylam, ze od momentu poznania sie czyli 5 lat temu, razem spedzilismy jakies 14 - 15 miesiecy! Reszta to byla rozlaka 😮 Takze dziewczyny glowa do gory 🙂

• Mamusia
Rita napisał(a):

Hahhaa 😁 😁 😁 dobre Rita.

• Mamusia
Rita napisał(a):
no oby Holi 🙂 bo u mnie jak do tego 7 miesiąca czas zapierdzielał jak oszalały to teraz jak juz widze te wszystkie rzeczy dla małej jak by stanął w miejscu ;/

zleci ten czas szybko 🙂

a co do lęków, to ja też zaczynam się bać jak sobie poradzimy z takim maluszkiem, jak tu wykąpać takie maleństwo, żeby krzywdy mu nie zrobić etc

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):

A z jakiej okazji Twoj tata ma dzis wystapienie w radiu Aga? 😆

z racji, że tata jest u nas wójtem. a moja gmina jest gminą uzdrowiskową, w której ostatnio dużo się dzieje, nowe inwestycje etc to o tym opowiadał 🙂

No to super 😆 Gratulacje dla taty, za to ze jest o czym opowiadac i ze wystapienie medialne mu sie trafilo.
Ja tez sie obawiam jak mi pojdzie opieka nad maluszkiem. Coraz czesciej ogladam jakies filmiki, jak podnosic, jak nosic, jak kapc... A mnie niekt nie pomoze, no chyba ze polozna 🤨

• Mamusia
mnie siostra zawsze pociesza że w momencie narodzin dzidziusia samoczynnie nagle wiesz co masz robić i tego sie trzymam 🙂
a swoją drogą dzieci w brzuchach przyjmuja takie pozycje,tak sie wyginają i nic im nie jest a jak sie rodza to każdy sie boi dotknąć że coś sie im zrobi hehe dziwne to 🙂

• Mamusia
ej,dziewczyny.nie martwcie się.poród wiadomo,że u każdej z nas będzie inny ale jak juz dostaniecie dzieciątka w swoje ręce to rzadko się zdarza żeby mama nie wiedziała co zrobić 😉 do wszystkiego na spokojnie i najlepiej miec przygotowane przybory,czy to kąpielowe czy pieluszki i chusteczki do przewijania.swoje własne dziecko,to nie lalka w szkole rodzenia czy dziecko koleżanki 🙂 swoje dziecko jak się weźmie na ręce to jest taki skrawek nieba, który łapiesz i za nic w świecie nie wypuścisz 🙂 dobrze jest sobie poczytać na temat przewijania i tych innych rzeczy,żeby mieć o tym pojęcie ale zobaczycie,ze nie taki diabeł straszny 😉