Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry brzucholki 🙂
Witam Was po długiej nieobecności... spędziłam "miły" weekend w szpitalu 😞 w piątek rano obudziłam się i nie czułam ruchów małej i na dodatek uświadomiłam sobie, że nie czułam ich też wieczorem 😞 zapłakana i zasmarkana pojechałam do szpitala... i jak tam usłyszałam serduszko to nawet nie wiecie jak mi ulżyło 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziecko wbrew pozorom nie jest takie delikatne jak nam sie wydaje... Jak przezywa przejscie przez maly otwor miedzy nogami i nic mu nie jest to nic go potem nie rusza hehe 😉
Nie bojcie sie na pewno dziecku krzywdy nie zrobicie i cala pielegnacja, opieka i wszystko inne przyjdzie samo 🙂
Ale strach i obawy to normalna rzecz, bez nich nie myslalybysmy trzezwo 🙂
łatwo mi tak pisac, bo to moje drugie dziecko, no ale samo zobaczycie, ze to nic strasznego.
Ja sie bardziej obawialam czy moj maz mu krzywdy nie zrobil, ale to tez bylo bezpodstawne myslenie 😆 Teraz wiem, ze rodzic wlasnemu dziecku nic nie zrobi, a wrecz przeciwnie bedzie robil za duzo, zeby mu nic nie brakowalo 😆

Meliska mówisz że poleżałaś w szpitalu no jej jak się martwiłaś to dobrze że poszłaś!!! dobrze że już w domku jesteś jestem ciekawa dlaczego ci cukrzycy nie skontrolowali bo u mnie od razu pytali!!!
ULKA na szczęście już w domku jesteś bo leżeć w szpitalu masakra!!!! Odoczywaj skoro ci nie mówili ile ma szyjka sądzę że nie jest jeszcze tak źle bo jak by było to byś do domu nie wróciła

• Mamusia
Holi ja czułam się tam ogólnie niepotrzebna 😉 codziennie robili mi ktg i dostawałam... UWAGA!!!... rutinoscorbin 😜 ja już w sobotę chciałam wychodzić, ale lekarz powiedział, że na własne żądanie i później nie zwalać na lekarzy, więc siedziałam już cicho, wszystko to dla dzidzi 🙂 a cukrem moim się nie przejęli, widocznie to ja panikuję, dostałam tylko dietę cukrzycową i tak zazdrościłam dziewczyną, które dostawały normalne posiłki 😉

• Mamusia
dobrze dziewczyny ze juz wróciłyście !!!
musicie uważać na siebie i z tego co opowaidacie to naprawde nie ma co tylko trzeba sie wyluzowac i naprawde zwalac jak najwiecej obowiazkow z siebie....... troche mnie nastarszylyscie .......

czlowieczek zyje w takiej nieświadomości ........
ale nasze dzieciatka niech te pare tygodniu mieszkaja sobie spokojnie w nas 🙂

• Mamusia
ooo Ula,stracha nam napędziłaś! dobrze że w domu poleżysz to chociaż spokój ducha masz. prawdą jest ze człowiek w szpitalu jeszcze bardziej chory.miłe otoczenie nastrój Ci poprawi i jakoś przeleżysz do końca.mus to mus.teraz będziesz miała mnóstwo czasu zeby z nami gadać 😉 cieszymy się że wróciłaś cała i zdrowa 😁 a siniaki się zagoją 🙂

• Mamusia
Dziewczyny...
U mnie radośc prawie przez łzy.... 🤢
Mąż wrócił po 0200, poszlismy spac o 0430 a ja dostałam, regularnych - co 5 min - skurczów i to takich bolesnych... brzuch twrdy... panika w oczach... wziełam Buscopan i polozylam sie ze lzami w oczach nie mowiac nic biedakowi bo byl padniety po 30 godz w drodze...
Skurcze przeszly po ok 30 min ale miałąm juz poród przed oczyma... 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

Sram w gacie na samą myśl o czwartkowej wizycie, jade do Szczecina ze spakowaną torbą bo spodziewac sie chyba moge wszystkiego 🤢
szczegolnie jak teraz wiem co skurcze narozrabiały u Ulki

Ps . Ulka, Meliska, 3majcie sie

• Mamusia
|Ulka to teraz leż, odpoczywaj i nic nie rób. musisz wytrzymać do grudnia 🙂

Meliska lepiej spanikować niż potem żałować, że się nic nie zrobiło 🙂 i fajnie, że okazało się, że wszystko jest ok 🙂

Guga to miałaś koszmarną noc. może po prostu za dużo stresu, wrażeń. odpoczywaj, relaksuj się i wszystko na pewno będzie dobrze 😘

• Mamusia
Dziewczyny to teraz wszystkie odpoczywamy 🙂
Guga nic się nie martw, chyba za dużo emocji miałaś 😘
Te co mają leżeć niech leżą i stosujemy się do rad lekarzy - nie - dotykamy, masujemy, głaskamy brzuszka, bo to nasila skurcze
Ja nadrobiłam zaległości na necie, a teraz muszę odpocząć 😜

• Mamusia
wiecie co oglądam własnie na polsat cafe program o rodzicach którzy starali sie o dziecko a teraz żałują-jedna kobieta w 8 miesiącu ciąży powiedziała że nie wie po co sie starali bo teraz żałuje-dziecko bedzie spało w swoim pokoju bo z nimi śpią pies i kot i prędzej pozbędą sie dziecka niż zwierząt-no pazabijała bym tych ludzi -jak można wygadywac takie żeczy do tego w telewizji!!!!!!!!