Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Od rana wycinam i szykuje się na jutrzejsze zajęcia 🙂 do przedszkolaków 🙂 Zrobiłam takie piękne bukiety z liści i jeszcze z kasztanów duperelki 🙂 uwielbiam tak odpoczywać przy skrobaniu czegoś niepotrzebnego 🙂
Nastawiłam na obiadek i idę dorobić mięsko na danie drugie 🙂
Holi idę dzisiaj na 17 nastą, bo nie jedziemy z mężem mym wcześniej. musiałby na mnie biedak czekać a tak będzie miał o godzinę dłużej spania po nocce - muszę go oszczędzać, bo mi się wykończy ! 😁

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jestem po 😆

Maz dotarl z moja karta na czas... ale czy bylo trzeba sie spieszyc? Zamiast o 11.30, weszlam o 12.30 - no coz poczytalam gazete.
Szyjka zwracie sie trzyma i ma 4cm! Ciesze sie ogromnie, bo jak czasami mi malutka tapnie na lono to mam wrazenie, ze tam juz wszystko otwarte i tylko rodzic.
Nasza Kitka, Kiciusia - z racji braku decyzji o imieniu tak ja nazywamy 😁 wisi juz glowa do dolu 🙃 plecki ma podobno z prawej strony - musiala sie przekrecic, bo przeciez ja tam nogi czulam 😁 Wazy 2100 😆 🙂 Na pierwszym USG ginekolog zachwycala sie nad karkiem a dzis na sercem i szczegolnie aorta 🙂 No fajna jest, slodka 😘

• Mamusia
pammat napisał(a):
coquelicot no to super że jesteś zadowolona i malutka jest cała i zdrowa 🙂 gratuluję udanej wizyty 😘

Dziekuje Pammat no ja jestem przeszczesliwa, w koncu nie widzialam jej od 26 lipca!
A Wam dziewczyny robi sie n iedobrze na usg? Dzis myslalam, ze nie wytrzymam pod koniec, jezdzila mi po brzuchu i jezdzila, az zaczelo byc mi niesmacznie 🤨 Malutka zreszta tez sie wiercila.

• Mamusia
coquelicot super, że same dobre wieści, że z Tobą i Malutką jest wszystko ok 🙂 🙂 🙂 bardzo się cieszę 😆

no ja jak byłam ostatnio to nie było mi niedobrze, tak normalnie. a mój Maciek się wiercił strasznie, ale on cały czas się wierci więc to nic nowego 😜 dzisiaj od rana kotłuje mi się w brzuchu tam i z powrotem 😉

coquelicot suoer wieści dobrze ze z malutka wszystko oki no już nie taką malutką bo waży sobie hehe!!!
Czyli tobie też tak czasem w pecherz walnie i wydaje ci sie jakby ci cos mialo zaraz wypasc bo moj maly mi tak robi i sie przestraszylam ja miałam tak pare razy czyli jest oki!!!
Ja obiadek juz zrobilam zjadlam zapiekanke dobra mi wyszla i na meza czekam o 15 bedzie!!!
potem ide na szkole rodzenia ciesze sie gosia ze bedziesz musze sie twojemu zdjeciu przygladnac i poznamy sie mysle juz w realu hehee

• Mamusia
holi32 napisał(a):
coquelicot suoer wieści dobrze ze z malutka wszystko oki no już nie taką malutką bo waży sobie hehe!!!
Czyli tobie też tak czasem w pecherz walnie i wydaje ci sie jakby ci cos mialo zaraz wypasc bo moj maly mi tak robi i sie przestraszylam ja miałam tak pare razy czyli jest oki!!!
Ja obiadek juz zrobilam zjadlam zapiekanke dobra mi wyszla i na meza czekam o 15 bedzie!!!
potem ide na szkole rodzenia ciesze sie gosia ze bedziesz musze sie twojemu zdjeciu przygladnac i poznamy sie mysle juz w realu hehee

czyli pierwsze dwie z nas poznają się w realu 🙂 fajnie 🙂

• Mamusia
aq ja wlasnie odebralam wypis ze szpitala i czytam... ze maluszek ma polozenie miednicowe... czyli wynika z tego ze byl glowa w dol ale sie przeturlał z powrotem do gory... poza tym w wynikach widze bialko w moczu 30 md/dl no i teraz do 20.10 czekam na wizyte co mi powie moj lekarz bo w zaleceniach mam kontrole u ginekologa....stan ogolny dobry....wiec czekam co mi powie o tym białku bo chyba go tam byc nie powinno ;/ no gratuluje tez udanych wizyt... i ze malenstwa takie duze,... moj w czwartek mial 1700 wiec nieduzo... w ciagu 2 tygdni przybrał tylko 150 gr to chyba mało no i ja stoje z waga w miejscu ciagle tylko 7 na plus ...

• Mamusia
a ja na plusie jestem 6,5 kg 🙂 i bardzo się z tego faktu cieszę 🙂 no i tak naprawdę poszło mi w brzuch i trochę w pupę 🙂 więc łatwiej będzie zrzucić 🙂 a ja po ciąży mam zamiar ważyć mniej niż przed 😜 bo miałam w planie odchudzanie, ale jak dowiedziałam się o ciąży to oczywiście odchudzanie spadło na czas po ciąży 🙂

Agami raczej białka w moczu nie może być ale skoro cię wypuścili do domku to nie ma chyba tak źle!!! No ja też jestem ciekawa ile waży mój mały chłopczyk!!!
Tak dziś się poznam z Gosią na pewno będzie fajnie!!! pozdrawiam

• Mamusia
no nic... widac tak jest ze moze byc w takiej ilosci wlasnie na necie znalazlam ze moze byc byle nie przekroczylo w ciazy 0,5 i trzeba wykluczyc sol i pic wiecej wody i duzo lezec na lewym boku dla poprawienia pracy tetnicy no i nerek....a co do ulozenia to moj sobie 2 tygodnie pobył głowka w dół i widac mu sie znudziło i wrocił posiedziec na tyłku... i co teraz??? mam nadzieje ze on jeszcze fiknie w druga strone.... bo jak nie to pewno cesarka...

• Mamusia
Agami ja po pierwszym badaniu moczu tez mialam bialko - nie wiem jak z tymi oznaczeniami, bo tu jakos tak podaja-> mialam 0,28 g/L na dopuszczalne 0,05-0,10. Potem mialam o,20 g/L a po powrocie z Polski zniknelo i juz nic nie mam.
Holi oj nie raz zdawalo mi sie, ze zaraz mi cos miedzy nogami sie pojawi 😉 😁
Blizniaki no doczekamy sie w koncu - srednio to juz tylko dwa miesiace 🙂
aaagaaa napisał(a):
czyli pierwsze dwie z nas poznają się w realu 🙂 fajnie 🙂

Moze kiedys uda sie jakies spotkanie Grudniowek zorganizowac... gdzies w polowie drogi tak dla wszystkich 😁

• Mamusia
coquelicot ja na usg zawsze się normalnie czuje 🙂 szczególnie jak zaprasza mnie na wizytę do szpitala wtedy robi mi usg w 3d i 4d przez 10/15 minut ale czasem za mocno ciśnie mnie
Agami tak jak dziewczyny mówią białka w moczu być nie powinno..
Ja mam teraz wizytę 18 października i jestem ciekawa czy mała się w końcu obróciła główką w dół czy nadal leży jak hrabina wzdłuż całego brzucha 🤨 zobaczymy 🙂
Zostało mi dokładnie 60 dni do poznania mojej księżniczki.. ☺️

• Mamusia
no jeszcze troszkę i zaczniemy witać nasze grudniowe bobaski 🙂
a swoja drogą ciekawe czy u którejś przytrafi się pomyłka co do płci bobaska-niby teraz lekarze maja taki sprzęt i płeć na 100% przepowiadają a córka naszego szefa chodziła prywatnie do nejlepszych lekarzy w Hamburgu i miał byc 100% chłopak a urodziła się dziewczynka hehehe

• Mamusia
Rita napisał(a):
no jeszcze troszkę i zaczniemy witać nasze grudniowe bobaski 🙂
a swoja drogą ciekawe czy u którejś przytrafi się pomyłka co do płci bobaska-niby teraz lekarze maja taki sprzęt i płeć na 100% przepowiadają a córka naszego szefa chodziła prywatnie do nejlepszych lekarzy w Hamburgu i miał byc 100% chłopak a urodziła się dziewczynka hehehe

Wiesz Rita mnie dzis ginekolog zapytala czy wiemy jaka jest plec. Odpowiedzialam, ze tak, po czym dodadalam, ze stwierdzilysmy, ze to najprawdopodobniej dziewczynka. no i tak teraz mysle, ze ona nie albo nie szukala, albo znalazla potwierdzenie i nic nie powiedziala. 😮 😁 No mam nadzieje, ze ta dziewczynka 😁