Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wanilia witaj w domu, super, ze wszystko dobrze 😆
Guga swietnie, ze nie zostawili Cie na oddziale czyli znaczy, ze nie jest zle 😆
Ja zjadlam na obiad rybke i ziemniaczki. Pycha było 🙂
Bylismy na zakupach i kupilismy "dojarke" do mleka, dwa kartony pampersow po promocji, pakiet 10 body z dlugim rekawkiem i podgrzewacz do butelek i sloiczkow z przejsciowka do auta. Takze jestem zadowolona. No i wczoraj wypralam kolderke dla Malutkiej bo dostalam od kolezanki i przyznam ze balam sie koldre prac w pralce, ale na szczescie nic sie nie stalo 😆

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Fajnie slyszec dziewczyny, ze szpitale oferuja dobre warunki 🙂 Ja moj zwiedze w poniedzialek, ogolnie z zewnatrz i na parterze robi wrazenie - tak sie prezentuje http://www.chu-clermontferrand.fr/Internet/Pages/Nos%20H%C3%B4pitaux/Chu%20Estaing/Default.aspx

Ladnie sie prezentuje twok szpital, a moj wyglada tak:szpital

• Mamusia
dorianna napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Fajnie slyszec dziewczyny, ze szpitale oferuja dobre warunki 🙂 Ja moj zwiedze w poniedzialek, ogolnie z zewnatrz i na parterze robi wrazenie - tak sie prezentuje http://www.chu-clermontferrand.fr/Internet/Pages/Nos%20H%C3%B4pitaux/Chu%20Estaing/Default.aspx

Kurcze dorianna na zdjeciu z lotu ptaka wyglada na ogromniasty ten szpital. Widac, ze chyba dosc nowoczesny. Szczesciara 🙂
Meliska gratuluje udanej wizyty, ze z corka wszystko dobrze 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
dorianna napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Kurcze dorianna na zdjeciu z lotu ptaka wyglada na ogromniasty ten szpital. Widac, ze chyba dosc nowoczesny. Szczesciara 🙂
Meliska gratuluje udanej wizyty, ze z corka wszystko dobrze 🙂

Jest naprawde ogromny i chyba ma tylko 10 lat, ciagle sie rozbudowuje i maja nowoczesny sprzet, takze dlatego chce tam rodzic, bo wiem ze bedziemy mieli najlepsza opieke 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂

Ale dzisiaj się u Was działo 🤪

Guga fajnie, że jednak wróciłaś do nas i do męża do domku 🙂 No i na swoje miejsce oczywiście...kanapę rzecz jasna 🙂

Wanilia super, że ten pobyt przekonał Cię co do porodu 😉

Asia & Pammat - język mi nie powiem gdzie uciekł jak zobaczyłam Wasze fotki 🙂

Meliska córeczka zaraz 2 kg zaliczy extra 🙂

Ula małżon pewnie zrozumie, że samymi życzeniami go obrzucisz...bo przecież masz się nie ruszać z kanapy 🤪

Echhh...tak wiele przeczytałam, że mi się wszystko już mylić zaczyna heh 🙂
Przepraszam jeśli zapomniałam o jakimś jeszcze ważnym wydarzeniu dnia dzisiejszego 🤨

Ja dzisiaj z Olą dentysty rano szukałam...a w nowym miejscu i jeszcze bez umówionej wizyty to nie było zbyt łatwe 🤢 ...ale udało się i dwa bolące ząbki są już pokryte lekarstwem 🙂

Na poprawę nastroju kupiłam Oli buty przejściówki 🙂 Sama sobie wybrała i znalazła rozmiar...przez chwilę poczułam się niepotrzebna ale to uczucie zniknęło przy kasie hehehe 🙃
...sobie też kupiłam buciki 🤪 A co mi tam 😁 Są tak wygodne, że wzięłam bez mierzenia innych 🤪 ->Moje traperki 🙂

Pisałyście coś dziewczyny o kłuciu tam na dole...mnie też dzisiaj to spotkało...myślałam, że to z przeciążenia bo się dzisiaj nalatałam za wszystkie czasy ale skoro nasza Szamanka Guga pisze, że to normalka to już się nie będę stresować 🙂

• Mamusia
novaM ja wolałam na płaskim raczej niż na wysokim 😜 wygodniej 😎
to są moje nówki [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/sdc16029g.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/9710/sdc16029g.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Pammat sliczniuchne te twoje trzewiki - no zakochalam sie. Ale tak na troche po porodzie tez skusialabym sie na takie jak Nova kupila.
Kurcze moj maz caly tydzien po pracy lofrowal tudziez szlajal sie a dzis w domu siedzi - az mi nieswoja, bo w piatki wieczoram lubie byc sama z soba 😜 😁

• Mamusia
Ojaaaa, ale przysnęłam... Wstałam po piątej i ogarnęłam troszkę bo o 18 przyjechała właścicielka mieszkania na rozliczenie poremontowe. Była w szoku jak zobaczyła kuchnię 😁
Na weekend zostałam sama bo mój M pojechał na wypad w góry z pracy. Nawet się cieszę bo jestem taka zmęczona że czuję że z łóżka w sobotę nie wyjdę..Zwłaszcza że pies też pojechał więc nie mam żadnych obowiązków 🙂 Lodówka pełna, książka do czytania też jest - będę leniuchować 🙂 Pierwsza noc w szpitalu to była totalna masakra, spałam może z 3 godziny. Dwie kolejne trochę lepiej ale w związku z remontem oddziału położniczego na patologię musieli wcisnąć dziewczyny po porodzie z dzieciaczkami więc całą noc na przemian płacz dzieci i jęki tych co zaczynały właśnie rodzić a jeszcze ich nie zabrali na porodówkę. Więc chodziły po korytarzu i stękały sobie 😉 Lepiej ten etap w domu chyba przeczekać...
A teraz pytanie - czy któraś z Was myslała o opłaceniu położnej?

• Mamusia
Wanilia co racja to racja...lepiej w domu przeczekać ile tylko się da przed porodem 🤔
Ja z Olą byłam zmuszona już do bycia w szpitalu przez to, że mi poród wywoływali ale jakże zazdrościłam koleżankom, że w domku sobie stękały i klęły ile wlezie i na porodówce minimum czasu spędziły 🤨

Pammat super kolor mają Twoje butki, baaaardzo mi się podoba 🤪
Ja wybrałam troszkę wyższe bo na zimę mam oficerki, a szczerze mówiąc to ja już taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo tęsknię za obcasami, że nie mogłam się powstrzymać jak się okazało, że są mega wygodne i bardzo stabilne 🤪

• Mamusia
novaM, ja byłam na sali z dziewczyną która miała dużą rozbieżnośc w terminie porodu, wg USG juz 10 dni po a wg OM 5 dni przed. No i nie wiedzieli co z nią zrobić - 3xdziennie KTG plus 3x badanie tętna żeby wiedzieć czy z dzidziusiem ok wszystko ale szyjka zamknięta całkowicie i nie mogli sprawdzić w jakim stanie są wody płodowe. I tak lezy biedna, dziś jej robili próbę oksytocynową żeby sprawdzić jak zareaguje macica i jutro chyba wywoływanie. Masakra tak leżeć i czekać a do domu juz jej nie puszczą - powiedzieli że wyjdzie z dzidziusiem 😉

• Mamusia
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
Ulka no właśnie też sobie tak myślę że nie warto kupować kurtki zimowej bo po chu* 😮 lepiej długi sweter i rozpięta (nie dopięta) kurta bo szkoda pieniędzy wydawać 😆

Swinio Pammat 😉..nie cieszysz sie ze Guge widzisz ?
Tez mam bóle w kroczu - podobno normalka... 😮

Ja sie jeszcze dopinam w swoim plaszczu 😜

Ulka mi zostało 49 dni..... 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

a u nas zaczelo juz tak pizgac ze wyjelam wszystkie kurtki z szafy i plaszcze i w zadna sie nie mieszcze!!!!!! no i zakupilam plaszczyk na allegro. jak przyjdzie to napisze recenzje!! 🙂 🙂

zaraz nadrobie zaleglosci, bo maz pojechal do rodzicow to moge cala noc siedziec.. 🙂 a dzis mnie nie bylo caly dzien w przychodni... jestem wykonczona!

• Mamusia
No Wanilia czasami są takie sytuacje niestety... U mnie to szybko poszło bo w 43 tygodniu tam trafiłam no i tak jak to lekarz określił: "mała po prostu nie była przekonana co do wyjścia i trzeba ją było trochę ponamawiać" 🙂
Pamiętam jak dziś jak mi to powiedział po serii męczących badań 😉

• Mamusia
Miałam jeszcze powiedzieć że po tym pobycie stwierdziłam że do końca października chcę mieć jednak wszystko poprane i poszykowane, łącznie ze spakowaniem torby. Naprawdę jest już tak mało czasu że lepiej być gotowym, była dziewczyna w37 tyg i rodziła, nikt już się nie starał porodu powstrzymywać bo dzidzius był gotowy i tyle

• Mamusia
dzięki dziewczyny i najważniejsze że są ciepłe te buty i ze skórki 🙂
novaM no za ten koras to cie podziwiam 😎 ja teraz bym się nie odważyła takich sobie lajsnąć 😎
chloe gdzie ty mieszkasz że u was już piz*a 😁
Aniqa1111 nie ma innego szpitala gdzie daja znieczulenie? biedna będziesz naprawdę 😮

• Mamusia
novaM napisał(a):
No Wanilia czasami są takie sytuacje niestety... U mnie to szybko poszło bo w 43 tygodniu tam trafiłam no i tak jak to lekarz określił: "mała po prostu nie była przekonana co do wyjścia i trzeba ją było trochę ponamawiać" 🙂
Pamiętam jak dziś jak mi to powiedział po serii męczących badań 😉

o rany, 43 tydz..Teraz miejmy nadzieję bardziej zdecydowane dziecko będzie, w końcu to facet i pewnie podejmie męską decyzję w odpowiednim momencie 😁