Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie mówił mi ile ma szyjka powiedział że jest dość mocno skrócona ..
no ja już byłam w 17 tygodniu na patologi więc spoko..
mówił że będę miała robione badania, będę leżeć na obserwacji i może zmiana leków i to wszystko .. posłucham sobie przynajmniej ktg 😁 i dowiem się pewnie jutro ile mała waży 😜
ale tak szczerze nawet nowych koleżanek nie chce mi się poznawać jakoś nie mam humoru wam powiem nawet mogłabym sama leżeć na sali 😁

• Mamusia
Dzien dobry wszystkim !

NovaM mam nadzieje, ze z Twoja mama bedzie wszystko dobrze!
a co do tego co napisalas, ze ciaza powinna byc najpiekniejszym momentem w zyciu kobiety, to nie jest to prawda. Kazdy ma prawo to przezywac na swoj sposob i sa kobiety, ktore nie traktuja tego czasu jako niezwyklego i maja do tego prawo. A Ty w dodatku jestes w kompletnie innej sytuacji, normalnie bylabys najszczesliwsza kobieta pewnie, ale masz prawo do swoich odczuc, bo sa one niezalezne od Ciebie. 😘

Nadia pytalas o pizamki. Ja sprobuje dzis wstawic jakies zdjecia moich, mam rozpinane, przed kolana, krotki rekaw. Generalnie w pizamach nie sypiam, raczej w t-shirtach, wiec niechetnie zapatrywalam sie na ich zakup, ale w rezultacie podobaja mi sie.

• Mamusia
Czesc dziewczyny.
Pammat bedzie dobrze. Juz blizej niz dalej 🙂
Marzenka uszy do gory, wszystko sie ulozy. Pametaj,ze w zyciu nic nie dzieje sie przez przupadek. Ja zawsze mowie, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo 🙂

A propos szyjki. Ja mialam mierzona w 19tygodniu jak bylam w polsce, bo tu nie mierza w kazdym razie nieapotkalam sie z tym. musze w czwartek poprosic o zmierzenie. w 19 tyg. miala 42mm ciekawe czy i ile sie skrocila.

• Mamusia
Bry...

Jeden dzien Gugi nie ma a wy juz tak rozrabiacie....

Pammat co ty odwalasz znowu co? 😮 Skracajaca sie szyjka... ech skad ja to znam... 🤔
szybciej by było wyminic,te brzuszki ktorym sie nic nie skraca 😮 😮 😮

NowaM limit budowlanych uszkodzen juz chyba wyczerpany macie... 🤢

hej kochane!!! Faktycznie jakieś fatum tu czuwa bo tylko te szyjki i szyjki ja już się boję wizytę u gina mam za tydzień!!!! Dziś byłam u diabetologa i wszystko w porządku!!!! dziś idę z mężem na szkołę rodzenia!!!!
PAMMAT trzymaj się ciepło będzie oki
!!! i pisz do nas

• Mamusia
hej dziewczynki.ale ciężko Was czytać,że aż nie wiem co napisać... Marzenka bidulko nasza, teraz mogłybyśmy bliżej mieszkać 😞 zastanawiam się czy lepiej nie mieć nikogo czy mieć a ciągle złość czuć i ryczeć...tak czy tak w nas jest siła i to my jesteśmy dla naszych dzieci najważniejsze 🙂 mama Twoja przymusowe odpoczynki więc o jedno dziecko więcej masz 😉 szybko sie wykuruje i będzie biegać 🙃 ściskam mocno 🤪
Pammat współczuję kolejnej wizyty w szpitalu 😞 potrzymaja Cie chwilę i wypuszczą.
ja dzisiaj czuję się jak dętka 😮 no padnięta na twarz!przeszłam się tylko do sklepu (ok 500 m) i to by było na tyle bo jakoś brzuch mnie ciągnie i kręgosłup pobolewa...psychicznie zawieszona. mój dziadek ledwo co żyje i nie wykluczone,ze w październiku jeszcze pogrzeb będzie albo w listopadzie. na szczęście pocieszająca moja siostra wychodzi jutro ze szpitala i ma się umówić na cesarkę na początku listopada.zapalenia i bakterie jej przeszły więc jest OK.moja znajoma dowiedziała się że chłopca będzie miala więc też przyjemna wiadomość.idę leżeć...miłego popołudnia

• Mamusia
A ja się zmobilizowałam i dwie pralki białych ciuszków się suszą więc jutro prasowanie. No i komoda wreszcie pusta, udało mi się wyprowadzić z ciuchami do dużej szafy. Obiad wstawiony, pies po spacerze - całkiem nieźle jak na dzień z doło-leniem..Czekam na męża, może się wybierzemy na spacer na chwilę bo pogoda piękna. Tylko czy moje ciało nadąży za chęcią żeby się jesienią nacieszyć?? Chyba że się będę z ławeczki pogodą nacieszać 🙂
holi fatum czuwa nad nami - dobre 😁

• Mamusia
witam ponownie 🙂

na obiad zaserwowałam kopytka 🙂 bo miałam na nie straszną ochotę 🙂 z sosikiem i z mięskiem 🙂 suróweczka kupna, ale dobra 🙂 najadłam się strasznie 😉

a teraz będę odpoczywać 😎 😎

Bliźniaki mi też się szyjka nie skraca albo skraca tylko tyle co musi, bo ginekolog mi nic nie mówiła na ten temat, powiedziała że długość szyjki odpowiednia, rozwarcie odpowiednie 🙂 więc chyba jest ok 🙂

• Mamusia
tak mówicie o tych szyjkach a ja jutro na wizytę prywatną ide i się zastanawiam co zrobić. po tej bakterii to nawet mi cytologii nie zrobił!! w końcu to NFZ. 😠więc niby jest w porządku a jednak trochę nie do końca...szyjkę też bym zbadała... ciekawa jestem jak to u mnie wyglada, też mam jakieś kłucia 😮 najgorsze jest to ze NFZ to dba jak chce a prywatnie za wszystko się płaci a ja jestem spłukana na tą chwilę...