Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
arleta3razy napisał(a):
dziewczyny ja jeszcze raz do Was bo u mnie na czerwcu mało dziewczyn pisze chyba tylko ja sie wyleguje non stop w domu chciałam sie zapytać kiedy mam zacząć kupować coś dla dzieci i czy zacząć bo nie wiem co i jak później to skąd ja wezmę taka kase by kupic po porodzie wszystko nie wiem pd czego zacząć

Arleta witaj 🙂
Na Twoim miejscu przede wszytstkim zorientowalambym sie czy ktos z rodziny, znajomych nie bedzie Ci chcial czegos dac, bo szkoda kupowac, jak mozna cos dostac 🙂 a na zakupy masz jeszcze sporo czasu. My nadal kompletujemy wszystko dla naszych dzieciaczkow. Wystarczy zrobic liste i kazdego miesiaca cos kupowac.

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
arleta3razy napisał(a):
dziewczyny ja jeszcze raz do Was bo u mnie na czerwcu mało dziewczyn pisze chyba tylko ja sie wyleguje non stop w domu chciałam sie zapytać kiedy mam zacząć kupować coś dla dzieci i czy zacząć bo nie wiem co i jak później to skąd ja wezmę taka kase by kupic po porodzie wszystko nie wiem pd czego zacząć

Arleta witaj 🙂
Na Twoim miejscu przede wszytstkim zorientowalambym sie czy ktos z rodziny, znajomych nie bedzie Ci chcial czegos dac, bo szkoda kupowac, jak mozna cos dostac 🙂 a na zakupy masz jeszcze sporo czasu. My nadal kompletujemy wszystko dla naszych dzieciaczkow. Wystarczy zrobic liste i kazdego miesiaca cos kupowac.

tu sie zgadzam w 100% wpierw orientacja po znajomych , jezeli chodzi o ciuszki....
wózek nie wiem czy sa takie na trojaczki ale jak tak to tez bym obstawiala allegro bo nowy to majątek... inne rzeczy tez poluj na allegro... nie musi byc wszystko takie samo...a nawet gdzies czytalam/ slyszalam ze nie powinne byc takie same bo kazde dzieciatko to indywidualnosc 🙂

• Mamusia
102/36 cm
Kuchnia wysprzatana, podlogi odkurzone i pomyte, sałatka gotowa, obiad na jutro zaszykowany czyli jestem prawie gotowa na przyjazd rodziców. Mojego ZNÓW nie ma, obiecał że mi pomoże posprzątać a skończyło sie na tym że sprzątnął swoje biurko...I zapowiedział że jak wróci to z psem pójdzie. Chyba się szykuje wojna domowa. A z psem pójdę sama za chwilę- niech sie w d... pocałuje.
ps. miałam nadzieję że wyskoczymy do południa po zakupy szpitalne ale zaczynam dochodzic do wniosku że to tylko mój problem więc sama będę musiała się zorganizować, pewnie zostanie mi allegro..
tak więc nastrój taki sobie i pochlipuję co chwilę bo jest sobota a ja znów sama siedzę

• Mamusia
novaM napisał(a):
Arletko zaglądaj ile chcesz 😉
Ja również serdecznie gratuluję potrójnego szczęścia 😉

Dziewczyny & nasze "kanapowce" 😉 mierzyłyście swoje brzuszki jakoś ostatnio 😉 ??????????
Ja mierzyłam swój "pas" i już w szerz nie rosnę bo zaledwie 102cm 🤪
Ale za to od spojenia łonowego aż do końca brzuszka w pionie ( czyli do żeber u mnie ) to aż 41cm 😮 😮 😮
Zmierzcie się laski plizzzzz bo te 41 cm mnie przeraziło z deczka 😮

No u mnie 107 i ok 35, ale ten drugi wymiar najlepiej wyczuc jak brzuszek stwardnieje...

• Mamusia
arleta3razy napisał(a):
coquelicot nie mam w rodzinie dzieci najmłodszy człowek ma 18 lat heh no nowych nie kupie bo to wszytslko razy trzy wiec to ksozt nawet dla kogos komu pieniedzy nie brakuje

A ja tak sobie myślę, że jeszcze nie zaprzątałabym sobie takimi rzeczami głowy...a co do wydatków to najlepiej sobie taką nieotwieraną skarbonkę kupić i do niej co miesiąc wrzucać na wydatki dla maluszków, a rozwiercić ją jak już będzie np. połowa ciąży 🙂 A może tu na forum się znajdą osoby, które tak jak my będą miały już starsze dzieciaczki 🙂
Jeśli o mnie chodzi to już teraz mogę Ci zapowiedzieć, że parę rzeczy po synku, które kupiłam sama ( bo dużo mam od kogoś ) mogę Ci jakoś przesłać...jeśli chcesz oczywiście 😉
W razie czego to przypomnij o sobie przed rozwiązaniem 🙂 np. na maila [email protected] 😉

• Mamusia
w ogóle to dzień dobry wszystkim 🙂 u mnie od rana intensywny dzień, wczoraj też późno poszłam spać, ale nie chciałam Was zadręczać, a miałam parszywy humor. bo wszyscy mnie wkurzyli, więc sobie chlipałam troszkę...

novaM mi brzuszek faluje tak samo jak Tobie 😁

Arleta gratuluję trójeczki 🙂

• Mamusia
arleta3razy napisał(a):
novaM złota z Ciebie kobieta wiecie przeczytałam wasze 100 stron poddaje się haha ile Wy naskrobałyscie przez tą ciąże juz

Eee tam 😉
Spoko damy radę 😉
Tylko zapisz sobie tego maila i na serio bez ogródek przypomnij o sobie jak już będziesz kompletować wyprawkę 😉

• Mamusia
wieronika87 napisał(a):
mam doła!!!!!!!!!!!!!!
baba w sklepie wyskoczyła do mnie z tekstem o pani chyba na pocżatkach ciązy jak jej powiedziałam ze mam termin na grudzien wyskoczyła z tekstem ze nie dbam o siebie wrr

Buhahaha jakaś nienormalna 😮 To niby co miało znaczyć??? Że jak wieloryb się toczyć powinnaś bo rozwiązanie już niedługo 😮 😮 😮 ????????????????
Daj spokój kochana i doła na uśmiech zamień, że przynajmniej jak urodzisz to Ci ta sama babsko pozazdrościć by mogła, że po ciąży tak super wyglądasz 😉

novaM lekarz mi powiedział ze po niektórych kobietach do porodu ciazy nie widac a moja rozwija sie prawidłowo ale mnie tak wturwiła ze az mi sie ryczec chce ja chyba mam jakis denny dzien

wiecie co współczuje tej arletce nie dość ze dziewczyna ma taką niespodziankę to jeszcze jej ładują na marcówkach tez by mi nerwy pusciło jakby jakaś napisała ze peknie w piątym miesiącu a już napewno dzisiaj bym ja jej nawtykała haha wydaje mi sie ze mamusie powinny się wspierac

takze Arletka jak tu zajrzysz trzymaj sie słonko nie daj sie uwaga itp

• Mamusia
novaM napisał(a):
Ulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa where are YOU ????????????????????
Mam sprawę do Ciebie 😉
Nie mogę się doszukać tego posta w którym pisałaś o jakichś tabsach co niby na tą depresję poporodową w sam raz dla mnie by były heheh 😉

Z tego co pamiętam to Ulka pisała że bierze dodatkowo kwas omega 3
Arleta gratulacje! Mam w pracy mamę trojaczków, teraz juz dorosłych i wychowywała je sama. Dwadzieścia lat temu to dopiero było wyzwanie!! Nawet wózek robiony na zamówienie był. Co do zakupów ja bym jeszcze poczekała, fakt że Twoja ciąża bedzie krótsza ale i tak jeszcze dużo czasu. I uszy do góry - dasz radę 🙂

• Mamusia
wieronika87 napisał(a):
novaM lekarz mi powiedział ze po niektórych kobietach do porodu ciazy nie widac a moja rozwija sie prawidłowo ale mnie tak wturwiła ze az mi sie ryczec chce ja chyba mam jakis denny dzien

No i czym Ty się kobieto przejmujesz 😉 Wszystko jest prawidłowo i to jest najważniejsze 🙂
Chyba nie chciałabyś mieć takiego balastu przed sobą jaki ja mam 😜 To jest przesrane dopiero zmagać się z taką boleśnie kopiącą piłką plażową na co dzień hehe 😉

Fotkę nową wrzuciłam mojego brzuuuuuucha i na serio ja sama stwierdzam, że jest ogromny 😮 😜