Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja sie nawet nie spodziewalam, ze torba szpitalna bedzie taka duza 😮 Nawet kombinowalam kiedys spakowac sie w moj ukochany studencki plecaczek 😁

I wiecie, chyba staje sie coraz bardziej spokojna 😎 bo to w koncu juz 36 tydzien, a za dwa dni 37 🤪 🤪 Wiec spokojnie mozna rodzic, co prawda 37 to jeszcze przed terminem, ale jak gdzies czytalam malenstwo za wczesniaka nie jest juz uznawane. 🙂

Pammat mortadele tescia przypalic? Nie godzi sie!!!

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
A ja sie nawet nie spodziewalam, ze torba szpitalna bedzie taka duza 😮 Nawet kombinowalam kiedys spakowac sie w moj ukochany studencki plecaczek 😁

I wiecie, chyba staje sie coraz bardziej spokojna 😎 bo to w koncu juz 36 tydzien, a za dwa dni 37 🤪 🤪 Wiec spokojnie mozna rodzic, co prawda 37 to jeszcze przed terminem, ale jak gdzies czytalam malenstwo za wczesniaka nie jest juz uznawane. 🙂

tobie tez wyszla taka duza torba spakowana?

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

Kto zaczyna 37 tydz za 2 dni ??? 🤔

• Mamusia
Guga co do kindziuka to widać, że my prawie z tej samej wsi jesteśmy bo obydwie porównanie do krakowskiej rzuciłyśmy Basi 😉

Ja skończyłam misję NALEŚNIK z wynikiem 22szt. i ZERO obrażeń 😜
...no ale to smażenie prawie beztłuszczowe było więc jazda zacznie się dopiero przy smażeniu całych krokietów 😜

Ula pisałaś coś o bólu przy znieczuleniu i wbijaniu się w kręgosłup...szczerze mówiąc to przy usuwaniu wyrostka miałam i nie taki diabeł straszny było to wkłucie...ale za to później roślinka normalnie 🤢
A jak ud swoich dotykałam to takie jakieś martwe mi się wydawały i nie moje... bleee 🤢

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
guga napisał(a):

Za dwa dni koncze 36 tc i pruje do 37. O to sie rozchodzi. Wiec nadchodzacy tydzien przetrwac i jest dobrze.

to na kiedy masz termin?? 😮
Myslalam ze 13-go? 🤔

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Aniqa torba duza i wypchana, a jeszcze kombinezonu tam nie wlozylam, bo mam dwa gruby i troche lzejszyn a nie wiem jaka pogoda bedzie, wiec chyba maz w dzien wujscia wezmie ze soba.

no to dobrze, bo myslalm ze znowu tylko ja szaleje z pakowaniem 🙂
ja tez nie pakowalam kombinezonu, kocyka ani wyjsciowych rzeczy, bo wogóle by sie nie zmiescilo

• Mamusia
guga napisał(a):
coquelicot napisał(a):
guga napisał(a):

Za dwa dni koncze 36 tc i pruje do 37. O to sie rozchodzi. Wiec nadchodzacy tydzien przetrwac i jest dobrze.

to na kiedy masz termin?? 😮
Myslalam ze 13-go? 🤔

Tak podala mi na pierwszej wizycie - wiec musiala liczyc metoda: do pierwszego dnia ostatniej miesiaczki dodaj rok a potem odejmij miesiac i dwa tygodnie -> wychodzi dokladnie 13 grudzien.
No ale biorac pod uwage 280 dni trwania ciazy czyli 10 miesiecy kalendarza ksiezycowego wychodzi 4 gdudzien.
Wiec nie wiem jak ona liczyla, bo okreslajac wiek ciazy na kazdej wizycie podawala to samo co mam na suwaczku. Wiec licze tygodnie od pierwszego dnia okresu i tyle, bo urodzic moge przed terminem i po. 😜

hej dziewczynki ja dziś dopiero weszłam nadrobiłam zaległości i napisałyscie hehehhe!!!!! Ja dzis luzik rano wstalam sniadanko potem kawka u mamusi obiadek u mamusi i teraz internet!!!! Piekna pogoda za oknem a ja w chalpie bo chodzic sie nie chce!!!! U nas znieczulenia nie ma tylko do cesarki!!!
Kurde Agami nie mow ze mam ulozone dupka w dol nieee chce ale jesli to dziecko moze sie obrocic!!!!