Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Teraz to już się boję tej nocy dziewczyny naczytałam się w internecie i nie wiem co ale mój mały się rusza co chwila więc chyba wszystko oki i lekarz na wizycie powiedział że łożysko też oki

Wiem Beatko że w szpitalu dobra opieka i codziennie ktg masz rację i to dla dobra mojego dzieciątka!!! Byłam na patologi już wiem ze dobra opieka. pewnie w srode sie do tego szpitala wybiore!!! Lekarz mi mowil dzis na wizycie ze oki i nie kazal mi natychmiast sie udac na izbe przyjec tylko zezwolil na srode

Ok beatka to dziś mam być spokojna przecież łożysko w jeden dzień się nie zestarzeje prawda jutro idę jeszcze do tej doktorki i jak co to szpital w środę!!! Dziekuję wam za wsparcie będę dawała znać

• Mamusia
Holi głupot w internecie nie czytaj i się nie nakręcaj nie potrzebnie każdy przypadek jest inny może być tylko podobny!! Wszystko będzie dobrze 🙂
wanilia właśnie moja koleżanka też ma taki laktator identyko i wszystko z nim ok 🙂 więc teraz sama nie wiem już bo mam jeszcze ale taki ręczny szklany może zaryzykuje i zobaczymy w końcu 30zł to nie majątek a do tego te muszle laktacyjne z aventu 😉
beata26 też bym wzieła cc jak dziewczyny mówią nie ma co ryzykować..
ciekawe jak guga na wizycie 🤨

• Mamusia
O lozysko mozesz byc spokojna 🙂 Zrob sobie odprezajaca kapiel jak masz wanne lub wez prysznic wypachnij sie a jak jutro wstaniesz to spojzysz na to w inny sposob. ja tak mam, ze najpierw panika a na drugi dzien mam swierzsze i bardziej logiczne spojzenie na cala sytuacje 🙂
Guga sie nie odzywa,ciekawe co jej lekarz powiedzial.

• Mamusia
Ale ci lekarze potrafia czlowiekowi nastroj poprawic. Holi dobrze, ze ten twoj ginekolog dmucha na zimne, wiec warto ze skierowania skorzystac i sie do szpitala udac. Co innego, ze moglby inaczej swoje mysli wyrazac, powiedziec, ze z racji tego, z ema pani cukrzyce, dobrze bedzie poobeserwowac pania i dziecko w szpitalu. A nie siac jakies czarne scenariusze o obumieraniu dziecka... 🤔
Beatka super, ze u Ciebie sie normuje 🙂 I ze porodu nie bedziesz musiala miec wywolywanego. No i pisz sie na cesarke, przemow swojej ginekolog 😉

Mi z mojej rodziny mówią że ten lekarz dziś był jakiś nie w sosie bo kontraktu mu nie podpisali i był wkurzony i chciał się zabezpieczyć!!! Moja diabetolog mówi że ja mam przepiękne cukry że o dietę super dbam i moja cukrzyca to bardziej nietolerancja glukozy niż cukrzyca!!! ja biorę tylko 2 j insuliny na śniadanie i ona jak by coś nie tak było to by mnie skierowała chyba do szpitala!!!
Także jeśli jutro ta pani doktor powie mi że powinnam się położyć to się położę a jeśli nie to nie pójdę!!! A mogę dochodzić na KTG

• Mamusia
Hejka 🙂 Co do laktatorów to nie pozyczajcie go nikogo i nikomu w szpitalu!!!!!!
To najłatwiejszy sposób na zapalenie piersi, straszny ból, antybiotyki, ciecie... czyszczenie i brak pokarmu. Nawet umycie w ciepłej wodzie nic nie pomoze, a w szpitalu pewnie nie bedzie jak wygotowac przez kilka minut.
Nie wiem jak z uzywanymi z allegro - w takim wypadku jesli mozemy go w domu porządnie wygotowac.....indywidualne decyzja.
Ps. te z gruszką podobno sa nic nie warte, słabo odciągaja. W Rosmannie widziałam w tym tyg. laktator Lovi za 80 zł - to tak gdyby ktos nie chciał czekac na przesyłkę z allegro i chciał zapłacic mniej niz 100 zł. Poza tym gwarancja jest jakby kiepsko ciągnał - mozna wymienic.

• Mamusia
Felunia a ja laktator mam pozyczony, tzn. w spadku po siostrze. I chyba nie jestem jedna tutaj taka. Wiec wydaje mi sie, ze kiedy jest mozliwosc wypazenia to spokojnie mozna pozyczac.
A co wiecej, spotkalam sie tu z mozliwoscia wypozyczania laktatora z organizacji promujacych i wspomagajacych karmienie piersia 🙃

• Mamusia
Po raz kolejny w dniu dzisiejszym listę podpisuję 🙂
Wróciłam z zakupów...udanych oczywiście 🙂
Kurtka narciarska + spodnie na szelkach dla Oli zakupione, a konto wyczyszczone więc zakupy udane 🙂

Za chwilę musicie wyregulować radioodbiorniki bo załączę stację NOVA.fm i mam Wam newsa do przekazania 🤨

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Felunia a ja laktator mam pozyczony, tzn. w spadku po siostrze. I chyba nie jestem jedna tutaj taka. Wiec wydaje mi sie, ze kiedy jest mozliwosc wypazenia to spokojnie mozna pozyczac.
A co wiecej, spotkalam sie tu z mozliwoscia wypozyczania laktatora z organizacji promujacych i wspomagajacych karmienie piersia 🙃

No to super, ze jest taka możliwość! To spory wydatek... nawet te 100 zł.
Ja ostrzegam przed pozyczaniem juz na oddzale noworodkowym np. dziewczynie z sasiedniego łózka, ktora sobie zadnego nie skombinowała wczesniej. Bo wtedy jest problem z jego sterylizacją.
Mam 2 przypadki w swojej rodzinie, gdzie takie pozyczenie laktatora skonczylo sie raz antybiotykiem, 2 raz cieciem i czyszczeniem i by by karmienie piersią.

• Mamusia
felunia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

No to super, ze jest taka możliwość! To spory wydatek... nawet te 100 zł.
Ja ostrzegam przed pozyczaniem juz na oddzale noworodkowym np. dziewczynie z sasiedniego łózka, ktora sobie zadnego nie skombinowała wczesniej. Bo wtedy jest problem z jego sterylizacją.
Mam 2 przypadki w swojej rodzinie, gdzie takie pozyczenie laktatora skonczylo sie raz antybiotykiem, 2 raz cieciem i czyszczeniem i by by karmienie piersią.

wrrrr az mnie ciary przeszly!!! Nie no bez dezynfekcji nie ma mowy 😎
Nova co za news???!!!!