Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pammat napisał(a):
koleżanka urodziłą córkę w 10 minut 2parcia 3600g i 56cm poszło jej jak z płatka.. zazdroszczę 🙃
jakieś 30min temu 😜

też zazdroszczę, bo to idealny poród 🙂

moja mama wszystkie porody miała szybkie, a mojego brata urodziła w ciągu 5 minut, tata nie zdążył wypalić całego papierosa... 🙂 mam nadzieję, że mam to w genach 😜

• Mamusia
uciekam na razie, może jeszcze zajrzę... ale znów dopada mnie lekki dół. i muszę czymś go zająć... coś ten dzień dzisiejszy jakiś nie bardzo, za duże wahania nastrojów mam. i bardzo brakuje mi męża obok. bo teraz to oddałabym wszystko, żeby się do niego przytulić...

• Mamusia
Ooo jaaa dziewczyny zapowiada się ciężki czas przedporodowy 🤨
Jak nie dołki i depresje to szpitale i nieciekawe wyniki 🤨
Cholercia Wy też już byście chciały żeby był już styczeń 😮 ??????
Ja już marzę o nowym roku i o tym żeby koszmar związany z porodówką i wszystkimi innymi dolegliwościami mieć już za sobą 🤢

Od Gugi nie mam żadnego newsa ... tylko tyle, że jutro będzie wiedzieć co i jak ... 🤨

Trzymajcie się wszystkie przymusowo "na wczasy" wysłane...musi być dobrze przecież 😘

• Mamusia
Własnie dzieczyny...czytam was i wybieram sobie z waszych opisów dolegliwosci, ktore ja tez mam.
Mam nawet ranking 🙂

1. MIEJSCE - ZGAGA I PROBLEMY Z PORUSZANIEM SIĘ (SZCZEGÓLNIE ZE WSTAWANIEM Z ŁÓŻKA)
2. MIEJSCE - WIELKIE PROBLEMY Z ODDYCHANIEM JAK LEŻĘ NA PLECACH (I NIE WAŻNE JAK WYSOKO MAM GŁOWĘ - A NIBY BRZUCH MI SIE JUZ OPUSCIŁ)
3. MIEJSCE - TWARDY BRZUCH (UCZUCIE POMPOWANIA BRZUCHA - SZCZEGÓLNIE ODCZUWANE WIECZOREM)
4. MIEJSCE - ZDRĘTWIAŁE I OPUCHNIETE DŁONIE O PORANKU
5. MIEJSCE - SWĘDZENIE DŁONI I W OGOLE CAŁYCH RAK
6. BRAK SEXU, SZCZEGOLNIE W ULUBIONYCH POZYCJACH
😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

A TO JESZCZE TYLE TYGODNI DO KONCA.....

• Mamusia
felunia napisał(a):
Własnie dzieczyny...czytam was i wybieram sobie z waszych opisów dolegliwosci, ktore ja tez mam.
Mam nawet ranking 🙂

1. MIEJSCE - ZGAGA I PROBLEMY Z PORUSZANIEM SIĘ (SZCZEGÓLNIE ZE WSTAWANIEM Z ŁÓŻKA)
2. MIEJSCE - WIELKIE PROBLEMY Z ODDYCHANIEM JAK LEŻĘ NA PLECACH (I NIE WAŻNE JAK WYSOKO MAM GŁOWĘ - A NIBY BRZUCH MI SIE JUZ OPUSCIŁ)
3. MIEJSCE - TWARDY BRZUCH (UCZUCIE POMPOWANIA BRZUCHA - SZCZEGÓLNIE ODCZUWANE WIECZOREM)
4. MIEJSCE - ZDRĘTWIAŁE I OPUCHNIETE DŁONIE O PORANKU
5. MIEJSCE - SWĘDZENIE DŁONI I W OGOLE CAŁYCH RAK
6. BRAK SEXU, SZCZEGOLNIE W ULUBIONYCH POZYCJACH
😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

A TO JESZCZE TYLE TYGODNI DO KONCA.....

To biedulko sie nameczysz, wspolczuje ci bardzo, ale niewiele ci do konca zostalo i musisz dac rade 🙂
Ja z twoich punktow moge przypisac do siebie tylko pierwszy... Bo zgage to mam taka, ze chyba mam juz wypalony caly przelyk i zoladek, w dodatku nic juz nie pomaga, ale jakos trzeba wytrwac 🙂

• Mamusia
Dorianno, a ten Gaviscon stosujesz? ja dzis zakupilam - ale staram sie ograniczac do minimum leki. Po jednej dawce przeszlo mi na troche i wtedy postanowilam zjesc kolkacje i znów powtorka z rozryki. Rennie nie ma co kupiwac....woda przegotowana mi jeszcze jakos pomaga...

• Mamusia
felunia napisał(a):
Dorianno, a ten Gaviscon stosujesz? ja dzis zakupilam - ale staram sie ograniczac do minimum leki. Po jednej dawce przeszlo mi na troche i wtedy postanowilam zjesc kolkacje i znów powtorka z rozryki. Rennie nie ma co kupiwac....woda przegotowana mi jeszcze jakos pomaga...

Tez mam i nic juz mi nie daje, jedynie chwilowa ulga, a za chwile powtorka...
Podobno jak jest zgaga to dziecku wloski rosna, to moj maly bedzie mial chyba wlosy do pasa 😉
Jeszcze trzy tygodnie wytrzymam...
Oby nic wiecej mi nie doszlo 🙂

• Mamusia
dorianna napisał(a):
felunia napisał(a):

Tez mam i nic juz mi nie daje, jedynie chwilowa ulga, a za chwile powtorka...
Podobno jak jest zgaga to dziecku wloski rosna, to moj maly bedzie mial chyba wlosy do pasa 😉
Jeszcze trzy tygodnie wytrzymam...
Oby nic wiecej mi nie doszlo 🙂

ja mam zgage juz 2 miesiace to moj sie w dredach urodzi hehehe po kolana

• Mamusia
Dopiero zostałam do kompa dopuszczona 😠
Wiecie jaki numer dziś wycięłam ☺️... kur... przecież ja mam szkołę rodzenia w środę 😁 😁 😁 jeszcze się śmiałam do męża, że chyba coś dziewczynom z forum pozmieniali, bo też dziś idą... a ja to chyba w jeden z Dorianną chodziłam 🤔
Holi coś dziwnie umilkła 🥴
Ula trzymaj się się tam dzielnie... u Ciebie to zawsze coś 🤢
Pammat no zapożyczam od męża żel i balsam po goleniu i jest git 😎