Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięki za miłe przyjęcie do grona na forum 😉
Co do masowania myślę że to dobry pomysł na pewno nie zaszkodzi .Przy pierwszej ciąży nie masowałam i na szczęście po porodzie wyszłam bez szwanku zero pęknięć a teraz boję się że mogę pęknąć lub będą nacinać ach ten strach im bliżej tym większy. Tak więc ja jak nie zapominam to sobie tam pomasuje przez chwile jakieś 3 minuty dłużej nie daje rady i robiłam ten masaż ze 4 razy.

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry bardzo 🙂 🙂 🙂

witam nową grudnióweczkę 😆 😆 😆

Basia podziwiam Cię naprawdę za Twój zapał do pracy 🤪

dorianna ja jeszcze nie robiłam... ale może w sumie warto. postaram się od dzisiaj zacząć 😁

Mysle, ze jak moze to pomoc, a pewnie tak, to czemu nie... 5 minut dziennie to nie tak duzo 🙂
Mozna nawet meza w to zaangazowac jak ktos ma chec 😜

• Mamusia
aaa ja już byłam dzisiaj rano w laboratorium. patrzę a tu kolejka ponad 20 osób... i większość mohery 😜 😜 no to grzecznie się zapytałam czy mogę wejść i zostawić, że nic mi nie będą pobierać bo mam materiał do badań. a one wszystkie wzrokiem na mnie strasznym i że każdy by tak chciał i każdy musi czekać. ale w dupie je miałam i weszłam z następną kobietą razem. i wypisał mi zlecenie, zapłaciłam 30zł i tyle. ale jak wyszłam... - to po prostu chciały mnie zjeść żywcem. i coś tam zaczęły się pluć a ja tylko powiedziałam "do widzenia" i poszłam a w myślach sobie myślałam, żeby tym które na mnie mszczą myszy wszystko zjadły 😜 😜 😜

• Mamusia
Rita napisał(a):
dziewczyny za tydzień o tej porze będe się już witała z rodzinką 🤪

a ja męża zobaczę wcześniej, bo już na 100% wyjeżdża w sobotę 😁 więc w niedzielę będę się miała do kogo przytulić 🤪 🤪 🤪

dorianna to ja może zacznę ten masaż od niedzieli rękami męża 😜

• Mamusia
dorianna napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry bardzo 🙂 🙂 🙂

witam nową grudnióweczkę 😆 😆 😆

Basia podziwiam Cię naprawdę za Twój zapał do pracy 🤪

dorianna ja jeszcze nie robiłam... ale może w sumie warto. postaram się od dzisiaj zacząć 😁

Mysle, ze jak moze to pomoc, a pewnie tak, to czemu nie... 5 minut dziennie to nie tak duzo 🙂
Mozna nawet meza w to zaangazowac jak ktos ma chec 😜

Hehehe Doriana - jeśli ktoś ma 😜 😜 😜

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
Rita napisał(a):
dziewczyny za tydzień o tej porze będe się już witała z rodzinką 🤪

a ja męża zobaczę wcześniej, bo już na 100% wyjeżdża w sobotę 😁 więc w niedzielę będę się miała do kogo przytulić 🤪 🤪 🤪

dorianna to ja może zacznę ten masaż od niedzieli rękami męża 😜

🤪 🤪 🤪
pamiętam jaką treme miałam przed ostatnim powrotem Adama-całą noc co godzine sie budziłam i zastanawiałam gdzie juz jest a od 6 rano na nogach i pielgrzymki z okna do okna 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ten masaż powinien być przepisywany przez lekarza na receptę . Oczywiście nasi mężowie powinni go wykonywać. Milutko by było 🙂 🙂 🙂 🙂
No a z tymi mężami to różnie bywa mój teraz w pracy miał być w piątek ale raczej nie da rady wrócić ach ta pogoda potrafi popsuć plany. Dobrze że tylko na 2 tygodnie wyjeżdża a wraca do domku na 3.

• Mamusia
novaM napisał(a):
Łaaaaaaaaa brzuch się nadal stawia i na dodatek zaraz mi żyły z dłoni wyskoczą....mam spuchnięte łapki i ledwo co mogę paluchy zacisnąć 🤢

Fuck, fuck, fuck....boli i piecze 🤢

Mocno puchniesz jak nie mozesz paluchow zacisnac... A cisnienie masz dobre?

• Mamusia
dorianna napisał(a):
novaM napisał(a):
Łaaaaaaaaa brzuch się nadal stawia i na dodatek zaraz mi żyły z dłoni wyskoczą....mam spuchnięte łapki i ledwo co mogę paluchy zacisnąć 🤢

Właśnie mierzyłam...myślę, że nie jest najgorsze bo 134/78 🤨

Łapy pod zimną wodę wsadziłam na chwilę...trochę pomogło...ale dziwne to trochę bo w domu wcale za ciepło nie jest no i do tego te skurcze dzisiejsze 🤨
Chyba za bardzo przejmuję się tym żeby przypadkiem w listopadzie nie urodzić...a tu jeszcze tydzień i podświadomość działa 😠

• Mamusia
novaM napisał(a):
dorianna napisał(a):
novaM napisał(a):

Właśnie mierzyłam...myślę, że nie jest najgorsze bo 134/78 🤨

Łapy pod zimną wodę wsadziłam na chwilę...trochę pomogło...ale dziwne to trochę bo w domu wcale za ciepło nie jest no i do tego te skurcze dzisiejsze 🤨
Chyba za bardzo przejmuję się tym żeby przypadkiem w listopadzie nie urodzić...a tu jeszcze tydzień i podświadomość działa 😠

No za niskie to tez nie jest, kontroluj i w razie czego to dzwon do lekarz, bo do porodu nie duzo wiec nie ma co ryzykowac.
Ale jestem dobrej mysli, ze wszystko jest ok 🙂 😘