Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
pammat napisał(a):
Agami opiekę na ciebie? hmm..
coq ja dzisiaj mam burami ziemniaki i mortadele 🙂

Burami - zabrzmialo z indyjska 😉 A to nasze buraczki chodzi? -> kocham buraki
Tu sprzedaja obrane i zafoliowane - masakra, no przynajmniej w Carrefourze.

Ja tez uwielbiam buraki. U nas rowniez obrane i zafoliowane sprzedaja. Bardzo rzadko moZna spotkac takie na kilogramy.

Nic mi niepozostalo jak byc dobrej mysli. Ufam mojej lekarce bo to najlepsza gin w holandii i zajmuje sie jedynie ciazami wysokiego ryzyka,wiec na pewno wie co mowi.

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Tak bardzo sie wzbranialam przed tym zabiegiem,ale podobno jest mniej niz 1% jakis powiklan. Jak bedzie bardzo bolalo to karze im przerwac i wtedy bedzie lekarka myslala co dalej zeby bylo dobrze. W razie czego najwyzej we wtorek urodze bo i taka jest opcja ze zabieg skurcze wywola. Kurde zawsze cos no i to,ze Sarah tak urosla ze jest na czerwonej linii siatki z normami. Jesli okaze sie ze to faktycznie cukier (mierze tylko w piatki) to dostane insuline.zaA jak nie cdukier to znaczy ze poprostu wielkosc ma w genach. Przeciez rodza sie duze dzieci no nie?

Pewnie, ze sie rodza duze! Ja mialam zwykle 3600, a moja siostra ponad 4 kg 😁

• Mamusia
beata26 pewnie że się rodzą duże co mają ponad 4kg dzieci 🙂 jeżeli się zdecydujesz to 3mam kciuki za Ciebie żeby było wszystko dobrze!!
novaM lekuchno 😎 trza korzystać 😜
Agami otóż to pieniądze to nie wszystko najważniejsze jest zdrowie i rodzina!

• Mamusia
Ale produkujecie tych stron 😜
Ja swojego małżona do pracy wysłałam... joł... mam wolne 😎
Beata no córcia rośnie 🙂 i jak lekarka uważa, że to bezpieczny zabieg to próbuj... w końcu nie namawiałaby Cię na coś co mogłoby Wam zagrażać... nie pozostaje nic innego jak zaufać jej 🙂... a my będziemy trzymać kciuki 🙂
NovaM jakieś wieści od Gugi i Wanilii... miała dziś do domu iść... i cisza 🤨

• Mamusia
Ostatnio tabelke listopadowek przegladalam i nawet jedna dziecina wstrzelila sie dokladnie w swoj termin 🙂 No i jest tam jeden klocuszek 4330 na 58 cm 🤪

Meliska moj malzon przed chwila wrocil z pracy, ale juz sie ulotnil na uniwerek, a potem druga praca - tez mam wolne 😎 😁

• Mamusia
Właśnie mój gin dzwonił...wizytę o jeden dzień wcześniej mi przełożył 🤪 🤪 🤪
Cholera z moimi myślami to i jeden dzień wcześniej to bajera 🤪

Nażarłam się placuszkami ziemniaczanymi właśnie 🤪
...więc zupkę Ola zjada dzisiaj sama heheh 😎

• Mamusia
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Meliska moj malzon przed chwila wrocil z pracy, ale juz sie ulotnil na uniwerek, a potem druga praca - tez mam wolne 😎 😁

Chcesz biedaka zajechać 😮 no to już rozumiem podział obowiązków... Ty majsterkujesz w domu 😁

No wczoraj mu powiedzialam, ze przed corka nie bede ukrywac, ze to JA skrecilam komode 😁 I ze w ogole jak chce to ja moge majsterkowac, a on do kuchni marsz. No ale stwierdzil, ze on do pracy, on na studia i jeszcze ma gotowac - czy to nie torche za duzo? µCzy ja wiem 🤔

• Mamusia
cześć dziewczynki.nie mam czasu dzisiaj nadrabiać ale powiem Wam co słychać po USG 🙂 mała ma ok 2930 g i 36 tyg i 4 dni 🙂 idealnie ale teraz poród że niby na 22 grudnia.bardzo śmieszne... co pomiar to inny więc ja się trzymam mojej daty porodu nr 1-18 gr. poza tym wszystko jest OK. najlepsze jest to ze umówiłam się dzisiaj z koleżanką która jest w 23 tyg ciąży,ze pojedziemy na porodówkę po USG a tu o 9 rano dostaje smsa od znajomej co miała termin jak ja że wody jej odeszły i dzisiaj urodzi.a wiecie gdzie?? w tym szpitalu do którego miałyśmy jechać 🤪 traf chciał,że my zajeżdzamy a jej mąż właśnie wychodzi ze szpitala.więc wprowadził nas do niej i dzięki temu zobaczyłyśmy szpital bo sale były zajęte wszystkie i normalnie by nas nie wpuścili. słabe skurcze miala i na KTG nie było widać.do tej pory się bidulka męczy a to jej drugie dziecko więc myślałam że szybciej jej pójdzie...w szpitalu była już 6;45 rano.dam Wam znać później co i jak a teraz mykam bo cebulka do pyz z mięsem się dusi a na 16 po męża do pracy jade więc sajonara brzuszyska Wy moje 🤪
\

• Mamusia
Asia swietnie, ze zadowolona jestes z usg 😆 I trzymaj sie daty 18 grudnia -> moja babcia sie tego dnia urodzila i mowie ci swietna babka!!! 😁

Nova mieta z ogrodu to nieporownywalna jest w ogole. Ja uwielbiam sobie latem kolka listkow do mineralnej dorzucic ->ale za tym tesknie...