Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
WITAM KOBIETKINOC TRAGICZNA... 😞 NERWY NON STOP. SPAŁAM MOZE 3 GODZ.TE PLAMIENIA BRĄZOWE SŁABSZE ALE JESZCZE JE MAM I PEWNIE JUZ ZOSTANĄ.BÓLE BRZUCHA NASILONE W NOCY...ALE JAK NARAZIE PRZESZŁY.KIBELEK ODWIEDZAŁAM CO GODZINKĘ ....EHHHH NO I OD 2 GIEJ RANO MIGRENA ...USNEŁAM KOŁO 5-6 I O 8 POBUDKA. CZUJE SIE FATALNIE.BÓLE PLECÓW TAKIE ŻE LEDWO CHODZĘHOLIA JAK TAM U CIEBIE???JAK SIE CZUJESZ?JAKIEŚ OBJAWY????
PISZCIE KOBIETKI CO Z WASZYMI OBJAWAMI???/JAKIEŚ "NOWE"DOTĄD NIE WYSTEPUJĄCE OBJAWY ?????

• Mamusia
Ja nawet nie będę komentować swojej nocy... ,taka tragedia...,idę dzisiaj na KTG mam co 2 dni robić... i jeszcze wpieniona jestem, bo od roku na nowym mieszkaniu jesteśmy, mamy nową szafę (pół roku), mąż malował ściany, odsuwa ją, a tam mega grzyb!!!! jestem wkurzona, nowe mieszkanie i grzyb!!!!!!! zdezynfekował go i za tydzień znowu wylazł!!!!i w dodatku zaczął śmierdzieć, jak wiecie w starych domach... jestem załamana.. i to w sypialni, gdzie będzie spać z nami mała.. jak się tego głana pozbyć?? będziemy chyba reklamować u dewelopera, bo co to ma być 😞

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Zaszywam się pod kocykiem bo nasiliło się moje zapalenie pęcherza chyba tylko ryczeć z bólu 😞

Gosia współczuję... wsadź dłonie do gorącej wody na trochę, podobno pomaga. i leż na płasko, żeby nerki odpoczywały..

• Mamusia
witam wszystkie 2-paki i te rozpakowane 🙂) na dzien dobry info od holi: "Hej. Tu Holi, melduję się wszystko ok ktg badania pobrali rozwarcie minimalne na 1 cm. Skurcze są ale bezbolesne. Jeszcze mam miec usg. Przekaz tam pa" 🙂)) doslownie przekazuje hihihi
u mnie tez ok... wlasnie wrocilam z izby.... bylam na zdjeciu szwów, i z tym moim brakiem krwawienia i wysoko położoną macica... szwy zdjeli, zrobili usg i stwierdzili ze jest mozliwie.... wiec narazie czekac i powinno wrocic do normy....bynajmniej powinno sie zaczac obkurczac bo karmie piersia.
zycze wam laski milego dnia.... moze chwilke poczytam co naskrobalysci dopoki maly spi... 🙂

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Ja nawet nie będę komentować swojej nocy... ,taka tragedia...,idę dzisiaj na KTG mam co 2 dni robić... i jeszcze wpieniona jestem, bo od roku na nowym mieszkaniu jesteśmy, mamy nową szafę (pół roku), mąż malował ściany, odsuwa ją, a tam mega grzyb!!!! jestem wkurzona, nowe mieszkanie i grzyb!!!!!!! zdezynfekował go i za tydzień znowu wylazł!!!!i w dodatku zaczął śmierdzieć, jak wiecie w starych domach... jestem załamana.. i to w sypialni, gdzie będzie spać z nami mała.. jak się tego głana pozbyć?? będziemy chyba reklamować u dewelopera, bo co to ma być 😞

ja mieszkam w starym bloku i tez nam teraz wylazlo z miesiac temu... kupilismy srodek taki do psikania na sciany SAWO sie nazywa na grzyby i plesnie i wszystko nam zeszlo i juz nie wychodzi...

• Mamusia
Cześć brzuchy i mamunie z kruszynkami 🙂
O dziwo spałam... ale czy wyspana?? 🤢 Sikanie masakra,, u mnie w domu nigdy nie szło tyle papieru toaletowego.... 😮
Dzisiaj mój termin 😞 ... a oznak zbliżającego się porodu żadnych 😞
Przed chwilą 2 smsy dostałam... czy już? 😠 aż się poryczałam 😞
Od połowy ciąży moja ginekolog nastawiała mnie na wcześniejszy poród... do 37 tygodnia kazała wytrzymać... a może jej ku... chodziło o 47 tc 🤔 🤔 🤔

• Mamusia
happysad napisał(a):
Dzien dobry! Dziewczyny ja tak zaczełam poranek ze jeszcze mi wk...w ze mnie nie zszedł. Otoz obudzil mnie tel z ZUS z pytaniem czy juz urodzilam?!?!?! "bo pan dr napisal 3 tyg temu ze wlasnie teraz powinnam", no i sie zastanawiaja czy juz wyplacic kase czy nie.....no po prostu sie załamalam!!!!! Ale teraz słuchajcie dalej...ja mowie ze jeszcze nie urodzilam,ze termin w ogole mam na 14 grudnia a Pani do mnie "to jak Pani juz urodzi to proszę nam przesłac...akt zgonu" ....i wtedy to juz sobie usiadlam....pani zaczela przepraszac ze sie przejezyczyla bo ona tez zasilki pogrzebowe wyplaca a miala powiedziec akt urodzenie...a mi sie juz z nia gadac nie chcialo i jej słuchac....Tak jak jestem wyrozumiala co do przejezyczen tak TO po prostu mnie dzisiaj wgniotło w ziemie i jeszcze sie nie podniosłam!!!!!!!!!!

omg co za kobieta... takiej to bym zaraz przywaliła.... też by mi się przykro zrobiło 😞 Ale głowa do góry:*

• Mamusia
Gosia to wkładaj ciepłe majty z golfem i się grzej 🙂 nie dość, że tyle przypadłości mamy, to jeszcze jakieś gówno musiało się do Ciebie przyplatać 🤢
Basieńka Ty jedna spokojną noc będziesz miała... ta pewność, że jutro Florka wyciomkasz 😉
A teraz Holi będzie pewnie jak na szpilkach w tym szpitalu siedzieć 😉

• Mamusia
Bonjour!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙃 🙂 🙃 🙂 🙃

A co? Zadowolona jestem 🙃 Spalam dzis!!!!! Oczywiscie usnelam chyba o 2, ale wczesniej nawet nie probowalam..., no probowalam, ale jak tu spac jak malzon przez skype\'a rozmawia z bracmi 😮
Kasiunia, Pammat, Beatka, no kto tam jeszcze dobrzez spal? Wiadomo byla dobra noc, bo Coq wczoraj zyczyl tego wszystkim w ramach Mikolajek!!! 😜

Basienka ja nie wiem , ten twoj syn bedzie musisal byc aniolkiem jak wyjdzie w koncu, po tych wszystkich oczekiwaniach 🙂

Gosia ale Ty siejesz dzis tu dobra atmosfere, normalnie cieplo bucha z twoich postow 😆

Justi czyzbys meza uratowala przed mandatem? 😁

W ogole zostawilam forum na 3700 wchodze prawie o 13, a ty 6 stron do nadrobienia 🤢 No dziewczyny, co to? Jakies pogaduszki trzeba urzadzic mikolajkowe przy kawie i ciastku 🙂

• Mamusia
Happysad zajmij sie czyms przyjemnym, ksiazka, film, muzyka, albo jakis spacer 🙂 i zapomnij o tej kobiecie!!! 😘

Meliska no co Ty, nie placz!!! Niech sobie pytaja, jak Julci dobrze w brzuchu to wyjdzie kiedy bedzie chciala. A co? Bedzie sie poddawala presji smsow i telefonow!

A do mnie Mikolaj nie przyszedl... ale ten moj chyba za bardzo nie wie o co chodzi 😜

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Przed chwila na korytarzu spotkalam lekarza powiedzial ze jutro juz na 100% zostane Mamusia 😁 strasznie sie ciesze ze juz koniec :-)

o to super!!! Więc trzymamy kciuki jutro! Bądź dzielna i pamiętaj, ze myślami jesteśmy z Tobą:*

No to dzis pozegnanie z brzuszkiem Basia 🙂

A ja sie przeterminowalam na suwaczku porodowym 😁

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

W ogole zostawilam forum na 3700 wchodze prawie o 13, a ty 6 stron do nadrobienia 🤢 No dziewczyny, co to? Jakies pogaduszki trzeba urzadzic mikolajkowe przy kawie i ciastku 🙂

O tak!!! Ciastko bym jakieś zjadła... najlepiej te co Gosia wczoraj piekła... a u mnie w domu pustynia... zero ciastek... i do tego kawkę... mrożoną... taką z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną... ale się rozmarzyłam... mmmmmmmmm...
tylko ku... cukier 🤢

• Mamusia
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):

A ja sie przeterminowalam na suwaczku porodowym 😁

więcej jest nas tu takich nieświeżych...
😁 😁 😁

Jeszcze troche i nie bedzie czym oddychac na forum od tej fermentacji 😎

Meliska to do sklepu i jakies dietetyczne ciasteczka kupuj i jakas wypasiona herbate, albo kawe i bedzie podwieczorek mikolajkowy!!! 😆

• Mamusia
Nadia Ty to masz głosik 😉 Mówisz i jestem 😎 😎 😎

Siemanko konczity 😘 😘 😘Pobudka dzisiaj przed 6 i od razu euforia Olki bo Mikołaj był i na podłodze prezenty zostawił 🤪 🤪 🤪
Później na 7 do szkoły ją zawiozłam i musiałam się ogarnąć bo plan na dzisiejsze przedpołudnie -> ostatnie "zakupy" dla młodego w "lumpku" 😎
Udane jak najbardziej 🤪 Trzy torby ciuszków i 200 mniej w kieszeni 😜 Ale opłacało się 🤪 🤪 🤪 Właśnie pranie wstawiłam ale zaraz Wam pokażę co upolowałam...nówka sztuka 🤪 🤪 🤪
[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/46/dsc00290kj.jpg/][IMG]http://img46.imageshack.us/img46/4310/dsc00290kj.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]]POMOCNIK MIKOŁAJA 🤪[/url]